Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Olaszországban önkormányzati választásokat tartottak, ahol a legfelkapottabb név egyértelműen Rachele Mussolinié volt.

Az egykori Duce, Benito Mussolini unokája volt az, aki egyébiránt a legtöbb szavazatot is besöpörte a voksoláson.

Az olasz választási rendszerben a választók konkrét nevekre voksolhatnak a pártok listáiról, így sikerült Mussolininek begyűjtenie a legtöbb preferencia szavazatot.

Rachele Mussolini a szélsőjobboldali Olasz Testvérek színeiben indult a választásokon. Ez az a párt, amellyel a magyar kormánypárt is egyre inkább keresi a kapcsolatot az utóbbi időben, olyannyira, hogy a júniusi német-magyar Eb-meccs helyett Orbán Viktor miniszterelnök is inkább a párt elnökével egyeztetett.

Rachele Mussolini a sajtónak kijelentette, nem csak a nevének, hanem a közéleti szerepvállalásának köszönheti a sikert, ezt pedig azzal támasztotta alá, hogy több mint tízszer annyi szavazatot gyűjtött be, mint öt évvel ezelőtt, amikor politizálásra adta a fejét.

Az egykori Duce családja nem szakadt el a politikától az elmúlt évtizedekben. Rachele nővére, Alessandra Mussolini sokáig európai parlamenti képviselő volt, míg apjuk, Romano Mussolini nevéhez fűződik egy ma már nem létező újfasiszta párt himnuszának a komponálása is.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE