Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Egy több mint 50 fős német nemzetiszocialistákból csoportot állítottak meg a német-lengyel határnál, amelynek tagjai a migránsokat akarták feltartóztatni.

A felfegyverkezett patrióták a Harmadik Út (Der Dritte Weg) felhívására vonulhattak a határra. A párt felszólította tagjait, hogy lépjenek fel az augusztus óta megnövekedett határátlépésekkel szemben. A több mint 50 fős csoport paprikaspray-vel, bajonettel, machetével és viperával volt felszerelkezve – közölte a BBC.

A rendőrség fegyvereket foglalt le, és a rábírta a csoportot a Guben város közelében lévő terület elhagyására – mondta a rendőrség szóvivője.

A hazafias csoporttal szemben ellendemonstrációt tartottak a határnál. Az antifasiszta demonstráció szervezői így nyilatkoztak a német Der Spiegelnek:

„Nem akarjuk átengedni a térséget a neonáciknak. Példát akarunk mutatni arra, hogy a menedékjog emberi jog, és az is marad.”

Németország további 800 rendőrt vezényelt a lengyel határra, hogy visszaszorítsák a Fehéroroszországból az európai unióba belépő migránsok számát – jelentette ki később Horst Seehofer német belügyminiszter.

Seehofer elmondta, az idei évben több mint 6000 illetéktelen belépés történt Németországba Fehéroroszországból és Lengyelországból. Bár nem tervezik a lengyel határ lezárását, de hozzátette, szükség lehet az ellenőrzések visszaállítására.

Lengyelország nemrég megduplázta a lengyel-fehérorosz határon állomásozó katonák számát. A lengyel kormány már korábban szükségállapotot hirdetett a határos régiókban, illetve bejelentették, hogy falat építenek a fokozódó migrációs nyomás miatt.

Az Európai Bizottság és Varsó szerint a migránsok áramlása Fehéroroszország hibrid hadviselésének szervezett formája, amelynek célja, hogy nyomást gyakoroljon az Európai Unióra a Minszk ellen hozott szankciók miatt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE