Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Horogkereszteket festettek több New York-i látványosság, így egyebek között a városháza és a világhíres, Wall Street-i támadó bika szobrára – jelentette hisztérikusan több amerikai médium is.

A New York-i városi rendőrség szerint az elmúlt két hétben Manhattanben legalább három hasonló pingálás történt. A rendőrök feltételezése szerint valamennyi ugyanahhoz a személyhez köthető. A hatóságok most a lakosság közreműködését kérik az elkövető levadászásához. A biztonsági kamerák felvételei szerint fehér bőrű, bicegő férfi a tettes.

A „gyűlöletkeltő vandalizmust” vezető tisztségviselők, köztük New York város demokrata párti polgármestere, illetve New York állam szintén demokrata párti kormányzója is hevesen bírálta.

December 3-án az elkövető három szvasztikát rajzolt egy belvárosi építkezési területen, december 13-án pedig ugyanazt a férfit egy térfigyelő kamera lencsevégre kapta, amint a nemzetiszocializmus szimbólumát egy oszlopra mázolja a New York-i városháza metróállomásának közelében, majd elsiet a helyszínről. December 14-én a férfi a Wall Street bronz bikaszobrára festett horogkeresztet, de ezúttal is kereket oldott.

A városi rendőrség úgynevezett „gyűlöletbűncselekményekben” illetékes különleges nyomozói csoportja indított vizsgálatot az ügyben.

Azonnal megszólalt a kóser nagypolitika 

Twitter-üzenetében a fajkeverő Bill de Blasio polgármester ígéretet tett a bűnöző felelősségre vonására: „Ez bárhol felháborodást keltene városunkban, de különösen émelyítő, hogy éppen annál az épületnél történik, ahol az emberek érdekében dolgoznak.”

Kathy Hochul, New York állam kormányzója közleményben ítélte el a graffitizést:

„Elképesztőnek és undorítónak tartom, hogy horogkeresztet mázoltak a Brooklyn Bridge - City Hall metróállomás falára. New York utcáin senkinek sem szabadna félnie a gyűlölettől, az elvakultságtól és az antiszemitizmustól. A zsidó vallású New York-iak elleni támadás, mindannyiunk elleni támadás. Amennyiben egyetlen gyűlöletbűncselekményt is elkövetsz, úgy húszmillió New York-ival kerülsz szembe. Egységesek vagyunk annak kimondásában, hogy a gyűlöletkeltésnek nincs helye New Yorkban” – fogalmazott Hochul. Egyben közölte, hogy utasítást New York állam rendőrségének, hogy nyújtson segítséget a nyomozásban.

A New York-i rendvédelmi hatóságok szerint a gyűlöletbűncselekmények aránya jelentősen, 91,6 százalékkal megugrott a tavalyi évhez képest, jelentsen ez bármit. Ugyanakkor az egyéb erőszakos bűncselekmények száma is meredeken emelkedik.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE