Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Antwerpenben több tucat fociszurkolót filmeztek le, amint nemzetiszocialista tisztelgéssel szalutálnak, miközben a Hamaszról és zsidók elgázosításáról és elégetéséről skandálnak.

Az eset egy futballstation közelében, a Café Stadion étteremben történhetett, a rendőrség már vizsgálja is a videókat.

„Az apám a kommandónál volt, az anyám az SS-nél, együtt égettek zsidókat, mert a zsidók égnek a legjobban” – skandálták a férfiak, valamint a „Hamasz, zsidók a gázra” mondatot ismételgették a nemzetiszocialista tisztelgés közben. A felvételen valószínűleg az antwerpeni Beerschot labdarúgócsapat szurkolói láthatók.

A hasonló szurkolói dalok rendszeresen előfordulnak Európa-szerte, különösen Hollandiában és Belgiumban, a szurkolók vagy rivális klubok által zsidóként számon tartott csapatokkal történő mérkőzések előtt. Néha – mint az amszterdami Ajax esetében – a szurkolók nevezik magukat és csapatukat zsidónak.

Az utóbbi években azonban ezek a dalok egyre gyakrabban hangzanak el a sporteseményektől függetlenül is, mint 2016-ban a középiskolás diákok ballagásán Hollandiában – számolt be a The Jerusalem Post.

A Belga Királyi Futballszövetség etikai bizottsága múlt héten 2 226 dolláros pénzbírságot szabott ki a Club Brugge focicsapatára a legutóbbi három mérközésen elhangzott rigmusok miatt. A Brugge rajongói azt kiabálták, „Aki nem ugrik, zsidó”, miközben a csapatuknak drukkoltak a meccsek alatt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE