Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Kezdetét vette Karl Burghard Bangert, vagy ahogy a német sajtóban hivatkoznak rá, a „náci druida” bírósági tárgyalása, akinek lázításért, gyűlöletbeszédért és illegális fegyvertartásért kell felelnie.

Az Asterix és Obelix druidáját cosplayező (fogalmilag egy film, könyv vagy videójáték szereplőjének öltözködése, annak lemásolása) 71 éves férfi állítólag a Reichsbürger (a Reich állampolgára) mozgalom tagja, amely szerint a cionisták által megszállt német kormány (Zionist Occupied Government – ZOG) illegitim. A vádlott a társadalom elkerülhetetlen összeomlására készült negyedmagával. Ennek keretében pedig cinkostársaival fegyvereket, lőszereket és robbanóanyagokat halmoztak fel – fogalmaz róluk pikírt módon a Vice.

Ha ez nem volna elég, a „náci druidát” azért is felelősségre vonják, mert a közösségi médiában tagadta a holokausztot, a – véleménye szerint Németország ellen árnyháborút folytató – zsidók meggyilkolását sürgette, és a „menekültek ellen uszított”.

Hogy az egykori biztosítási ügynökből hogyan lett nemzetiszocialista az ezotériában végzett tevékenysége során, arról egy Jan Rathje „neonácizmus-szakértő” úgy vélekedett: „mivel a náci ideológia is markáns ezoterikus irányzatokat tartalmazott, a politikai spektrum szélsőjobboldalán sem mennek ritkaságszámba a különböző, földtől elrugaszkodott elméletek”.

„A náci ideológia az északi mítoszok, az indiai szimbolizmus és az okkult rituálék bizarr keveréke volt. Gyorsan előrehaladva az elmúlt néhány évtizedig az ezoterikus világ termékeny talajnak bizonyult az olyan összeesküvés-narratívák számára, mint a Reichsbürger-mozgalom” – handabandázott a zsidó-liberális lapnak a magát szakértőként megjelölő férfi.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE