Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Április 21-re tűzték ki Texasban a 77 éves Carl Wayne Buntion kivégzést. A férfit 1991-ben ítélték halálra, egy rendőr meggyilkolásáért.

Carl Wayne Buntion utas volt abban az autóban, amit a szolgálatot teljesítő James Irby rendőr 1990. június 27-én félreállított ellenőrzésre a texasi Houstonban. Míg Irby a sofőrrel beszélgetett, Buntion kiszállt a kocsiból, elővett egy pisztolyt és közvetlen közelről fejbe lőtte a rendőrt. Miután Irby a földre zuhant, Buntion még kétszer hátba lőtte, majd futva próbált elmenekülni a helyszínről – írja az ABC.

Buntion több lövést adott le Irby társára és a helyszínre érkező erősítés tagjaira, majd bemenekült egy épületbe, ahol elfogták. Akkor már hosszú bűnlajstroma volt, tizenháromszor ítélték el különböző bűncselekmények miatt, a börtönben pedig az Árja Testvériség nevű fehér börtönbanda tagja lett.

Egy évvel a gyilkosság után Bunitont halálra ítélték, de fellebbezett, és a nehéz gyerekkorát figyelembe véve 2009-ben vissza is vonták a halálos ítéletet. Aztán 2012-ben egy új összetételű bíróság ismét halálra ítélte a férfit. Buntion ügyvédei 2021 októberében ismét fellebbeztek, de a legfelsőbb bíróság elutasította a keresetüket, így minden akadály elhárult az ítélet végrehajtása elől. Buntion méreginjekciós kivégzését április 21-re tűzték ki.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE