Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az ENSZ Közgyűlése kedden határozatot fogadott el, amelyben március 15-ét az „iszlamofóbia elleni küzdelem nemzetközi napjává” nyilvánította.

A határozatot az Iszlám Együttműködés Szervezete (OIC) és Pakisztán javasolta. Az OIC azért választotta éppen március 15. napját, mert ezen a napon látogatta meg Branton Tarrant az új-zélandi Christchurch-ben a két mecsetet, ahol félszáz muzulmánt tett el láb alól. Az Al Noor mecsetben a pénteki imaóra alatt 44 iszlamistát lőtt halomra, majd ezt követően agyonlőtt további 7 muszlimot is egy másik mecsetben.

Tarrantot tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték feltételes szabadlábra helyezés nélkül, miután bűnösnek vallotta magát 51-rendbeli gyilkosságban, 40-rendbeli gyilkossági kísérletben és egyrendbeli terrorizmusban.

Pakisztán ENSZ-nagykövete, Munir Akram úgy látja, hogy ma a világban már valósággá vált az iszlamofóbia.

„Megnyilvánulásai – a gyűlöletbeszéd, a diszkrimináció és a muszlimok elleni erőszak – a világ számos pontján elszaporodtak” – mondta. Hozzátette, hogy „a muszlimokkal szembeni megkülönböztetés, ellenségeskedés és erőszakos cselekmények súlyosan sértik az emberi jogaikat és vallásszabadságukat”.

Az ENSZ-határozat azt állítja, hogy „a terrorizmust nem lehet és nem is szabad semmilyen valláshoz, nemzetiséghez, civilizációhoz vagy etnikai csoporthoz kötni”.

Imran Khan pakisztáni miniszterelnök a Twitteren üdvözölte a határozatot:

„Szeretnék gratulálni a muszlim ummának, mivel ma meghallgatták a hangunkat az iszlamofóbia növekvő áradata ellen, és az ENSZ elfogadta a Pakisztán által az OIC nevében előterjesztett és mérföldkőnek számító határozatot, amely március 15-ét az iszlamofóbia elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánította” – írta.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE