Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A „szélsőségességgel” gyanúsított Marián Magát svájci ingatlanában – ahova Magát állandó lakhelye van bejelentve – számos „szélsőséges, náci” szimbólumokat tartalmazó holmit, valamit lőfegyvert foglalt le a svájci rendőrség.

Március 29-én hajtotta végre a svájci rendőrség „nemzetközi jogi segítségnyújtás” keretében a gondolatbűnöző otthonának feltúrását – tette közzé az úgynevezett „európai demokrácia” nagyobb dicsőségére a hírt a Facebookon az országos szlovák rendőr-főkapitányság.

„A házkutatás során a gyanúsítottnál több más holmin kívül nagyobb mennyiségű szélsőséges, náci szimbolikájú tárgy, valamint egy illegálisan tartott lőfegyver, illetve nagyobb mennyiségű, illegálisan tartott lőszer került elő” – közölte a rendőrség.

A „szélsőségességgel” gyanúsított Marián Magát előzetes letartóztatásban van. 2022 januárjában vették őt őrizetbe 37 gondolatbűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt.

A szlovák ügyészség szerint olyan gondolatbűnökről van szó, mint az „alapvető jogok és szabadságok elnyomására irányuló mozgalom népszerűsítése, szélsőséges anyagok készítése, a holokauszt-, a politikai rezsimek bűntetteinek-, illetve emberiesség elleni bűncselekmények tagadása és éltetése” – amelyeket a gyanú szerint a 2017 és 2021 közötti időszakban „követett el”, ami azt tekintve, hogy mindezek valójában nem cselekmények, hanem verbális dolgok, elég bizarr kifejezés a felsoroltakra.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE