Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az úgynevezett „demokratikus rend” megdöntésére készült Németországban egy szélsőjobboldali csoport, amelyre fegyvervásárlás közben csaptak le a hatóságok – jelentette a Südewestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A koblenzi ügyészség 12 férfi és nő ellen folytat nyomozást, akik a gyanú szerint „súlyos, az államot veszélyeztető erőszakos cselekményt és más bűncselekményeket terveztek”. Az ügyészség és a Rajna-vidék-Pfalz tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közös közleménye szerint a csoport többek között azt tervezte, hogy „transzformátorállomások és távvezetékek elleni robbantásos merényletekkel tartós és országos áramkimaradást okoz, amitől azt remélték, hogy polgárháborús állapotok alakulnak ki, ami megnyitja az utat a demokratikus rend megdöntéséhez, a hatalom átvételéhez”.

Az Egyesült hazafiak (Vereinte Patrioten) csoport állítólag vezető közszereplők elrablására is készült. Az ügyészség és az LKA közleményben példaként Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi minisztert említették, aki a koronavírus-járvány legismertebb németországi arcaként került célkeresztbe. A gyanúsítottak kapcsolatban álltak a Covid-19-korlátozásai ellen tiltakozó csoportokkal és az amerikai csapatok által megszállva tartott 1945 utáni német állam jogalapját megkérdőjelező hazafias Reichsbürger-mozgalommal – derül ki Koblenz város ügyészségének közleményéből.

Az SWR Report Mainz című politikai magazinműsora úgy tudja, az Aktív hazafiak (Aktive Patrioten) nevet is használó csoport tervei az utóbbi napokban konkretizálódtak. A Telegram üzenetküldő szolgáltatással szerveződő szélsőjobboldaliak több 10 ezer euróért fegyvereket, aknákat és katonai védőfelszereléseket akartak vásárolni. Az arzenál első darabjait (két Kalasnyikov gépkarabélyt és öt pisztolyt) szerdán vették volna át a Neustadt an der Weinstrasse nevű kisvárosban.

A fegyverüzlet azonban az ellenük október óta nyomozó hatóságok csapdája volt. Az átvétel lebonyolítására kijelölt csoporttagot a helyszínen őrizetbe vették. A hatóságok ezzel egy időben nagyszabású razziát indítottak: kilenc tartományban, húsz helyszínen tartottak házkutatást. A műveletben 270 rendőr vett részt, közreműködtek terrorelhárító alakulatok is. Még négy embert vettek őrizetbe, mind német állampolgárok. Lefoglaltak mobiltelefonokat, adathordozókat, és írásos dokumentumokat is, amik az államcsíny terveit részletezik.

A fegyvercsapdát állító nyomozók büszkén jelentették, hogy találtak hamisított koronavírus-teszteket és hamis oltási igazolványokat is.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE