Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Nemzetiszocialista karlendítés miatt angol szurkolókat tartóztattak le Münchenben, ahol a német és az angol labdarúgó-válogatott játszott egymás ellen a Nemzetek Ligájában.

Összesen nyolc angol futballszurkolót vettek őrizetbe Münchenben az angol válogatott kedd esti, Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése előtt.

A rendőrség keddi beszámolója szerint a nyolc angol drukkert hétfőn vették őrizetbe München belvárosában, közülük hármat letartóztattak nemzetiszocialista karlendítés miatt.

Az „újnémeteket” szidva törtek-zúztak

Többször előfordultak németellenes skandálások és a második világháborúval kapcsolatos énekek is az angol szurkolók részéről – írja a Sky News. Volt, aki a szállodában okozott kárt 2000 euró (777 ezer forint) értékben, négyen pedig rendőröket sértegettek, valamint utcán vizeltek. Akik nem tudták kifizetni a 200 eurós helyszíni bírságot, azok a kerületi bíróság elé kerültek.

Münchenben hétfő este több bár és kocsma idő előtt bezárt, ahogy megjelentek az éneklő, zászlókat lengető angol szurkolók. Kedden is több kocsma inkább zárva maradt.

Hétfő este egy verekedéshez is kihívták a bajor rendőröket, a 30-50 randalírozó angol szurkoló azonban a rendőrök kiérkezésére szétszéledt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE