Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Halálbüntetéssel is sújtható, szövetségi szintű „gyűlölet-bűncselekmény” miatt emelt vádat a washingtoni igazságügyi minisztérium Payton Gendron fajvédő terrorista ellen – jelentette a Fox News amerikai hírtelevízió.

A televíziós csatorna online hírportáljának cikke szerint a tárca 26 vádpontban felsorolt „gyűlölet-bűncselekmény”, vagy lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény miatt nyújtott be vádemelési javaslatot a 10 néger és 2 fehér áldozattal járó tömeges lövöldözést elkövető, 18 éves Gendron ellen New York állam nyugati kerületi bíróságán.

A vádemelési javaslat szerint Gendron indítéka a tömeges lövöldözésben az volt, hogy megakadályozza: négerek vegyék át a fehér amerikaiak helyét, ezzel megsemmisítve a fehér emberi fajt, és hogy tettével másokat is hasonló fegyveres támadásokra sarkalljon.

Az amerikai igazságügyi minisztérium vádemelési javaslata a fehér fiatalt 10 ember ellen elkövetett, emberöléssel végződő „gyűlölet-bűncselekménnyel”, 3 ember ellen elkövetett, emberölési kísérlettel és testi sérüléssel végződő „gyűlölet-bűncselekménnyel”, 10 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossággal, és 3 ember ellen elkövetett, fegyveres gyilkossági kísérlettel vádolja.

A vádemelési javaslatban összesített bűncselekmények alapján a bíróság halálbüntetést is kiszabhat vele szemben.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE