Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A terepen, valós harci helyzetekben a fehér fajvédők, nacionalisták, nemzetiszocialisták tapasztalatot szereznek a harcászat, a gerillaharc, a robbanóanyagok és a mesterlövészet terén.

Ezeket a készségeket és ezt a tapasztalatot végül a fajkevert társadalmak ellen fordíthatják.

„Az Ukrajnába Oroszország ellen harcolni indult külföldi önkéntesek egy része neonáci szélsőséges, és olyan harci képességekkel térnek vissza hazájukba, amelyek fenyegetést jelenthetnek a nyugati társadalmak számára” – áll a zsidó szupremácista MEMRI kutatóintézet jelentésében.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara még a konfliktus kezdetén, március elején azt közölte, hogy 20 ezer külföldi ment Ukrajnába szolgálni. Ezeket a harcosokat fegyveres harcra képezték ki, és a frontvonalban olyan készségeket sajátítanak el, amelyeket hazatérésük után kiképzésre, toborzásra és erőszakos cselekmények tervezésére használhatnak – írta Tarek Megerisi külpolitikai szakértő a Foreign Policy című lapban.

A terepen, valós harci helyzetekben a fehér fajvédők, nacionalisták, nemzetiszocialisták tapasztalatot szereznek a harcászat, a gerillaharc, a robbanóanyagok és a mesterlövészet terén. Ezeket a készségeket és ezt a tapasztalatot végül a fajkevert társadalmak ellen fordíthatják.


Megpróbálják szűrni az önkénteseket

A toborzás nem most kezdődött: Ukrajna már 2014-ben külföldieket, köztük nacionalistákat is invitált, hogy segítsenek a Krím védelmében. Elvileg a jelentkezőket átvilágítják, mielőtt beléphetnek az országba, ennek ellenére egyes ukrán csoportok a MEMRI jelentése szerint aktívan toboroznak „faji vagy etnikai indíttatású erőszakos szélsőséges-fehér felsőbbrendűséget vallókat, hogy csatlakozzanak különböző neonáci önkéntes zászlóaljakhoz az Oroszország elleni háborúban”.

Az Egyesült Államok mellett Nagy-Britannia, Ausztrália és Németország is „aggódik” amiatt, hogy „szélsőséges” állampolgáraik Ukrajnába mennek harcolni. A brit terrorelhárítás rendőrei február közepén a repülőtereken az Ukrajnába tartó járatok indulási kapuinál állomásoztak, hogy átvizsgálják az utasokat. Az ausztrál hatóságok is intézkedéseket tettek. „Az ausztrál kormány továbbra is figyelemmel kíséri és értékeli az Ausztráliából érkező személyek mozgását, és szükség esetén politikai és operatív enyhítő intézkedéseket alkalmaz” – közölte az ausztrál belügyminisztérium szóvivője.

A toborzásra vonatkozó felhívásokat különböző fehér fajvédő közösségi médiacsatornákon osztották meg.

„A terepen, valós harci helyzetben értékes tapasztalatokat szerezhetnek, tovább csiszolhatják a fegyverekkel, a támadások tervezésével, a technológia háborús használatával – beleértve a kommunikációt és a titkosítást –, valamint a kriptopénzek operatív felhasználásával kapcsolatos képességeiket a tevékenységük titkos finanszírozására” – olvasható az egyik felhívásban.

Ukrajnában a nemzetiszocialisták és a fehér fajvédelem hívei fotókat tettek közzé elhunyt háborús áldozatokról, akikkel együtt harcoltak, ami szimpátiát keltett a szélsőjobboldali közösségekben. 

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE