Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az állítólagos szabotázst a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak sikerült megakadályoznia.

Olajvezeték elleni terrortámadást sikerült megakadályozni az oroszországi Volgográd megyében – közölte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közkapcsolati központja, amely szerint a robbantást az ukrán szakszolgálatok ellenőrzése alatt készítettek elő.

Az FSZB szerint az olajvezeték elleni robbantási kísérlet közben „semlegesítettek” két orosz állampolgárt, aki az őrizetbe vételi kísérlet során „fegyveres ellenállást tanúsított”.

A szolgálat azt állította, hogy mindketten tagjai voltak a népszerű nemzetiszocialista személyiség Makszim Marcsinkevics (Tesak) által létrehozott Resztrukt jobboldali radikális csoportnak. Az alapítót egy megrendezett „öngyilkossággal” tették el az útból korábban az orosz belbiztonsági szervek.

Az állítólagos bűncselekmény helyszínén lefoglaltak egy házilag előállított, nagy teljesítményű robbanószerkezetet, valamint két, éles lőszer kilövésére alkalmassá tett traumatikus fegyvert.

A tájékoztatás szerint a szabotázs és terrorcselekmény megszervezését az ukrán különleges szolgálatok irányítása alatt a Resztrukt két tagja, az 1986-ban született, orosz állampolgárságú Andrej Csujenkov és az 1988-as születésű, ukrán állampolgárságú Jurij Ionov szervezte. Az FSZB szerint Csujenkov jelenleg az Uragan nacionalista zászlóalj tagjaként részt vesz az ukrajnai harci cselekményekben, Ionov pedig az Azov nacionalista zászlóalj katonája és az alakulat alapítója, Andrij Bileckij közeli munkatársa.

Az FSZB más orosz bűnüldöző szervekkel együttműködve intézkedéseket hozott annak megakadályozására, hogy Csujenkov és Ionov „további bűncselekményeket” kövessen el, és továbbá lépéseket tettek társaik felkutatására is, közölték az oroszországi híradások.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE