Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az, hogy Packer, az 57 éves virginiai csőszerelő mit viselt 2021. január 6-án, akkor derült ki, amikor egy szövetségi bíró 75 napra ítélte őt az amerikai Capitoliumnál történt zavargásban játszott szerepe miatt.

Robert Keith Packer nővére arra kérte az embereket, hogy ne a külseje – egy „Camp Auschwitz” feliratú pulóver – alapján ítéljék meg a testvérét. Az ügyész szerint a férfi a pulóver alatt egy „SS-es” pólót viselt.

„A pulóver, amely a zavargók fehér felsőbbrendűségi mozgalmakhoz való kötődésének jelképévé vált, hihetetlenül sértő volt” – mondta Carl Nichols amerikai kerületi bíró az ítélethirdetés előtt.

„Nekem úgy tűnik, hogy okkal viselte azt a pulóvert. Nem tudjuk, mi volt az ok, mert Packer úr nem mondta el nekünk” – tette hozzá Nichols.

Amikor az FBI megkérdezte Packert, hogy miért viselte a melegítőfelsőt, azt mondta, „mert fázott”.

Packer ügyvédei azt mondták, hogy joga van a szólásszabadsághoz, és megjegyezték, hogy nem vett részt erőszakos cselekményekben. Bűnösnek vallotta magát a „Capitolium épületében való felvonulás és tüntetés” vádjában, amiért legfeljebb hat hónapos büntetést szabhatnak ki. Emellett 500 dollár kártérítést is kell fizetnie.

Packer nővére, Kimberly Rice enyhítésért könyörgött, arra kérve a bíróságot, hogy „ne a borítója alapján ítélje meg a könyvet”, utalva a Camp Auschwitz pulóverre.

Az ügyész a meghallgatáson azt mondta, hogy Packernek nem kell magyarázkodnia, miért viselte a pulóvert, mert amit az takar, az nyilvánvalóvá teszi.

„Packer úr megmutatta a világnak, hogy ki volt ő január 6-án, mind a tettei, mind a cselekedetei által. Aznap a ruházatával osztotta meg, hogy miben hisz” – mondta Mona Furst helyettes amerikai ügyész csütörtökön a bíróságon.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE