Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Idő előtt kiszabadul a börtönből az a 25 éves angol hölgy, akit egy „illegális szélsőjobboldali terrorszervezet” tagjaként csuktak le három évvel ezelőtt az Egyesült Királyságban.

Alice Cuttert 2020-ban, három társával együtt azért ítélték börtönbüntetésre, mert a National Action nevű, „demokratikusan” betiltott nemzetiszocialista szervezetnek volt a tagja.

A fiatal nő a bíróságon még tagadta, hogy tagja lett volna a National Actionnek, de hamar rábizonyítotték, hogy részt vett a szervezet több rendezvényén is – amelyeken többek közt „Hitlernek igaza volt” feliratú transzparensek is előkerültek, ez pedig egy „mintademokráciában” börtönt ér.

Alice Cutter a szervezetben vállalt tagság miatt végül hároméves letöltendő szabadságvesztést kapott, de most, 2 év és 2 hónap letöltése után, jó magaviselete miatt feltételesen szabadlábra helyezik.

A The Sun szerint a 25 éves nőt hétfőn értesítették arról, hogy kiszabadul a börtönből, miután alapos vizsgálattal megbizonyosodtak arról, hogy „nem jelent veszélyt a társadalomra”. A szabadulás után azonban egy elektromos nyomkövetőt kell viselnie, valamint bizonyos keretek között korlátozhatják a mozgási szabadságát is. Az nem világos, hogy bűnös gondolatok esetén visszaesőnek minősül-e.

A lap azt is megjegyzi, hogy Alice Cutter korábban részt vett a brit nemzetiszocialisták által megrendezett Miss Hitler szépségversenyen is, ahol Miss Buchenwald néven indult (utalva ezzel az egyik német munkatárborra). A fehér nacionalista szépségverseny résztvevői közül már korábban is voltak olyanok, akik egy-egy akció miatt szembekerültek a hatalommal, a 2019-es verseny győztese például – az olasz rendőrség állítása szerint – „fel akart robbantani” egy NATO-bázist Olaszországban.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE