Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Börtön fenyeget egy nemzetiszocialistát Nagy-Britanniában, akinek az volt az álma, hogy megszervezze a fehér ellenállást, de a főbűne igazából az volt, hogy az interneten közzétette, hogy „imádok rasszista lenni”.

A 61 éves David Hutchinson „politikailag nem korrekt” mémeket és megjegyzéseket posztolt a VK orosz közösségi oldalra, ahol a négereket, zsidókat és muszlimokat karikírozta ki.

A fősodratú média azt emelte ki, hogy közösségi médiaprofilja még a „fehér élet számít” (White lives matter) mantrát és az 1488-as is számot tartalmazta – utalásként Adolf Hitlerre és Mein Kampf című könyvére, valamint a 14 szóra.

Hutchinson a vallomása szerint beismerte, hogy „faji gyűlölet szítása” céljából tett közzé bejegyzéseket a közösségi médiában, miközben a Kingston koronabíróságon olyan vádak is elhangzottak, hogy az online chatszobákban „magányos farkasnak” nevezte magát, ami az egyedül és önállóan cselekvő terrorista szinonímája. 

Többek között azt is leírta, hogy „várja, hogy a fehér faj felébredjen és visszavágjon”, valamint, hogy „40 embert keres”, és „megpróbálja megszervezni a fehéreket”.

Egy másik csevegésben, amit vádlói kimeletek, mint bizonyítékot, Hutchinson azt mondta, hogy szerinte a börtöntől való félelem akadályozza, hogy mások csatlakozzanak az ügyhöz, és ugyanitt hozzátette: „imádok rasszista lenni, szeretnék olyan emberekkel találkozni, akik azt mondják, hogy bassza meg a rendszer”, és „nem félnek harcolni egy jó ügyért.”

Lee James Harris ügyész azt közölte, hogy Hutchinson megfigyelésére azután álltak rá, miután „lázító és sértő üzeneteket” tett közzé a VK-n, a Facebookhoz hasonló orosz közösségi oldalon.

Hutchinsont idén februárban tartóztatták le, miután összekapcsolták a közösségi média bejegyzéseivel, majd a nyomozók további terhelő anyagokat és üzeneteket gyűjtöttek be az elektronikus eszközeiről a lakásán történt házkutatást követően.

A patrióta brit bűnösnek vallotta magát hét vádpontban, amiért „faji gyűlölet szítása céljából íródott anyagokat publikált”. A bíró később hirdet ítéletet, de azt megelőlegezte Hutchinsonnak, hogy „nagyon valószínű kimenetel a letöltendő börtönbüntetés”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE