Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Szlovákiában hivatalosan „terrorcselekménynek” tekintik azt a pozsonyi kettős gyilkosságot, aminek két buzi lett az áldozata.

A főügyészi hivatal szóvivője, Jana Tokolyova közölte, hogy a főügyészség előtte konzultált erről a különleges ügyészi hivatallal. Ez utóbbi hivatal felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy „a terrorcselekmény nyilvános helyeslése is terrorcselekménynek számít” - akár szóban, akár írásban, akár a közösségi médiában -, és háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

„Az elkövető ugyan maga ellen fordította fegyverét, vagyis a súlyosabb ítélettől már nem kell tartania, de fontos figyelmeztetés ez azoknak, akik esetleg a gyilkossal éreznének együtt” – írja a döntésről a Paraméter szlovákiai magyar lap, amely szerint Daniel Lipšic különleges ügyész George Orwell lázálmait megidéző módon figyelmeztette is az esetleges gondolatbűnözőket: „figyelni fognak minden csatornát”.

Az eset múlt szerda este történt: két homokost megölt és egy nőt súlyosan megsebesített egy fiatal politikai aktivista Pozsony belvárosában egy buzibár előtt. A 19 éves fiú végül magával is végzett. A lövöldöző, Juraj K., kiáltványában „szélsőséges, homofób és neonáci nézeteket vallott és náci szimbólumokat használt. Arról is beszámolt, hogy ha sikerrel jár, további rasszista indíttatású tömeggyilkosságokat fog elkövetni” – summázta a körülményeket a Euronews.

A szlovákiai lakosság csaknem fele szerint a világot egy titkos – zsidó – kormány irányítja, egyáltalán nem meglepő tehát, hogy a Vár utcai gyilkosságok elkövetője szintén a ZOG (Zionist Occupational Government, magyarul Cionista Megszálló Kormányzat) elleni harcra esküdött fel.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE