Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

„Gyülekezési joggal visszaélés” szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a BRFK a Becsület napján a Normafánál tartott megemlékezés miatt.

A hatóságoknak ugyanis az a problémája, hogy február 11-én úgy szervezett a Normafán lévő katonasírhoz megemlékezést a Légió Hungária, hogy azt kirándulásként jelentették be a Pilisi Parkerdőnek.

Az 1945-ös kitörésre megemlékező hazafias csoportok nagyon változatos megoldásokkal kényszerülnek a megemlékezésekhez engedélyt szerezni. A Normafán Incze Béla, a Légió Hungária vezetője az erdőbe szervezte a megemlékeztést, ami nem számít közterületnek, ezért nem kell bejelenteni a rendőrségen az ottani rendezvényeket. Csak a Pilisi Parkerdő Zrt.-től kell engedélyt kérni, amit meg is kapott.

Csakhogy most abba kötöttek bele, hogy nem megemlékezésre, hanem kirándulásra kértek és kaptak engedélyt a megemlékezők. Ez azután derült ki, hogy Vajnai Attila, az „Európai Baloldal” nevű kommunista klikk elnöke „állampolgári közérdekű bejelentéssel” fordult a parkerdő tulajdonosi jogait gyakorló Agrárminisztérium vezetőjéhez, Nagy István miniszterhez.

A minisztérium közleménye szerint „nem felelős” azért, hogy engedélyt kaptak a hazafias megemlékezők, mert az erdőtörvény értelmében pihenés, üdülés, sportolás és kirándulás céljából saját felelősségére bárki lehet az erdőben. A BRFK viszont, miután a szélsőbalos Népszava többször is zaklatta őket, eljárást indított a sajtóban megjelent hírek és fotók alapján, „gyülekezési joggal való visszaélés gyanújával”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE