Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Kizárta a május 21-i általános választásokból a görög legfelsőbb bíróság a nemzetszocialista gyökerű Arany Hajnal párt párt egykori szóvivője alapította Görögök (Ellinisz) nevű politikai formációt.

A döntéssel jóváhagyta az úgynevezett jogállamiságot „rendkívül” tiszteletben tartó demokrata törvényhozók által korábban elfogadott törvénymódosítást, amellyel a nacionalista erők kizárása volt a cél.

A februárban megszavazott törvénymódosítás kizárja a választásokon való részvételből a „komoly bűncselekmények elkövetésében bűnösnek talált” politikusok által vezetett pártokat, illetve azokat, amelyek „nem szolgálnák a demokratikus alkotmány szabad működését” − közölte az MTI.

Ennek megfelelően Iliász Kaszidiarisz volt törvényhozó és az általa vezetett Görögök párt nem indulhat a május 21-i választásokon.

Iliász Kaszidiarisz azután alapította meg a Görögök nevű pártot, hogy 2020-ban tizenhárom évi börtönre ítélték. A bíróság a bevándorlók és szélsőbaloldaliak, antifák ellen fellépő Arany Hajnal vezető tagjaként találta őt bűnösnek. A pártot az 1980-as években alapították nemzetiszocialista csoportként, de később már úgy határozta meg magát, hogy szélesebb körű nacionalista ideológiát képvisel, ennek ellenére folyamatos elnyomással néztek szembe.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE