Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

A repülőgépek szárnya által ihletett különleges személyautó rendkívül kis légellenállású és alacsony fogyasztású volt.

Ha szóba kerül az 1939-es esztendő és Németország, akkor keveseknek jut eszébe egy ilyen futurisztikus személyautó:

Pedig ez a bizonyos Schlörwagen nevet kapott négykerekű 1939-ben Berlinben látott napvilágot. Az alapját egy 38 lóerős Mercedes 170H jelentette, a kiindulási modellt egyáltalán nem lehet felismerni az elképesztően jó aerodinamikai adottságokkal rendelkező prototípusban.

A Schlörwagen 0,15-ös légellenállási együtthatóval büszkélkedhetett. Összehasonlításképp, napjaink modern autóit már akkor kis légellenállásúnak tartjuk, ha az említett értékük 0,25-ös, és ez esetben értelemszerűen a kisebb érték a jobb.

A 4,33 méter hosszú, illetve 1,48 méter magas kapszulaautó szélessége elérte a 2,1 métert, belsejében viszont akár hét személy is elfért. Az alumíniumból készült karosszéria ellenére a Schlörwagen 250 kilogrammal nehezebb lett, mint a Mercedes 170H, viszont 135-tel, vagyis 20 km/h-val többel tudott száguldani. Nem mellesleg pedig a fogyasztása 10-12 literről 8 literre mérséklődött.

A Schlörwagen jövőjét sajnos megpecsételte a második világháború, melynek során az egyetlen példányban készült prototípus megrongálódott, és a háború végére nyomtalanul eltűnt.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE