szalasi-ferenc-polo
waffen-ss-maria-theresia-ss-onkentes-lovashadosztaly-polo
szalutalo-ku-klux-klan-tag-polo
sons-of-odin-valhalla-polo
white-pride-world-wide-triko
david-lane-tizennegy-szo-kapucnis-pulover
white-pride-world-white-polo
thor-mit-uns-viking-runa-noi-triko
george-lincoln-rockwell-polo
waffen-ss-prinz-eugen-onkentes-ss-hegyihadosztaly-polo

Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

A szovjet diktátor '39 nyarán a hosszan elhúzódó háborút tartotta országa érdekének, és a Adolf Hitler győzelmét sem tartotta túl veszélyesnek - már ha a Szovjetuniónak addig sikerül kimaradni.

A második világháború előestéjén a Szovjetunió és Németország megnemtámadási szerződést kötött, amelynek titkos záradékában megegyeztek Kelet-Európa egy részének felosztásáról. Ez volt az 1939. augusztus 23-án aláírt Molotov-Ribbentrop paktum, amire mind Hitler, mind Sztálin “időhúzásként” tekintett: , a nemzetiszocialista-kommunista összecsapást nem akadályozhatta meg.

A szovjet diktátor 1939. augusztus 19-én beszédet mondott az SZKP Politikai Bizottsága előtt, amelyben az akkor még csak tervezett szerződés mellett érvelt. A National Geographic Világrengető beszédek, melyek megváltoztatták a világot című könyve alapján felidézzük Sztálin szavait.


waffen-ss-totenkopf-zaszlo
bur-horogkereszt-zaszlo

Békeidőben a kommunizmus gyenge

Sztálin tehát a II. világháború kitörése előtt szűk két héttel azt mondta, meggyőződése, hogy a háború elkerülhető lenne, ha a Szovjetunió kölcsönös segítségnyújtási szerződést kötne Franciaországgal és Nagy-Britanniával. Ez esetben ugyanis Hitler békén hagyná a lengyeleket, és megegyezésre törekedne a nyugati hatalmakkal. E forgatókönyv további fejleményei azonban veszedelmesek lennének a Szovjetunió számára.

Ha viszont a németekkel megnemtámadási szerződést kötnek, azok megtámadják a lengyeleket, a franciák és az angolok közbelépnek, nyugaton pedig nagy lesz a fejetlenség. Így a Szovjetunió időt nyer, és megválaszthatja a számára alkalmas időt a háborúba való belépésre.

Miért volt fontos Sztálinnak a háború? Mert az elmúlt húsz év tapasztalatiból megtanulta:


michael-wittmann-waffen-ss-hauptsturmfuhrer-pancelos-asz-polo
white-pride-worldwide-himzett-galleros-polo
awb-afrikaner-weerstandsbeweging-del-afrikai-bur-ellenallas-polo
adolf-hitler-smiley-polo
wewelsburg-schwarze-sonne-fekete-nap-polo
white-power-noi-triko
wewelsburg-schwarze-sonne-fekete-nap-ferfi-triko
14-szo-polo

"… békeidőben a kommunizmus nem elég erős ahhoz, hogy a hatalmat a bolsevikok ragadják meg. Ennek a pártnak az egyeduralma csakis egy nagyobb szabású háború alatt valósulhat meg."

Hosszú, kimerítő háború kell

Sztálin tehát a német ajánlat elfogadását, vagyis a háborút javasolta a politikai bizottságnak. Németország várható veresége után pedig “én az ország szovjetizálódására, kommunista hatalomátvételre számítok” – mondta. Persze “Szovjet-Németország” megteremtéséhez önmagában a német vereség nem lenne elég.

"Ezért hát számunkra az lenne kívánatos, ha Németország minél tovább folytathatná a háborút. Így Anglia és Franciaország annyira meggyengülne, hogy már nem kerekedhetne felül a szovjetizálódó Németországon."

A tennivaló tehát nyersanyagokkal és utánpótlással segíteni Hitlert, persze csak addig a szintig, ami még nem gyengíti a szovjet gazdaságot és a Vörös Hadsereget. Ezzel egyidejűleg pedig aktív kommunista propagandát kell folytatni a nyugati országokban.

"Legfontosabb feladatunk a francia hadsereg, rendőrség szétzüllesztése és demoralizálása lesz. Ha ezt az előkészítő munkát megfelelően végzik el, akkor Szovjet-Németország biztonságban lesz, és sor kerülhet Franciaország szovjetizálására is."

A német győzelem sem nagy baj

Sztálin ezek után felvázolta azt is, mire számít német győzelem esetén. Ez ugyan jelentene némi veszélyt a Szovjetunió számára, de nem olyan nagyot és közelit, mint azt sokan gondolják.

"Ha Németország győz, akkor túlságosan meggyengül ahhoz, hogy még jó évtizedig megtámadhassa a Szovjetuniót. Előbb meg kell szerveznie Franciaország s Anglia megszállását, s talpra kell állnia."

Úgy vélte, francia földön még vereség esetén is erős marad a kommunista mozgalom, és ki fog törni egy kommunista forradalom, amelyet ki lehet aknázni:

"… segítségére siethetünk Franciaországnak, és szövetségesünkké tehetjük, miként minden olyan államot is, amelyet a győztes Németország protektorátussá tesz. Ez előkészíti a talajt a világforradalom kirobbanásához."

Mondanivalóját összegzéssel zárta:

"Elvtársak! Ismertettem önökkel a megfontolásaimat. Ismétlem, a Szovjetuniónak, munkásságunk hazájának az az érdeke, ha kitör a háború a Harmadik Birodalom és az angol-francia tömb között. Mindenképpen ennek a konfliktusnak az elhúzódására kell törekednünk, hogy mindkét fél kellőképpen meggyengüljön. Ezért igen fontos, hogy megkössük Németországgal a szerződést, majd azon legyünk, hogy a háború minél tovább tartson, ha már egyszer kitört. Meg kell erősítenünk propagandánkat a hadviselő országokban, hogy készen álljunk a háború végére."

white-pride-world-wide-triko
white-pride-worldwide-kapucnis-pulover
leibstandarte-ss-adolf-hitler-sportjelveny-galleros-polo
thor-mit-uns-viking-runa-noi-triko
waffen-ss-division-das-reich-ss-panceloshadosztaly-polo
theodor-eicke-waffen-ss-totenkopf-obergruppenfuhrer-polo
thor-kalapacsa-mjolnir-polo
otto-von-skorzeny-ss-obersturmbannfuhrer-polo

Fotóarchívum

hermann-goering-adolf-hitler-es-werner-von-blomberg-a-luftwaffe-parancsnokanak-walther-wevernek-a-temetesen-a-birodalmi-leguegyi-miniszterium-epueleteben-berlinben-1936-junius
august-von-mackensen-adolf-hitler-werner-von-blomberg-hermann-goering-werner-von-fritsch-es-erich-raeder-egy-katonai-tiszteletadasi-ceremonian-berlinben-1936-marcius-8
nemet-tiger-i-es-panther-harckocsik-vonulnak-a-kurszki-csataban-1943-julius
hitler-kancellar-es-vendegei-az-olimpiai-faluban-koeszoentik-az-atletakat-a-iv-teli-olimpiai-jatekok-megnyitojan-garmisch-partenkirchenben-bajororszagban-1936-februar-6
a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-panceloshadosztaly-tigris-tankja-eszak-franciaorszagban-1944-tavasz
gerd-von-rundstedt-tabornagy-terepszemlet-tart-a-nemet-12-hitlerjugend-ss-pancelos-hadosztaly-egysegeinel-eszak-franciaorszagban-1944-januar
a-muveszettoertenesz-ernst-gall-adolf-hitler-es-albert-speer-tarsasagaban-muenchenben-1936-marcius-21
a-231-es-toronyszamu-pzkpfw-vi-ausf-e-tiger-i-nehezharckocsi-oroszorszagban-1943-nyar
5-cm-pak-38-a-sztalingradi-csataban-1942-osz
adolf-hitler-kituenteteseket-ad-at-es-gratulalt-a-hitlerjugend-tagjainak-a-harcban-tanusitott-batorsagukert-1945-aprilis-25
alcazott-panzer-v-panther-ausf-d-koezepes-harckocsi-monte-cassino-tersegeben-olaszorszagban-1944-aprilis-majus
ismeretlen-luftwaffe-tiszt-a-nemet-juhasz-kutyajaval-1940
tiger-i-nehezharckocsik-epitese-egy-nemetorszagi-gyarban-1944
seruelt-nemet-katona-segitseget-kap-moszkva-hataraban-1941-november
philippe-petain-and-adolf-hitler-talalkozoja-montoire-sur-le-loirban-franciaorszagban-a-hatterben-paul-schmidt-es-joachim-von-ribbentrop-1940-oktober
a-fuhrer-a-47-szuletesnapja-alkalmabol-tartott-katonai-tiszteletadasi-ceremonian-koszonti-a-wehrmacht-egysegeinek-menetoszlopat-1936-aprilis-20
nemet-katona-a-nyugati-hadjarat-alatt-franciaorszagban-1940
adolf-hitler-es-mas-nemet-felsovezetok-tavozoban-a-japan-muveszeti-kiallitas-helyszinerol-a-berlini-pergamon-muzeumnal-1939-februar
a-wiking-hadosztaly-panzerkampfwagen-iii-as-koezepes-harckocsija-a-keleti-fronton-1943
hugo-jaeger-archiv-a-reich-monumentalis-pillanatai-szinesben-1123
adolf-hitler-es-hermann-goering-birodalmi-marsall-nemet-tabornokok-tarsasagaban-1944
nemet-katonak-egy-stug-iii-as-fedezekeben-a-keleti-fronton-1943
nemet-lofogatok-es-egy-tigris-nehezharckocsi-talalkozasa-a-szovjetunioban-1943-1944-tel
adolf-hitler-es-joseph-goebbels-a-birodalmi-propagandaminiszterium-erkelyen-1936
nyilaskeresztes-katonak-egy-m1940-40mm-es-mawag-manfred-weisz-ag-tankelharito-agyuval-budapesten-1944-oktober-15
pzkpfw-vi-tiger-i-nehezharckocsik-es-gyalogsag-a-sarban-a-narva-folyonal-zajlo-csataban-1944-februar
hitlerjugend-tagok-zaszlofelvonasi-ceremoniara-gyuelekeznek-a-szervezet-zaszlaja-alatt-1930-as-evek
nemet-tigris-nehezharckocsi-legenysege-pihenon-tuneziaban-1943-tavasz
adolf-hitler-robert-ley-es-rudolf-hess-a-nemzetiszocialista-part-felvonulasan-az-albert-speer-altal-tervezett-zeppelin-fotribuen-tetejen-nuernbergben-11-september-1936
adolf-hitler-es-josef-dietrich-a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-lssah-egysegeinel-tart-seregszemlet-a-kroll-operahaz-elott-berlinben-1938