nagy-magyarorszag-polo
adolf-hitler-smiley-polo
theodor-eicke-waffen-ss-totenkopf-obergruppenfuhrer-polo
michael-wittmann-waffen-ss-hauptsturmfuhrer-pancelos-asz-polo
kalandozo-vikingek-polo
gungnir-odin-landzsaja-viking-polo
awb-afrikaner-weerstandsbeweging-del-afrikai-bur-ellenallas-polo
eszaki-viking-harcos-valhalla-polo
amerikai-konfoderacios-allamok-zaszlaja-polo
waffen-grenadier-division-der-ss-hunyadi-polo

Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

A német szárazföldi hadsereg Fegyverügyi Hivatala (Heereswaffenamt) 1942 őszén kérte fel a Henschel és Porsche cégeket egy 88 mm-es, L/71 kaliberhosszúságú löveggel felszerelt, tökéletesített nehézharckocsi megtervezésére.

A cél egy olyan harcjármű kifejlesztése volt, mely ötvözi magában a Tiger E minden erényét, de annak a páncéltörő gránátok ideális (90°-os) becsapódását elősegítő merőleges páncéllemezei helyett a Pz.V Panther – eredetileg a T-34-ről mintázott – döntött páncélzatát kapja. Az új jármű hivatalos elnevezése 1943. június 2-tól Panzerkampfwagen Tiger >8,8 cm< (Sd. Kfz. 182) Ausf. B lett.

A terveket a Henschel cégnél dolgozták ki, de a munkába bekapcsolódott dr. Ferdinand Porsche professzor is. A sorozatgyártás nagyrészt a Krupp, a Skoda, a Wegman és a Henschel cégeknél folyt 1944 januárjától.


bur-horogkereszt-zaszlo
wewelsburg-schwarze-sonne-waffen-ss-zaszlo

A megnövelt páncélzat egyúttal növelte az össztömeget is, s mivel a Tiger B-hez nem sikerült az eddig alkalmazott erőforrásoknál nagyobb teljesítményű motort készíteni, romlott a mozgékonyságot leginkább jellemző fajlagos teljesítmény is.

A Tiger B első 50 példányát a korábban elkészült ún. Porsche-toronyokkal készítették, melyeket eredetileg a Porsche-féle korai Tigerek-hez konstruáltak, de azok teknőit (alvázait) a Ferdinand és Elefant típusnevű nehéz páncélvadászokhoz használták fel. Az így feleslegessé váló Porsche-tornyok ugyan ballisztikai szempontból jobbak voltak a később bevezetett ún. Henschel- (Krupp- vagy széria-) tornyokhoz képest, de előállításuk bonyolultabb és költségesebb volt.

A német harckocsik egyik leghasznosabb tulajdonságát – a személyzet öt tagjának négy búvónyílása volt – ennél a harckocsinál is meghagyták, ezért a kezelők túlélési esélyei az ellenség harckocsizóiénál jobbak voltak.


schwarze-sonne-viking-fekete-nap-odinista-ferfi-triko
skinhead-rac-skrewdriver-isd-polo
a-deutsche-afrika-korps-wehmarcht-tabornagya-a-sivatagi-roka-erwin-rommel-polo
valhalla-az-istenek-csarnoka-polo
odinista-pogany-polo
george-lincoln-rockwell-polo
waffen-ss-wallonien-ss-onkentes-granatos-hadosztaly-polo
feher-fajvedo-ku-klux-klan-polo

A Tiger B új harckocsiágyút is kapott, a Krupp cég által előállított KwK L/71 88 mm-es löveg egy-, majd kétrészes csőszerkezetű változatát. A fegyver teljesítménye olyan nagy volt, hogy a lövéskor az ágyú bekötései fellazulhattak, emellett jelentős kopás jellemezte és pontatlanabb is volt, mint a Tiger E L/56-os lövege.

Kezdetben a Tiger B-t is egy antimagnetikus réteggel (az ún. zimmerittel) látták el a mágneses tapadóaknák és a páncéltörő lövedékek ellen, azonban a parafalisztből, vízüvegből, kevés cementből és speciális ragasztóanyagból álló bevonatról kiderült, hogy kevés védelmet nyújt és még az égést is táplálja. Ezért 1944 szeptember közepétől már nemigen alkalmazták.

A hatalmas, 69 800 kg harci tömeg és a 10 286 × 3 755 × 3 090 mm-es méretek számos nehezen megoldható problémát is felvetettek. A hidak nagy része ezt a terhelést nem bírta el és a vasúti szállításhoz is különleges ún. Ssyms-vasúti pőrekocsikat kellett alkalmazni. Berakodás előtt a 800 mm széles lánctalpakat a 660 mm széles "rakodó" lánctalpakra kellett lecserélni, valamint a harckocsitest oldalsó páncélvédelmét növelő "kötényeket" is le kellett szerelni.

A Tiger B lazább talajon könnyen megsüllyedt, mozgásképtelenné vált. Mivel a műszaki mentő eszközök szinte állandóan hiányoztak és a mentésre az 1944 folyamán állandósuló visszavonulások és ellenlökések jellemezte harchelyzetekben ritkán volt mód, a típus veszteségei nagyrészt "önmegsemmisítés" (felrobbantás, szétlövés) miatt következtek be. Ennek ellenére egy 1945. március 15-i helyzetjelentés szerint a frontokon harcoló csapatoknál lévő Tigerek 59 százaléka még bevethető állapotban volt, ez közel megegyezik a Pz.IV esetében megállapított 62 százalékkal és sokkal kedvezőbb a Pz.V Panther 48 százalékos értékénél.

A Tiger B normál (akkori magyar terminológia szerint csatár) változatából 1943 októbere és 1945 márciusa között 488 darab-ot gyártottak, a parancsnoki változatból (Panzerbefehlswagen Tiger >Sd. Kfz. 267 und 268< Ausf. B) 25 példány készült átépítéssel.

A Henschel cég létesítményeit ért súlyos bombatámadások 1944 szeptembere és 1945 márciusa között legkevesebb 657 Tiger B legyártását akadályozták meg, mivel a jelzett időben a tervezett 940 darabból csak 283 épült meg.

Az eredeti célkitűzést tekintve – miszerint a Pz.V Panthert jellemző védettség – tűzerő – mozgékonyság erényhármas a Tiger B esetében tovább javuljon – az új típus nem felelt meg a várakozásoknak, viszont a nehézharckocsik számára kijelölt feladatokat (az ellenség páncélelhárító fegyvereinek és harckocsijainak leküzdése, megerődített állások elleni harc, a könnyebb harckocsik támogatása) sikeresen hajtotta végre.

A típus esetében a hivatalos megnevezésen túl használatos volt még a széles körben elterjedt Tiger II, Pz.VI/II, illetve a Pz.VI B és a Königstiger (Királytigris) jelölés is. Ez utóbbi keletkezéséről megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint a nevet Normandiában a szövetségesek adták a harckocsinak s tőlük vették át maguk a németek is, más vélemény szerint amikor Fromme százados a Henschel cégnél meglátta a Tiger B-t, grandiózus méreteitől elképedve így szólt: "Ez nem is Tigris, ez... ez egy Királytigris".

Írásban így először 1945 január elején, az Albert Speer-féle fegyverzetügyi és haditermelési minisztérium havi termelési beszámolójában említik.

Borítókép: Panzerkampfwagen VI B nehézharkocsi Budavárban 1944 októberében a Panzerfaust hadművelet idején

rudolf-hess-a-beke-martirja-polo
panzerdivision-waffen-ss-totenkopf-ss-panceloshadosztaly-polo
huseg-es-becsulet-waffen-ss-hagyomanyorzo-polo
invisible-empire-ku-klux-klan-polo
valhalla-az-istenek-csarnoka-polo
good-night-left-side-skinhead-pulover
vicces-ss-totenkopf-polo
eszaki-viking-harcos-valhalla-polo

Fotóarchívum

tiger-i-nehezharckocsi-es-stug-iii-rohamloveg-a-narvai-csataban-1944-februar
panzerkampfwagen-vi-b-avagy-kiralytigris-nehezharckocsik-parizs-utcain-1944
a-hitlerjugend-tagjai-a-birodalmi-partnapokon-vonulnak-fel-a-nuernbergi-zeppelin-mezon-1930-as-evek
tiger-ii-avagy-kiralytigris-nehezharckocsi-alcazasanak-festese-franciaorszagban-1944-junius
a-hitlerjugend-tagjai-az-epuletek-ablakracsaira-kapaszkodva-figyelik-a-majus-1-i-felvonulast-a-berlini-lustgartenben-1935-majus-1
adolf-hitler-es-vilmos-porosz-kiralyi-herceg-potsdamban-az-ujjaepitett-reichstag-megnyitasakor-1933-marcius-21
a-leibstandarte-ss-adolf-hitler-panceloshadosztaly-katonainak-taktikai-megbeszelese-eszak-franciaorszagban-1944-tavasz
hugo-jaeger-archiv-a-reich-ritka-fotoi-szinesben-1938
adolf-hitler-es-benito-mussolini-a-muencheni-konferencia-elott-muenchenben-1938-szeptember-30
nemet-harckocsizok-panzer-vi-tiger-i-nehezharckocsi-seruelt-lanctalpat-cserelik-kurszk-tersegeben-a-keleti-fronton-1943-junius
wilhelm-knauth-obersturmfuhrer-egy-tigris-tank-tornyaban-a-keleti-fronton-1944-februar
nemet-katonak-sztalingrad-alatt-a-varosi-harcok-soran-szemben-a-szovjetekkel-1942-oktober-7
a-iii-birodalom-ritkan-latott-fotoi-szinesben-josef-sepp-dietrich-a-leibstandarte-parancsnoka
adolf-hitler-es-a-hadsereg-parancsnokai-a-hosoek-napja-megemlekezesen-1935-marcius
nemet-ss-katonazenekar-koeszoenti-a-muencheni-konferenciara-erkezo-edouard-daladier-francia-miniszterelnoekoet-1938-szeptember-30
a-wiking-panceloshadosztaly-parduc-tankjai-varso-tersegeben-1944
adolf-hitler-kancellar-es-franz-von-papen-alkancellar-a-munka-uennepen-tartott-felvonulason-berlinben-1933-majus-1
adolf-hitler-beszel-paul-von-hindenburg-nemet-birodalmi-elnoek-temetesen-a-tannenberg-emlekmunel-kelet-poroszorszagban-1934-augusztus-07
a-volkswagen-konszern-atadasi-ceremoniaja-wolfsburgban-1939
csapatszallitokent-funkcionalo-panzerkampfwagen-vi-tiger-i-egy-foelduton-halad-olaszorszagban-1944-februar
a-hitlerjugend-tag-willi-huebner-kituentetese-a-masodik-osztalyu-vaskereszttel-a-harcban-tanusitott-batorsagaert-kelet-poroszorszagban-1945-marcius-9
hitler-ifjak-menetelnek-a-barati-japan-altal-uralt-csiangszu-tartomanyban-vuhszi-varos-tersegeben-kinaban-1935
a-6-nemet-hadsereg-felvonul-sztalingrad-alatt-1942-augusztus
hitlerjugend-tagok-edzest-tartanak-a-nemet-evangelikus-templom-mellett-sanghaj-varosaban-kinaban-1936-majus-1
adolf-hitler-az-birodalmi-vezetokepzo-iskola-elso-vegzos-osztalyaval-muenchenben-1931-julius
panzer-v-panther-ausf-d-kozepes-harckocsik-erdelyben-a-roman-arulas-utani-visszavonulaskor-magyarorszagra-1944-augusztus-szeptember
philippe-petain-and-adolf-hitler-talalkozoja-montoire-sur-le-loirban-franciaorszagban-a-hatterben-paul-schmidt-es-joachim-von-ribbentrop-1940-oktober
joachim-von-ribbentrop-wilhelm-keitel-hermann-goring-rudolf-he-adolf-hitler-es-walther-von-brauchitsch-a-vasuti-kocsi-elott-amiben-a-francia-vezetok-alairtak-a-kapitulaciot-1940-junius-22
pzkpfw-vi-ausf-e-tiger-i-nehezharckocsi-seruelt-lanctalpakkal-egy-orosz-faluban-1943-1944-tel
felvonulas-es-katonai-parade-adolf-hitler-50-szuletesnapjan-berlinben