SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK | GARANCIÁLIS FELTÉTELEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Lehetséges egyedi pólót készíttetni nálatok, más színben, kisebb/nagyobb méretben vagy más mintával, mint ami látható?

Termékeink nagy mennyiségben, ipari festékekkel, előre gyártott nyomóformával, üzemi nyomógépekkel készülnek, amelyek - ellentétben az asztali textilnyomtatókkal, amelyek vizes bázisú tintával dolgoznak - egy-két darabos tételnél nem gazdaságosak, ezért sajnos mi nem tudunk rendelést felvenni egyedi igényekre. Ezek a gépek nem csupán "ráfecskendezik" a tintát a póló felületére, hanem bele is préselik azt, amely után hőkezelésen esik át a nyomat, ennek az eredménye pedig egy olyan magas minőségű, számtalan mosás után is sértetlen "gumis" minta, amelyet az asztali textilnyomtatók nem tudnak előállítani. Ennek viszont az a hátránya, hogy 1-2 darabnál megfizethetetlenül gazdaságtalan a gyártás. Tehát a termékeink előre legyártva, raktáron vannak, ezért csak abból lehet válogatni, ami a webáruházban is látható. Ugyanez vonatkozik a hímzett termékekre is, hiszen ott nyomóforma ugyan nincsen, de a gyártási folyamat ugyanúgy ipari gépekkel, külső beszállítónál történik és az ilyen cégek természetüknél fogva egy-egy darabos igényeket rövid határidővel nem tudnak, illetve nem is hajlandóak kiszolgálni.

Tudok rendelni külföldről is?

Természetesen igen. A világ bármely pontjára el tudjuk juttatni termékeinket, legyen a címhely Óceániában vagy Alaszkában. A posták közötti nemzetközi egyezmények alapján maximum 2-3 hét alatt megérkezik a küldemény a Föld legtávolabbi pontjára is, Európába 3-6 munkanap alatt, Észak-Amerikába, Ausztráliába és a világ többi részére pedig 6-12 munkanap alatt. Viszont a nemzetközi utánvétkezelés nem lehetséges, mert ilyen szolgáltatás nem létezik, ezért csakis banki előre átutalás után tudjuk a külföldi rendeléseket felvenni. Ebben az esetben mindenképpen a kapcsolat@harcunk.info címen, e-mailben várjuk a megrendelésed, mert a webáruház kosaras rendszerével csak Magyarország jelenlegi határain belülre lehet rendelést leadni. A postaköltség valamivel magasabb a nemzetközi postázás tekintetében, ezért itt minden esetben egyedi árképzést alkalmazunk, erről is e-mailben tudunk tájékoztatást adni.

Személyesen át tudom venni, fel tudom próbálni a terméket, mielőtt kifizetem?

Sajnos nem. Vállalkozásunk online webáruházként működik, nem rendelkezik nyitvatartási idővel, illetve üzlethelységgel, az utcán pedig készpénzt átvenni nem tudunk, kizárólag futárszolgálat útján, utánvételesen vagy pedig banki előre átutalással van engedélyünk kifizetéseket fogadni. A vásárlóvédelmi törvények azonban garantálják a 14 napos elállási jogot, természetesen az esetleges visszacseréléssel/visszaküldéssel nem lehet semmi probléma.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE