Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

Nem kezdeményezik azt sem, hogy a nőt házi őrizetbe helyezzék.

A miniszterek azután adták ki a közleményt, hogy találkoztak a letartóztatásban levő Ilaria Salis apjával, Roberto Salis-szal és a nő ügyvédjével, Eugenio Lascóval.

Salis ellen bűnszervezetben – háromrendbeli, két esetben társtettesként, egy esetben bűnsegédként – elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat a tavalyi kitörés napján történt utcai támadások miatt.

Szélsőbaloldali körökben komoly felháborodást váltott ki Olaszországban, hogy a nőt vezetőláncon vitték be a tárgyalóterembe. A család és „jogvédők” szerint „rendkívül rossz” körülmények között tartják fogva Budapesten.

A két politikus közleményében az áll, hogy figyelemmel kísérik Salis ügyét, elkötelezettek a vád alá helyezett olasz állampolgárok jogainak tiszteletben tartatása iránt, de minden állam jogi önállósággal rendelkezik, nem avatkozhatnak bele az eljárásba.

Salisék azt szerették volna elérni, hogy a nőt Olaszország budapesti nagykövetségén helyezzék házi őrizetbe a bírósági tárgyalás időszakára, de ez Tajaniék szerint sem lehetséges. Ez az az eljárásrendtől eltérő bánásmódot jelentene, írják, ami a külföldi igazságügyi szervek számára elfogadhatatlan lenne.

Az igazságügy-miniszter annyit tett hozzá a jogi helyzethez, hogy a vádlott védelmének kell szorgalmaznia a házi őrizetbe helyezést, amit az esetleges büntetőítéletet követően Salis olaszországi börtönbe való áthelyezése követhet. Az ügyvéd szerint a miniszterek kizárták annak lehetőségét, hogy Salist az eljárás lezárulása előtt Olaszországban helyezzék házi őrizetbe.

Salis apja csalódottan nyilatkozott a találkozó után. Szerinte a kormány „nem tesz semmit” az ügyben, minden a magyar bíróságon áll, miközben lánya a börtönben „akár meg is halhat”.

Tajani február 8-án tart parlamenti beszámolót a Salis-ügyről. 

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Egy szövetségi esküdtszék 63 vádpontban ítélte el Robert Bowerst, azt az ötvenéves férfit, aki 2018 októberében tizenegy zsidóval végzett egy pittsburghi zsinagógában.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

A „punk ötlet” régen az volt, hogy lementek a térre kannás borozni, most meg az, hogy két libsi diáklány kitalálja, miért ne lehetne Emese, a magyarság mitológiai ősanyja fekete.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Életének nyolcvanharmadik évében elhagyta a földi világot László András filozófus, a metafizikai tradicionalitás egyik legnagyobb magyarországi képviselője, írja a Duo Gladii.

Nem csak Olaszországban, de idehaza is egyre többet hangoztatja a szélsőbaloldal, hogy a tavaly februárban Budapesten összevert emberek csupán „könnyebb sérüléseket” szenvedtek. 

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.