Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Három fekete férfi rasszizmussal vádolja, és beperelte az American Airlines légitársaságot, miután testszagukra érkező panaszok miatt leparancsolták őket a repülőgépről.

Rasszizmus miatt perli három néger az American Airlinest, miután januárban öt másik fekete férfival együtt leparancsolták őket a légitársaság egyik gépéről – írja a Sky News.

A felperesek szerint azért szólították fel őket, hogy hagyják el a Phoenixben felszállásra váró gépet, mert egy légiutas-kísérő panaszkodott az egyik utas testszagára.

A négerek nem ismerték egymást, és a repülőgép különböző részein ültek, amikor az incidens történt. A színesek szerint úgy tűnt, hogy „kizárólag faji hovatartozásuk miatt vették célba őket”.

Az American Airlines felajánlotta, hogy utazhatnak egy másik géppel, de amikor kiderült, hogy aznap este nem volt más szabad járat New Yorkba, megengedték nekik, hogy visszaszálljanak a repülőgépre.

„Nagyon komolyan vesszük a diszkriminációval kapcsolatos állításokat, és azt szeretnénk, ha ügyfeleink pozitív élményben részesülnének, amikor velünk repülnek” – áll a légitársaság közleményében. Hozzátették, hogy jelenleg is vizsgálják az ügyet.

2023 szeptemberében történt egy hasonló eset, akkor egy detroiti családot parancsoltak le az American Airlines egyik járatáról, miután az utasok panaszkodtak a négerek bűzös testszaga miatt.

2017-ben az NAACP, a legismertebb amerikai néger szupremácista szervezet figyelmeztette a fekete bőrű utasokat, hogy ne repüljenek az American Airlines légitársasággal, azt állítva, hogy több utas is tapasztalt már korábban „diszkriminációt” a légitársaság részéről. Az American Airlines változtatásokat ígért, és a színesjogi szervezet később visszavonta a figyelmeztetést.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.