Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Mint közismert, a 88-as szám a világháború után lett használatos a nemzetiszocialisták körében, mivel a „Heil Hitler” köszöntés sok helyen illegálissá vált, így kódolt rövidítéséként a 88-as szám lett a használatos (a H az ábécé nyolcadik betűje).

A szóban forgó esetre még egy márciusi rendezvényen került sor, amelyet Junnila pártjának helyi szervezete tartott.

„Először is gratulálok a [választási bizottságtól kapott] kiváló számhoz. Tudom, hogy ez egy nyerő szám” – mondta.

„Természetesen a 88 a két H betűre vonatkozik, amiről a továbbiakban nem beszélünk” – tette hozzá Junnila a közönség derültsége közepette. Mondandója után valaki a közönségből még „Heil Hitler!”-t is kiáltott.

„Az évek során olyan módon viccelődtem, ami visszatekintve ostobaságnak és éretlennek tűnik. Helytelenül cselekedtem, és bocsánatot kérek a tetteimért” – írta az eset kapcsán a Facebook-oldalán Junnila, miután rájött, hogy a zsidó-liberális sajtó szét fogja szedni az ártalmatlan humorizálás miatt.

Egyúttal „sajnálatát fejezte ki” azért is, mert 2019-ben megjelent egy nacionalista, nemzetiszocialista csoportok által szervezett gyűlésen, amelyet a 2017-es turkui fehérellenes terrortámadásra emlékezve tartottak meg (a támadás során két finn nőt késeltek halálra).

A rendezvényt a Nacionalisták Koalíciója nevű szervezet szervezte, amely a finn szélsőjobboldalnak volt az ernyőszervezete (a koalíció tagja volt a nacionalista Finnek Pártja, az időközben betiltott nemzetiszocialista Északi Ellenállási Mozgalom és az Odin katonái mozgalom).

A Nacionalisták Koalíciója azután került a címlapokra Finnországban, hogy kiderült, lőfegyveres kiképzést tartottak egy táborban, ahol a gyakorlótáblák – korábbi – finn miniszterek arcai voltak.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Bestiális kivégzését követően Olaszország fasiszta vezetőjének holtteste számos hányattatáson ment keresztül, mire állandó nyughelyére került.

Az alábbi írás a szerző utolsó írása, amelyet 1999. augusztusában vetett papírra és a Magyar Összetartás 1999. novemberi számában látott napvilágot.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Évtizedekig agyonhallgatták a világtörténelem legsúlyosabb, legtöbb – 9343 – áldozatot követelő hajókatasztrófáját, a Wilhelm Gustloff 1945. január 30-án történt megtorpedózását.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Biden amerikai elnök az egyik beszédében azt mondta, hogy „Trump és republikánus hívei egy szélsőséget képviselnek, amely köztársaságunk alapelveit fenyegeti”. Ezzel a megosztó és kirekesztő kijelentésével a Reuter/Ipsos felmérése szerint a megkérdezettek 58 százaléka egyetértett.

Jól emlékszem, 1945. január 19-e volt. Mi, gyerekek már feküdtünk szüleim Barcika alsói házában. Éjszaka két pulin zörgetett be, puskával a vállán: értem jöttek.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.