Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vilhelm Junnila, Finnország gazdasági minisztere azzal viccelődött, hogy a parlamenti választásokon a 88-as lett az ő jelölti száma, amelyet a finn választási bizottság véletlenszerűen osztott ki neki.

Mint közismert, a 88-as szám a világháború után lett használatos a nemzetiszocialisták körében, mivel a „Heil Hitler” köszöntés sok helyen illegálissá vált, így kódolt rövidítéséként a 88-as szám lett a használatos (a H az ábécé nyolcadik betűje).

A szóban forgó esetre még egy márciusi rendezvényen került sor, amelyet Junnila pártjának helyi szervezete tartott.

„Először is gratulálok a [választási bizottságtól kapott] kiváló számhoz. Tudom, hogy ez egy nyerő szám” – mondta.

„Természetesen a 88 a két H betűre vonatkozik, amiről a továbbiakban nem beszélünk” – tette hozzá Junnila a közönség derültsége közepette. Mondandója után valaki a közönségből még „Heil Hitler!”-t is kiáltott.

„Az évek során olyan módon viccelődtem, ami visszatekintve ostobaságnak és éretlennek tűnik. Helytelenül cselekedtem, és bocsánatot kérek a tetteimért” – írta az eset kapcsán a Facebook-oldalán Junnila, miután rájött, hogy a zsidó-liberális sajtó szét fogja szedni az ártalmatlan humorizálás miatt.

Egyúttal „sajnálatát fejezte ki” azért is, mert 2019-ben megjelent egy nacionalista, nemzetiszocialista csoportok által szervezett gyűlésen, amelyet a 2017-es turkui fehérellenes terrortámadásra emlékezve tartottak meg (a támadás során két finn nőt késeltek halálra).

A rendezvényt a Nacionalisták Koalíciója nevű szervezet szervezte, amely a finn szélsőjobboldalnak volt az ernyőszervezete (a koalíció tagja volt a nacionalista Finnek Pártja, az időközben betiltott nemzetiszocialista Északi Ellenállási Mozgalom és az Odin katonái mozgalom).

A Nacionalisták Koalíciója azután került a címlapokra Finnországban, hogy kiderült, lőfegyveres kiképzést tartottak egy táborban, ahol a gyakorlótáblák – korábbi – finn miniszterek arcai voltak.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy céges prezentációtechnika tréningre készülve érdekes dolgot fedeztem fel az OpenAI képrajzoló mesterséges intelligenciájával való interakcióban.

Az évek során megszámlálhatatlan adaptáció készült már Time Rice és Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár című rockoperájához, és az sem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy az Ivo van Hove belga rendező által dirigált verzió lenne az első, amely fekete Jézussal hamisít, ám legjobb tudomásom szerint, ha a világon nem is, Európában ez az első ilyen feldolgozás.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Az amerikai feketék sok olyan dologban hisznek, ami nem létezik, olyannyira, hogy azt lehet mondani, egy másik dimenzióban élnek, miközben a miénkben beszélnek.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.