Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

A zsidó-liberális sajtó hátborzongva emelte ki, hogy a dolog egy nappal azután történt, hogy a legnagyobb német rendszerkritikus párt megnyerte a választást Türingia tartomány Sonneberg járásában.

A szívmelengető felvételt Katharina König-Preuss, az NDK szélsőbaloldali utódpárjának, a posztkommunista Die Linke párt tartományi képviselője készítette egy óvoda előtt. Ami az egészben a legkedvesebb, hogy a lufikat osztogató férfi pólóján egy Wehrmacht katona látható, mellette a „Wehrmacht wieder mit?” felirattal. Ez egyfajta szójáték, amely a második világháborúra utal, és valahogy úgy lehet fordítani, hogy „Ki vesz részt ismét?”. Mindezek mellett külön figyelmet érdemel, hogy a férfi egy fekete-fehér-vörös nadrágot viselt, amely színek a második német birodalomra és egyben a nemzetiszocializmus iránti nosztalgiára is utalhatnak.

Ami a zsidóknál még jobban kiverte a biztosítékot, hogy az illető autóján a következő felirat volt látható: „Önkéntes deportálássegítő”. Az AfD párt logójával és színeivel ellátott lufikat ebből az autóból osztogatta a kerítésen keresztül az óvodásoknak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mindezt a párt nevében tette-e, vagy magánszorgalomból, netán provokációként. A türingiai rendőrség mindenesetre vizsgálódik az ügyben. A tartomány oktatási minisztere, Helmut Holter a Twitteren „súlyos támadásnak” nevezte, hogy „egy neonáci a legkisebb gyerekeket vette célba”. Emellett a pártot arra figyelmeztette, hogy „az AfD újonnan megválasztott járási vezetője az alkotmány értelmében felelősséget visel a gyerekek biztonságos óvodai gondozásáért”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Kiadta a német hatóság a 2023. februárban Budapesten elkövetett támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét.

A jugoszláv légierő 1941. április 7-i szegedi és pécsi légitámadását, az 1941. június 26-i ismeretlen eredetű kassai bombázást, illetve a Budapestet ért 1942. szeptember 4–5-i és 9–10-i éjszakai szovjet légitámadást követően, az ország területének, ipari és közlekedési csomópontjainak rendszeres és folyamatos bombázása 1944. április 3-án vette kezdetét.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

Gyászhírek és gyásztáviratok a gyászkeretes újságokban, sírva dolgozó munkásnők a hangulatjelentésekben, és az időjárás-jelentést is kiszorító rádióközvetítések.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.