Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Mint közölte, nem találja lehetségesnek, hogy kielégítő módon végezze munkáját miniszterként. Junnila korábban még túlélt egy bizalmatlansági indítványt, amelyet az ellenzéki Zöld Párt nyújtott be, és amelyet 86 törvényhozó támogatott ugyan, de 95 képviselő elvetett, és bizalmat szavazott a miniszternek.

Hanna Holopainen, a Zöld Párt képviselője azt hangsúlyozta, hogy a „szélsőjobboldali mozgalmakra tett többszörös utalás nem egyszeri tévedés, félreértés vagy rossz humor, hanem ismételt, rendszeres és elvtársi jellegű kapcsolat”.

Vilhelm Junnila a kormánykoalícióban részt vevő bevándorlásellenes Finnek nevű párt tagja. Az YLE finn közszolgálati televízió márciusban a választási kampány idején rögzített egy rendezvényt, amelyen Junnila gratulált pártja egy másik tagjának képviselőjelölti sorszámához, a 88-hoz.

„Először is gratulálok ehhez a kiváló jelölti sorszámhoz. Tudom, hogy ez egy nyerőszám. Nyilvánvalóan ez a 88-as szám arra a két H betűre utal, amelyről nem mondunk többet” – mondta Junnila a kampányrendezvényen március 10-én az YLE szerint.

Mint közismert, a 88-as szám a világháború után lett használatos a nemzetiszocialisták körében, mivel a „Heil Hitler” köszöntés sok helyen illegálissá vált, így kódolt rövidítéséként a 88-as szám lett a használatos (a H az ábécé nyolcadik betűje).

Vilhelm Junnila a közösségi médiában számtalanszor adta jelét annak, hogy szimpatizál a fehér fajvédő mozgalmak minden formájával:

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Miért maradnak le a férfiak – konkrétan a fehér férfiak Nyugaton – manapság jobban, mint valaha? Vagy lemaradnak a nőkhöz képest, vagy egyszerűn teljesen kiesnek a társadalomból, olyannyira, hogy egyesek kezdik a gyengébb nemnek nevezni őket.

Menetünk 1945 nagypénteként indult el Ausztria felé. Május 2-án Gmunden városka közelébe értünk. Az oroszok a hátunk mögött, előttünk a linzi műút, azon túl a szövetséges csapatok tanyáztak.

Elítéltek egy angol antiszemita aktivistát, aki a rendőrség szerint „neonáci hitet vallott”, mert meg akart támadni egy sussexi zsinagógát.

Házunkba 1944. december 31-én lépett be az első szovjet katona, és németeket keresett. Miután jól megetettük őt, társai is meglátogattak egyre sűrűbben. Közben néha elvittek tolmácskodni, mert lengyelül beszéltem.

Bár a mi hazánkos Novák Előd kérésére előbb tömegsport-rendezvényként felvette az állami szervező a Kitörés emléktúrát az Olimpiai Ötpróba Programba, később azt törölte.

A propaganda, a „marketing” és az „üzenet terjesztése” szféránk egyik – ha nem a legfontosabb – küldetése. Mindig is kulcsfontosságú része volt a küzdelemnek, a Kampfzeit napjaitól mindmáig.

Április negyedike, vagy ahogyan az 1945 után kiépülő kommunista diktatúra kánonjában szerepelt, a felszabadulás, nem csak a pártállam piros betűs ünnepének, hanem négy évtizeden át a rendszer legfontosabb legitimációs pontjának számított, és nem véletlenül.

Első fokon pénzbüntetéssel sújtotta a Szentesi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly decemberben egy horogkeresztes zászlót rakott ki lakásának ablakába – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t.

Szigorú beléptetés, hatalmas sajtóérdeklődés és csurig telt tárgyalóterem – elkezdődött az antifasiszta támadások tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken hétfő reggel.

Nincs olyan harckocsi a II. világháború történetében, mely a Tigrisnél jobban jelképezné a hitleri Németország páncéloserejének ütőképességét.

Miután Olaszországban EP-képviselőnek választották az antifasiszta Ilaria Salist, a magyar rendőrség elengedte a házi őrizetből az antifasiszta útonállót. Most a Guardiannek panaszkodott egy sort, hogy milyen körülmények között tartották fogva.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

A legutóbbi washingtoni NATO-csúcstalálkozón a 30 csatlós állam zokszó nélkül elfogadta az amerikai–brit diktátumot az ukrajnai háború további eszkalációjára.

Az Alternatíva Németországért (AfD) eltiltotta minden nyilvános megjelenéstől és kampányeseménytől a párt európai parlamenti listavezetőjét, Maximilian Krah-t – jelentette be a párt szóvivője, miután az illető a címben idézett mondatot találta mondani.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.