Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Oroszország az USA-féle szankciók miatt Kína fele nyit nagy erőkkel, hiszen a távol-keleti óriásnak iszonyatos tartalékai vannak pénzügyi téren.

Kína többször bejelentette már az elmúlt hetekben, hogyha az oroszok nem tudják eladni a gázt nyugatra a szankciók miatt, akkor ők örömmel átveszik. A Gazprom kapva kapott az alkalmon, és megvizsgálta a lehetőségeket. Financiálisan arra jutottak, hogy a legkedvezőbb megoldás az lenne, hogyha a kínai partner jüanban fizetne.

Ezt a Gazprom már rubelben kapná meg. Ezzel kikerülik az USD-t (United States Dollar), mint a nemzetközi elszámolórendszerekben szereplő törzsdevizát (deviza itt: nemzetközi elszámolásokra szolgáló fizetési eszköz).

Ezzel a lépéssel az USD presztízsét igencsak megtépázza a két nagyhatalom, hiszen gyakorlatilag azt üzenik, hogy a dollárra nincs többé szükség a nemzetközi pénzügyi műveletekben, ezzel az árfolyamnyereségről is elvágják az Egyesül Államokat. A "petrodollár"-nak tehát lehet, hogy befellegzett, jön helyezze a "gázjüan".

A javasolt gázegyezséget állami szinten köti meg a két ország, a főbb elemek a következők:

1, Oroszország gázellátást biztosít Kína számára,
2, A Gazprom RMB-ben kapja meg a gáz ellenértékét, ami rubelre váltható,
3, A Gazprom tőkenövelést hajt végre RMB-ben,
4, Oroszország jüanért vásárol kínai árukat.

Az RMB (renminbi, kínaiul kb. a "nép pénze") Kína hivatalos pénzneme, egysége a jüan. Az RMB kifejezéssel amikor találkozunk tehát nemzetközi pénzügyi műveleteknél, akkor gyakorlatilag nincs másról szó, mint a kínai konvertibilis valutának a külföldiek számára használt verziójáról, ami csak a magánszemélyek számláin konvertibilis, vállalkozásoknál nem.

Kína az utóbbi években ráerősített a jüan nemzetközi elfogadására, 2013 decemberében már 3.64 billió (1 billió = 1000 milliárd) jüanért kereskedtek szerte a világon összesen. Jelentések szerint a világon már 40 jegybank kezdett el jüant felhalmozni a valutakészletében. Érdemes elgondolkozni magénszemélyeknek is jüan vagy rubel alapú számlákon, befektetéseken. Ezekre jelenleg magyarországon még korlátozottak a lehetőségek, de folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat, ha valami említésreméltó történik ezen a téren.

Nagy Kálmán, Hídfő.net

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Itáliában tilos lesz a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot, ugyanis ezzel a Führert éltetnék a játékosok.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

A Hetek című filoszemita lap egyik olvasója küldte be az újság számára azt a fotót, amelyen Budapesten, az Egyetem tér környékén kiragasztott, az említett orgánum szerint „uszító antiszemita” szövegű plakát látható.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

MÁV dolgozóként a Vas megyei Károlyfa községben tartózkodtam családi ügyben 1945. április 4-én. Úgy 9-10 óra között a szovjet katonák géppisztollyal kényszerítettek a csatlakozásra a már összegyűjtött emberekhez.

A mindenkori baloldal szerint a faj csak egy társadalmi konstrukció, ugyanúgy nem determinál semmit, mint azt újabban hangoztatják a biológiai nemekkel kapcsolatban.

A mai Magyarország 10 millió lakosának túlnyomó többsége, ha a Rajk nevet hallja, kizárólag a tragikus sorsú Rajk László, egykori kommunista belügyminiszter nevére asszociál, s az ő életútjából főleg a kivégzésére, majd a 7 évvel későbbi dísztemetésére emlékezik.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.

A finn rendőrség szerint egy nemzetiszocialista csoport 3D-nyomtatott fegyverekkel készült faji háborúra. A nyomozók szerint a gyanúsítottak „terrorcselekmény elkövetésének szándékával” képezték ki magukat.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Körülbelül három és fél év börtönbüntetésre ítélték pénteken egy amerikai fehér fajvédő csoport vezetőjét, aki elismerte, hogy online halálos fenyegetést tett közzé egy brooklyni újságíró ellen azért, hogy az leálljon a csoport rágalmazásával.

Egy szentesi patrióta még tavaly decemberben az ablakában tett közszemlére egy horogkeresztes zászlót, emiatt „önkényuralmi jelkép” használatának vétsége miatt ütöttek rajta otthonában.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.