Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az oroszok azt állítják, „megkínzott civilek” holttesteire bukkantak Mariupolban, az egyik orosz tábornok szerint „az áldozatok bőrébe neonáci jelképeket és horogkeresztet vágtak bele”.

Mihail Mizincev orosz vezérezredes, a humanitárius reagálásért felelős tárcaközi koordinációs parancsnokság és az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője Moszkvában kijelentette, hogy „a nacionalistáktól megszabadított mariupoli házak pincéjében az orosz katonák megkínzott civilek holttesteire bukkantak”. A tábornok szerint „az áldozatok bőrébe neonáci jelképeket és horogkeresztet vágtak bele” – írja az MTI.

A korábban több mint 400 ezer lakosú Mariupol védelme a „neonáciként” emlegetett Azov ezred feladata volt. Az orosz hadsereg és a donyecki milícia arról számolt be, hogy meghiúsult egy ukrán helikopteres akció, amelynek célja az alegység parancsnokainak kimentése volt.

Orosz híradások szerint a városnak az orosz támogatottságú szakadár népi milícia ellenőrzése alá vont részében a lakosok állítólag azt panaszolták, hogy „az Azov-ezred fegyveresei a csaknem egyhónapos ostrom alatt válogatás nélkül mindenkire lőttek és semmilyen segítséget sem adtak a civileknek”. 

Alekszandr Basztrikin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnöke továbbá vizsgálatot rendelt el egy, az interneten közzétett videofelvétel ügyében, amelyen szerinte az látszik, hogy „ukrán nacionalisták ütlegelnek, majd megölnek egy hátrakötött kezű orosz hadifoglyot”. 

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE