Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

Kövess minket: TELEGRAM — VK — TWITTER

Az amerikai lap egyik számában megjelent keresztrejtvényben úgy tűnik, hogy egy horogkeresztet rejtettek el, pontosan a hanuka zsidó ünnep nyitónapján, legalábbis a zsidók ezt állítják.

A New York Times több ezer felháborodott zsidó olvasója tiltakozott a „megdöbbentő jelenség” miatt, ám az amúgy szélsőségesen liberális lap eddig nem reagált a kritikákra.

Keith Edwards amerikai demokrata párti elemző szerint nem reális, hogy szerkesztői figyelmetlenség történt, mert a keresztrejtvény már első ránézésre a „nácik által használt jelképet” tükrözi.

Nem ez az első eset, hogy a New York Times keresztrejtvénye hasonlóságot mutat a horogkereszttel, legutóbb ilyen 2017-ben fordult elő, legalábbis akkor is beleláttak ilyesmit az erre érzékenyek.

Akkor a lap visszautasította a vádakat, mondván, ostobaság azt feltételezni, hogy valaki szándékosan horogkeresztet rejtene el egy rejtvényben.

Mások azonban felhívták a figyelmet arra, hogy az amerikai lapban rendszeresen jelennek meg Izraelt bíráló cikkek, így nem csodálkoznak rajta, valamint hisznek benne, hogy „a szerkesztők érzéketlenek arra, milyen otrombaság volt a publikáció, különösen az ünnep idején”.

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE

      

Maradj velünk kapcsolatban:
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE