Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Úgynevezett holokauszttúlélőkkel, az asztrál Victoria állam rendőrségével és zsidó vezetőkkel „konzultáltak” az új törvényekről, amelyek több mint 23 000 dolláros büntetést vagy 12 hónapos börtönbüntetést, vagy mindkettőt vonnak maguk után, aki „szándékosan náci szimbólumot vagy gesztust mutat be vagy hajt végre nyilvánosan”.

A jogszabály kivételt fog tartalmazni bizonyos csoportok, köztük az akadémikusok vagy a színészek számára. Kivételt képeznek a történelmi emlékekkel kereskedők, illetve a közérdekűnek ítélt ügyekről „tisztességes és pontos jelentés” közzététele is.

Jaclyn Symes főügyész azt mondta, hogy a viktoriánusok (Victoria állam lakói) „zéró toleranciával rendelkeznek a gyűlöletkeltő ideológia dicsőítése iránt”.

„Gondoskodunk arról, hogy azokat az embereket, akik ezeket a szimbólumokat és gesztusokat zaklatásra, megfélemlítésre és gyűlöletkeltésre használják, felelősségre vonják gyáva viselkedésükért” – mondta Symes.

„Bár azt kívánjuk, hogy ne legyen szükség ezekre a törvényekre, mindig szembeszállunk az antiszemitizmussal, a gyűlöletkel és a rasszizmussal – mert minden viktoriánus megérdemli, hogy elfogadva, biztonságban és befogadva érezze magát.”

A lépés néhány héttel azután történt, hogy Tasmania lett az első Ausztrália állam és az első Európán kívüli joghatóság, amely betiltotta a Hitler-köszöntést.

A Victoria állambeli reformokat azután indították el, hogy a nemzetiszocialisták egy csoportja részt vett a „Let Women Speak” rendezvényen, amelyet Kellie-Jay Keen-Minshull brit transzellenes aktivista tartott. A nemzetiszocialisták a tüntetésen Hitler-köszöntéssel hergelték a zsidó-liberális média képviselőit, aminek botrány lett a vége.

Az ausztrál terrorelhárító hírszerzés korábban arra figyelmeztetett, hogy a „neonáci sejteket” és más ideológiailag motivált csoportokat érintő ügyek egyre szaporodnak, és jelenleg az ügynökség teljes hazai terrorizmusellenes tevékenységének akár felét is teszik ki.

Júniusban a szövetségi kormány bejelentette, hogy egy évig terjedő börtönbüntetéssel betiltja a „náci jelképeket”, de az államokra és területekre bízta a „náci tisztelgés” betiltását.

A zsidó-szupremácista Rágalmazásellenes Bizottság elnöke, Dvir Abramovics, és egy sor zsidó egylet is üdvözölte üdvözölte az általuk régóta óhajtott betiltást.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

1944 szeptember utolsó napjaiban sajátos közjáték zajlott le az német 503. nehézpáncélos-osztály otthont adó Sennelagerben. Noha az újabb bevetés helyszínét még nem ismerték a katonák, egyes részek már el is indultak.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

A kanadai kormány azt tervezi, hogy nyilvánosságra hozza a második világháború után Kanadába emigrált egykori állítólagos „náci kollaboránsok” listáját – közölte Justin Trudeau miniszterelnök, írja az AFP.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.