Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Úgynevezett holokauszttúlélőkkel, az asztrál Victoria állam rendőrségével és zsidó vezetőkkel „konzultáltak” az új törvényekről, amelyek több mint 23 000 dolláros büntetést vagy 12 hónapos börtönbüntetést, vagy mindkettőt vonnak maguk után, aki „szándékosan náci szimbólumot vagy gesztust mutat be vagy hajt végre nyilvánosan”.

A jogszabály kivételt fog tartalmazni bizonyos csoportok, köztük az akadémikusok vagy a színészek számára. Kivételt képeznek a történelmi emlékekkel kereskedők, illetve a közérdekűnek ítélt ügyekről „tisztességes és pontos jelentés” közzététele is.

Jaclyn Symes főügyész azt mondta, hogy a viktoriánusok (Victoria állam lakói) „zéró toleranciával rendelkeznek a gyűlöletkeltő ideológia dicsőítése iránt”.

„Gondoskodunk arról, hogy azokat az embereket, akik ezeket a szimbólumokat és gesztusokat zaklatásra, megfélemlítésre és gyűlöletkeltésre használják, felelősségre vonják gyáva viselkedésükért” – mondta Symes.

„Bár azt kívánjuk, hogy ne legyen szükség ezekre a törvényekre, mindig szembeszállunk az antiszemitizmussal, a gyűlöletkel és a rasszizmussal – mert minden viktoriánus megérdemli, hogy elfogadva, biztonságban és befogadva érezze magát.”

A lépés néhány héttel azután történt, hogy Tasmania lett az első Ausztrália állam és az első Európán kívüli joghatóság, amely betiltotta a Hitler-köszöntést.

A Victoria állambeli reformokat azután indították el, hogy a nemzetiszocialisták egy csoportja részt vett a „Let Women Speak” rendezvényen, amelyet Kellie-Jay Keen-Minshull brit transzellenes aktivista tartott. A nemzetiszocialisták a tüntetésen Hitler-köszöntéssel hergelték a zsidó-liberális média képviselőit, aminek botrány lett a vége.

Az ausztrál terrorelhárító hírszerzés korábban arra figyelmeztetett, hogy a „neonáci sejteket” és más ideológiailag motivált csoportokat érintő ügyek egyre szaporodnak, és jelenleg az ügynökség teljes hazai terrorizmusellenes tevékenységének akár felét is teszik ki.

Júniusban a szövetségi kormány bejelentette, hogy egy évig terjedő börtönbüntetéssel betiltja a „náci jelképeket”, de az államokra és területekre bízta a „náci tisztelgés” betiltását.

A zsidó-szupremácista Rágalmazásellenes Bizottság elnöke, Dvir Abramovics, és egy sor zsidó egylet is üdvözölte üdvözölte az általuk régóta óhajtott betiltást.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Lassan telnek a napjai, nem tudja a pontos időt és nem bízhat senkiben Ilaria Salis, akinek ügyvédei mindent megtesznek azért, hogy olaszországi házi őrizetet harcoljanak ki – olvashatjuk a szívszaggató sorokat, írja a Mandineren nyomán a Magyar Jelen.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Amszterdam önkormányzata 100 ezer eurót fizet kártérítésként amiatt, hogy a város a második világháború alatt a villamosjegyekből származó pénzből 48 ezer zsidót szállított a német munkatáborok felé – írja az MTI.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Diszkréten szállították le a nyomozók Ulain Ferencet a Bécs felé tartó gyorsvonatról. Bár a nemzetgyűlési képviselő és ügyvéd meghallgatása és társainak elfogása minden paláver nélkül történt meg, az ügy mégis nagyot robbant.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

Úgynevezett „tiltott önkényuralmi jelkép” használatának vádjával bíróság elé állítják Björn Höckét, az Alternatíva Németországnak (AfD) német ellenzéki párt Türingia tartományi vezetőjét – közölte a hallei tartományi bíróság.

Valószínűleg kevés furább szervezet létezett a nemzetiszocialista Németországban, mint az általában csak „Zsidók Hitlerért” néven emlegetett egyesület.

A 35 éves Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, közismertebb nevén Sztálin, az LMBTQP-közösség korai úttörőjeként teherbe ejtett egy kiskorú, szibériai lányt. Leszármazottaik ma is élnek.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

1945. május 9-én kényszerítették térdre a Szövetségesek a Nagynémet Birodalmat, azonban arról nem szokás beszélni, mi mindennel járt ez a győzelem.

Bajtársunk és barátunk Cseresznye György, a Titkolt Ellenállás egykori énekese már lassan egy évtizede, idén 9 éve, hogy a Hadak Útjára távozott.