Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

1933 után, amikor az NSDAP átvette a hatalmat, a Tegernsee-völgy környéke a magas rangú nemzetiszocialisták, köztük Joseph Goebbels propagandaminiszter, Martin Bormann, Hitler magántitkára és más befolyásos személyiségek kedvelt üdülőhelyévé vált.

Heinrich Himmler, az SS vezetője az 1934-ben vásárolt, festői Tegernsee-tó mellett fekvő luxusvillát nyaralóként és birodalmi vezetőtársaival való találkozóhelyeként használta.

A háború után a villa köztulajdonba került. Az 1892-es építésű, 20.000 négyzetméteres telken álló épületet az évek során klinikaként, szanatóriumként, egészségügyi központként és vállalati konferenciaközpontként is használták.

A Münchentől 45 kilométerre délre fekvő ingatlant nemrégiben alakították át szállodává és étteremmé. A tulajdonos, Florian Zibert azt szeretné, hogy a hely „a béke, a tolerancia és a befogadás központja” legyen. Zibert azt mondja, hogy az épület jövőjéről szóló döntésbe szeretné bevonni az emberek széles körét.

„Végül szeretnénk egyfajta tanácsadó testületet létrehozni, amely a zsidó közösségből, színesbőrűekből, nagyon különböző háttérrel rendelkező emberekből, itt és máshol élő emberekből állna” – mondta. „Lehet, hogy a zsidó közösségből senki sem szeretne részt venni, tekintve, hogy mennyire érzékeny ez az egész, és ezt tiszteletben tudom tartani. Azt is teljesen megértem, hogy egyesek számára helytelennek és érzéketlennek tűnik, hogy most szállodát és éttermet üzemeltetünk egy olyan helyen, ahol egykor Heinrich Himmler élt” – tette hozzá a tulaj.

„Nem is olyan épületet kerestünk, amelyet szállodaként használhattunk volna, és főleg nem olyan épületet, amelyet Himmler vásárolt magának, feleségének és lányának. Egyáltalán nem. Ezt a bérleti szerződést valójában a bajor állam ajánlotta fel nekünk, és nem könnyelműen mentünk bele” – mondta Zibert.

„Eleinte olyan gondolatok gyötörtek bennünket, mint például: mi a fenét kezdjünk ezzel az ingatlannal? Mit tudnánk, és mit kellene tennünk vele? És azt is: egyáltalán helyes-e, hogy egyáltalán vállaljuk? De mivel a környékről származunk, mindannyian úgy éreztük, hogy ennek a helyi közösségnek a részeként nekünk is kötelességünk hozzájárulni ahhoz, hogy szembe nézzünk ezzel a hellyel, és felelősséget vállaljunk érte. Olyan helyet próbálunk létrehozni, amely a nyitottság és a tolerancia előmozdításáról szól” – mondta Zibert.

Egy zsidó szupremácista vezető azonban hisztérikusan kritizálta a fejlesztést. Sacha Stawski, a Német-Izraeli Kongresszus elnöke szerint az épületet emlékhellyé vagy múzeummá kellett volna átalakítani.

Sacha Stawsk éles szavakkal támadta a mostani átalakítást: „Akarja tudni, milyen érzés Himmler ebédlőjében humuszt enni? Nos, most már megteheti” – írta.

„A legtöbb országban egy ilyen történelmi helyszín felelős kezelése azt jelentette volna, hogy emlékművet vagy múzeumot építenek, amely felvilágosítást végez az olyan aljas ember által elkövetett bűntettekről, mint Himmler. Itt Németországban azonban 2023-ban önök kiállhatnak az ingatlanuk történelme mellett, beleértve azt is, hogy a honlapjukon megemlítik, hogyan halt meg egy rabszolgamunkás Himmler személyes bunkerének építése közben, és mindent megtesznek azért, hogy az egyik legszörnyűbb náci figura egykori menedékhelyének hiteles szépségét visszaadják. Ne beszéljünk azokról a szörnyű bűnökről, amelyeket Himmler a romantikus kertjében ülve tervezett. Ehelyett hívjuk meg a vendégeket, hogy üljenek le Himmler eredeti parkjának padjára, és élvezzék a tóra néző naplementét. Mi következik ezután? Építsünk hullámvasutat Dachauban?” – tette fel a hatásvadász kérdést Stawsk.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Az amerikai típusú káosz legutóbbi franciaországi epizódjának állítólagos katalizátora egy 17 éves arab Lewis Hamilton-imitátor halála volt, akit a rendőrség lelőtt, mert egy belvárosi rodeót követő igazoltatása közben megpróbált elmenekülni az autójával.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

Tasmania a zsidó-liberális média tálalása szerint „történelmet írt azzal, hogy Ausztrália első államaként betiltotta a náci tisztelgést”.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

A Nyilaskeresztes Párt Szálasi Ferenc nemzetvezető részvételével tartotta meg december havi Nagytanácsát, jelentette 1944 decemberében a Magyar Távirati Iroda.

A Pink Floyd énekese, Roger Waters egy negatív „fiktív fasiszta diktátort” alakított az együttes németországi fellépésén, de ez nem zavarta a német hatóságokat, hogy „náci propagandával” vádolják meg.

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Dr. Wojciech Filipowiak lengyel részég úgy gondolja, sikerült beazonosítania Jomsborg lelőhelyét – írja a Heritage Daily.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

Neobolsevik Amerikában a fehéreket – konkrétan a heteroszexuális fehér férfiakat – hibáztatni az elképzelhető összes társadalmi gondért, bajért, bánatért valósággal nemzeti sportnak számít, amely a feketék és az etnomazochista fehérek körében hovatovább népszerűbb még a kosárlabdánál is.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Egy fagylaltárus remek üzleti lehetőséget láthatott abban, hogy furgonjával az auschwitzi emlékmúzeum bejárata előtt parkoljon le, hogy az odalátogató turistáknak árulja a fagyit.

Több tízezer zsidó és zsidószimpatizáns vonult fel Izrael mellett Washingtonban, ám ez nem mindenkinek volt kedvére.