Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

Az elnök egy többségében néger diákok által látogatott fővárosi egyetem (Howard University) végzős hallgatói előtt „kemény valóságnak” nevezte, hogy a rasszizmus régen kettészakította az embereket.

Joe Biden amerikai elnök a Howard Egyetem végzős diákjainak mondott beszédében a „fehér felsőbbrendűséget” a nemzetre leselkedő „legveszélyesebb terrorista fenyegetésként” ítélte el.

„A fehér felsőbbrendűség a legveszélyesebb terrorfenyegetés hazánkban. És ezt nem csak azért mondom, mert egy történelmileg fekete felsőoktatási intézményben vagyok. Bárhová megyek, ezt mondom” – fogalmazott.

Az egyetem 2023-as végzősei előtt a washingtoni Capital One Arénában tartott beszédében Biden az Egyesült Államokat belső konfliktusok által felkavart nemzetként ábrázolta, és utalt mind a 2020-as, mind a 2024-es kampányprogramjának központi propagandaüzeneteire.

A 2020-as választási ciklusban a választók mozgósítására használt szlogenét idézve felszólította hallgatóságát, hogy „harcoljanak a nemzet lelkéért” – írja a Politico.

„Az igazságosság felé való, félelem nélküli haladás gyakran a legrégebbi és legveszélyesebb erők kegyetlen visszaszorítását is jelenti. Ez azért van, mert a gyűlölet soha nem múlik el. Csak a sziklák alá bújik. És amikor oxigént kap, előbújik a sziklák alól. És ezért ismerjük ezt az igazságot is: a hallgatás bűnrészesség. Nem hallgathatunk” – fogalmazott.

Biden azzal folytatta a néger végzősöknek, hogy ők képviselik Amerika jövőjét – egy olyan jövőt, amely lehetőséget ad arra, hogy „sokszínűségünk erejét helyezze az amerikai élet középpontjába”, és amely „ünnepli a történelmet, és tanul a történelemből”.

Mégis Donald Trump korábbi elnökre utalva, Biden elismerte, hogy az ehhez a jövőhöz vezető út „korántsem könnyű”.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Halála óta számos összeesküvés-elmélet terjed, miszerint legszűkebb környezete megölte, hogy Berija megfojtotta, vagy újabban: patkányméreggel végeztek vele, miközben pár nappal később pedig a hasonmásával rendezték meg a „hivatalos” halálát.

A vérzivataros 20. század során több híres és hírhedt személyiség is megfordult a szegedi Csillag börtön celláiban.

90 ezer eurónyi tartozást hajtana be Lombardia tartományának vezetősége az antifa támadások vádlottján, Ilaria Salison.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Harminc éve már, hogy elhunyt a 28. Wallonien önkéntes SS gránátoshadosztály parancsnoka, a második világháború legendás „krónikása”, Léon Degrelle.

Adolf Hitler 1983-ban előkerült „naplója” olyan igénytelen hamisítvány volt, hogy még az A.H. monogramot sem sikerült helyesen leírni – mégis kollektív őrületbe kergette egy nagynevű német lap szerkesztőit.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Nem biztos, hogy egyáltalán érdemes még szót vesztegetni a franciaországi parlamenti választásokra, legfeljebb néhány groteszk jelenségre azok apropóján.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

1945. május 2-án adták meg magukat a Nagynémet Birodalom (Großdeutsches Reich) fővárosát, Berlint védő német erők a szovjet Vörös Hadseregnek.