Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A külföldi nemzeti, nemzetiszocialista, fehér ellenálló mozgalmakat, szervezeteket bemutató sorozat ezen részében Svédországba látogat el.

Az inváziós méreteket öltő harmadik világbeli bevándorlásra adott válaszként Európa északi részén rengeteg kisebb-nagyobb nemzeti szervezet működik, Anders Breivikkel szemben ők nem az őshonos lakosságot gyilkolásszák, hanem a színesbőrűek és a rendszer ellen lépnek fel. Most a legnagyobb és leghatékonyabb nemzetiszocialista mozgalmakat vesszük górcső alá.

Fehér Árja Ellenállás

A modern kori svéd nemzetiszocializmus egyik legmeghatározóbb eseménye a Fehér Árja Ellenállás (WAM) megalakulása volt 1990-ben. A földalatti katonai szervezet számlájára több bevándorló elleni erőszak írható, 1991-ben tagjai rajtaütöttek egy stockholmi rendőrőrsön, ahol lőfegyvereket zsákmányoltak. Miután több tagjukat is börtönbe zárták, a szervezet 1993-ban megszűnt.

Svéd Ellenállási Mozgalom

A Fehér Árja Ellenállásban kezdte tevékenységét Klas Lund, aki 1997-ben megalakította az azóta is működő Svéd Ellenállási Mozgalmat (SMR).

Az SMR küldetése - saját meghatározása szerint - a svéd történelem, kultúra és identitás védelme. Elítélik a multikulturalizmust, a fajkeveredést, küzdenek a bevándorlás ellen és védik az „őslakosokat" az egyre erőszakosabb támadások ellen. (A svédországi bevándorlók kísértetiesen hasonlítanak a magyarországi cigányokhoz.

Céljaik között szerepel továbbá egy hagyományos, tekintélyelvű nacionalista és szocialista alapokon álló kormány létrehozása, (pártpolitikában nem vesznek részt), a bevándorlók kitelepítése, az Európai Unióból való kilépés, végeredményben pedig a szabad Észak létrehozása. Az SMR-t nem érdekli a napi politika, a nemzetiszocialista világrend teljes győzelméért harcolnak. Annak ellenére, hogy tagjaik között meglepően sok a nő, elítélik a feminizmust, a nő legfontosabb feladatának az anyaságot tartják.

A fegyveres harcot egy lehetséges alternatívának tartják céljaik megvalósítása érdekében, bár azt vallják, hogy minden lehetséges utat meg kell próbálni, mielőtt a háborút választanák.

A fent felsoroltakból már sejtheti az olvasó, hogy az SMR nem élvezi a svéd állam teljes körű támogatását. A szervezet aktivitásának köszönhetően a Svéd Biztonsági Szolgálat szerint ők jelentik a legnagyobb veszélyt a svédek biztonságára. Nem véletlenül. A hatóságok az SMR számlájára írnak többek között egy 1999-es bankrablást és egy baloldali-szindikalista újságíró meggyilkolását (Bjorn Soderberg) is. 2004-ben a szervezet vezetőjét is bebörtönözték illegális fegyvertartásért, de még abban az évben megszökött. Klas Lundot végül 2005 márciusában fogták el Norvégiában.

Az SMR tagjai vertek már szét buzitüntetést, balos koncertet, de ítélték el őket "fajgyűlölet szítása", súlyos testi sértés, jogellenes fogva tartás, „gyűlöletbeszéd", és robbanószerrel való visszaélés miatt is. Több tagjuk is ült már börtönben éveket, ill. vannak, akik még most is bent vannak hazafias tevékenységük miatt. A rendőrség összehangolt razziákkal próbálja gyengíteni a svéd hazafiakat. Láthatjuk tehát, hogy a svéd nemzetiszocialisták minden eszközt megragadnak fajuk védelme érdekében.

A SMR lapot is kiad, melynek jelenlegi címe (a korábbi betiltása után) Nemzeti Ellenállás, nyomtatásban és az interneten is olvasható. Aktív utcai propagandatevékenységet folytatnak, évente több felvonulást és tüntetést szerveznek, nem egyszer vállalva az összetűzést a karhatalommal. 2009-ben például azzal hívták fel a nyilvánosság figyelmét, hogy büntetésüket letöltött (mert ugye pár éven belül kiengedik őket...) pedofilok személyes adatait hozták nyilvánosságra.

Nemzetiszocialista Front

A Nemzetiszocialista Front (Nationalsocialistisk front, NSF) szintén a Fehér Árja Ellenállás tagjaiból alakult 1994-ben. A szervezet vezetője 1999-ig az az Anders Hogstrom volt, akit újabban az auschwitzi „Arbeit macht frei" felirat ellopásának megbízásával gyanúsítanak.

Az NSF egyenruhája kezdetben fekete sapkából és ingből, drapp színű katonai nadrágból és fekete bakancsból állt, ezt azonban 2006-ban betiltották, ezután NSF feliratú kék pólóban vonultak fel tagjai. Jelképük először a kék alapon lévő arany horogkereszt, amit később megváltoztattak. A szervezet elsősorban látványos felvonulásairól, tüntetéseiről lett ismert, de tartottak önvédelmi képzéseket is. A svéd nemzetbiztonság kockázati tényezőként számolt velük.

2008-ban az NSF megszűnt, a tagság először a Népi Frontot alapította meg, majd 2009 novemberében nyilvántartásba vették a Svenskarnas Pártot, amely indult a 2010-es svéd választásokon. A párt vezetője Daniel Höglund (volt NSF tag). Tartózkodnak mindenféle nemzetiszocialista retorikától, amolyan Jobbik-szerű képződménnyé silányultak. Programjukban olyan hangzatos elemek szerepelnek, mint az állatvédelem és a „Svédország a svédeké!" szlogen.

Wasa Légió

A Wasa Légiót Kurta Linusson, korábbi ENSZ békefennteartó és a Svéd Védelmi Országos Képzési Egyesület oktatója alapította 1999-ben. A katonai szervezet nyíltan nemzetiszocialista, jelképként gyakran használják a horogkeresztet is. Rendszeresen szerveznek katonai táborokat, kiképzéseket. A szervezet akkor került a svéd média érdeklődésének középpontjába, mikor az iraki háború kezdetén a Wasa Légió egy különítményt toborzott azzal a céllal, hogy Saddam Hussein oldalán harcoljanak az amerikaiak ellen. Az akció végül (állítólag az iraki kormány miatt) meghiúsult.

A szervezetet állandó hatósági zaklatások érik, 2005-ben pl. négy tagját állították bíróság elé terrorizmus vádjával. A vádat, mely tartalmazta többek között kormányhivatalok megtámadását is, végül ejtették.

(patriot.nu, info14.com, svenskarnasparti.se, motstand.org/lw nyomán)

Nyárády R. Atilla - Kitartás.hu

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sztójay, aki 1944. március 22-től állt a kormány élén, s a külügyminisztériumot is vezette, a tengelyhatalmi szövetséget szolgálta.

Kampánycsapatának egyik tagja hozta zsidó-liberális támadások kereszttüzébe az elnökjelöltségért induló kormányzót.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

1886-ban egy tucatnyi fajvédő nézeteket valló német család – a híres filozófus, Friedrich Nietzsche húga és sógora vezetésével – Paraguayba hajózott, hogy ott létrehozzon egy árjákból álló kolóniát.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A közelmúltban derült ki, hogy a Pest vármegyei Szigetszentmártonban 1944 novemberében négy huszárt temettek el, akik a Csepel-sziget védelmében haltak hősi halált.

Ausztria bejelentette, hogy egy rendőrőrsnek is helyet adó „emberi jogi képzési központ” létesül Adolf Hitler egykori nagynémet vezér és kancellár Braunau am Innben található szülőházában.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Közvetlenül a II. világháború után Lengyelországban 277 börtönben és 1255 kommunista koncentrációs táborban több mint 200 ezer német származású polgári személyt gyűjtöttek össze, mialatt a vasfüggöny szovjet oldalán 16 millió német származású polgári lakost telepítettek ki.

Tíz napja volt hivatalban Vilhelm Junnila finn gazdasági miniszter. A politikus azt mondta, hogy „a kormány fennmaradása és Finnország jóhírének megvédése érdekében” távozik posztjáról.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Az, hogy az emigrációban minden a nemzeti irányt képviselő férfi ellen a legaljasabb hajsza folyik, lassan már természetes lesz még azok számára is, akiken a rágalom ostora csattog.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

Göbbels ezt a beszédét 1928. január 9-én mondta el. Ez a legterjedelmesebb fejtegetése a propaganda természetéről. Annál érdekesebb, mert korai időpontban hangzott el.

Most, amikor szívemre tett kézzel és felemelt fővel esküszöm, hogy mindörökre ott hagyom a szélsőbaloldalt és katonás, kemény léptekkel átmasírozok a legszélsőjobboldal frontjára, be kell vallanom, hogy ezt végtelen keserűséggel, nagy kíváncsisággal és ugyanakkor örömkönnyet fakasztó forró magyarsággal teszem.

Háromezer katona és civil halt kínhalált a szovjet Vörös Hadsereg által a szegedi Csillagbörtönben 1944 októberétől 1945 nyaráig működtetett hadifogolytáborban.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

A szigorúan titkos – és valószínűleg büdös – kísérletre az 1940-es évek végén, Mao moszkvai látogatásának idején került sor.