Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Benito Mussolini élete során rengetegszer került életveszélyes helyzetbe, azonban csodával határos módon mindegyik alkalommal legyőzte a halált. Az első világháborúban az osztrák-olasz határ mentén harcolt, ahol sokat kellett szenvednie a hidegtől, az esőtől, a sártól és az éhségtől.

„A hegyvidéki lövészárkokban eltöltött néhány hónap életem legkeményebb próbatétele volt” – írja önéletrajzi visszaemlékezéseiben.

Mussolinit képzettségéből adódóan írnoki, titkársági feladatokra osztották volna be, ő azonban elutasította az iroda biztonságát és veszélyes felderítő küldetésekre jelentkezett, az 1916-os évet pedig lövészárokban töltötte.

1917. február 22-én egy felrobbanó aknagránát megsebesítette, emiatt a következő hat hónapot kórházban töltötte, ahol 44 repeszdarabot operáltak ki testéből. Visszaemlékezése szerint 27 műtétet végeztek rajta és a beavatkozások során az orvosok nem alkalmaztak fájdalomcsillapítót, így irtózatos fájdalmak gyötörték. A kórházat az ellenség bombázni kezdte, Mussolinit pedig – állapotából adódóan – nem tudták kimenekíteni, ezért napokig az ellenséges tűz alatt álló kórház romjai között feküdt.

A későbbi Duce ezt is megúszta, de felépülése után már nem tért vissza a frontra.

A háború végét követően a fasiszta mozgalom élére állva 1922-ben Olaszország vezetője lett. Hatalomra jutását azonban Itália ellenségei nem ünnepelték. Egyesek olyannyira elvetemültek voltak, hogy merénylet útján akarták eltávolítani a Ducét az ország éléről.

1926 áprilisában egy ír–angol származású hölgy, Violet Gibson lőtt rá Mussolinire, aki hihetetlen módon túlélte az incidenst: a golyó csupán az orrát súrolta.

Ugyanezen év szeptemberében egy anarchista antifasiszta, Gino Lucetti gránátot hajított a Duce kocsijára, ám az lepattant a jármű szélvédőjéről és a járdán robbant, Mussolini sértetlenül megúszta. Októberben újra rálőttek a nyitott kocsiban Bologna városába látogató olasz vezetőre, aki ezúttal sem sérült meg.

Az 1931-es év is sűrű esztendő volt, bár itt már nem forgott közvetlen életveszélyben az olasz diktátor, mert a merényleteket szervező két anarchistát, az amerikai Michele Schirrut, majd az olasz Angelo Sbardellottót még azelőtt elfogták, hogy akcióba léphettek volna.

Mussolini végül a második világháború végén, 1945 áprilisában lelte halálát. A bosszúszomjas partizánok a Comói-tó melletti Dongóban elfogták és szeretőjével, Clara Petaccival együtt kegyetlenül kivégezték. A bestiálisan meggyilkolt vezér holttestét barbár módon egy milánói benzinkút tetőszerkezetére akasztották.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

Lezajlott tehát a szűk körű izraeli–palesztin fogolycsere, amelynek keretében Izrael „biztonsági okokból” bebörtönzött palesztin nőket és fiatalkorúakat bocsátott szabadon.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Bajtársaink, a RED Angers (Rassemblement des Étudiants de Droite - Jobboldali Diákgyűlés) klubházában házkutatást tartott a rendőrség, most pedig több tag előzetes letartóztatásba helyezése mellett döntöttek – írja a Nacionalista Zóna Telegram csatornája.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

„Én vagyok az utolsó szemtanú magyar részről” – olvasható Dr. Szakáts István a Hungária Szabadságharcos Mozgalom ügyvezető elnökének történelmi dokumentumában, aki nemcsak a nemzetiszocialista mozgalom egész harci korszakát végig élte, hanem intenzív kapcsolatban állt Hitlerrel is.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Lipcsében zavargásba fordult át több kisebb tüntetés, amiket azután szerveztek, hogy a drezdai bíróság elítélte a szélsőbaloldali antifa terrorista Lina Engelt.

A faji háborúra való előkészletek, illetve „terrorösszeesküvés” miatt ítéltek el finn nemzetiszocialista fiatalokat.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Joe Biden amerikai elnök megemlékezett az 1921-es tulsai pogromról, amelyet manapság az ország „rasszista történelmének szégyenfoltjaként” tartanak számon, pedig csak fehér emberek gyakorolták az önvédelemhez való jogukat.

A második világháborúban Finnország két különbejáratú háborút is vívott a Szovjetunióval, és a finnek 1940-es téli háborús sikere azóta is sokszor előkerül annak példájaként, hogy egy kis ország is képes lehet megállítani egy szuperhatalmat.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.