Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Az Associated Press (AP) szerint a kaliforniai jóvátételi munkacsoport megszavazott egy sor javaslatot, melyek értelmében az állam fekete lakosai több milliárd dollárnyi jóvátételt kaphatnak – írja a The Hill.

Amennyiben a kaliforniai törvényhozás és Gavin Newsom demokrata kormányzó jóváhagyja, a javaslatok értelében az állam köteles egy bizonyos jóvátételi összeget biztosítani a néger lakosok részére az „állam diszkriminatív politikáiért”: beleértve az állítólagos tömeges bebörtönzést, az állítólagos rendőri túlkapásokat, az állítólagos környezeti igazságtalanságokat, az állítólagos lakhatási diszkriminációt, valamint az állítólagos egészségügyi egyenlőtlenségeket.

A testület közgazdászai szerint a jóvátétel több mint 800 milliárd dollárba kerülhet az államnak.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő az AP szerint.

Newsom kormányzó 2020 októberében írt alá egy törvényt a munkacsoport létrehozásáról, amely ajánlásokat tesz a „rabszolgaság jóvátételének” ügyében. Egy tavaly kiadott ötszáz oldalas jelentésben a munkacsoport megjegyezte: „a rabszolgasággal kapcsolatos megkülönböztetések és billogok beágyazódva maradnak az Egyesült Államok politikai, jogi, egészségügyi, pénzügyi, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági rendszereibe”.

„Ha nem születik olyan átfogó megoldás, amely kifejezetten országunk rasszista alapjainak lebontását célozza, valamint a gyarmati- és az amerikai kormányok által okozott sérülések begyógyítására irányul, a rabszolgasághoz köthető és onnan eredeztethető megkülönböztetések továbbra is ártani fognak az afroamerikaiaknak az élet szinte minden területén” – állítja a fekete fajvédő munkacsoport.

Kaliforniában egyébként nem volt rabszolgaság. Valójában a rendőrség sem „rasszista”, már csak azért is, mert tele van színes bőrűekkel, ahogy az egész szövetségi állam is, amiben a 90-es évek vége óta a fehér ember már kisebbségi létben van a lakosságon belül, számarányuk azóta is évről évre zsugorodik.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Az angolszász szövetségesek 1943 nyarán elkezdett és a második világháború végéig megállás nélkül folytatott hadászati bombázóoffenzívája füstölgő romhalmazzá változtatta Németországot, ami bosszúért kiáltott az égre.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

A tavaszt idéző napsütésben jó félszázan gyülekeztek a megadott időpontban a Keleti pályaudvar előtti téren, hogy részt vegyenek a sétáló történelemórán, számol be a Festung Budapest 2024-es rendezvénysorozata nyitányáról a honlapján a Légió Hungária.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Kannibálszigetnek vagy a halál szigetének nevezik a Szibériában, az Ob folyó mentén található Nazino-szigetet, amely a sztálini terror egyik legsötétebb fejezetének helyszínéül szolgált.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

A müncheni Oktoberfest közismerten a sörről szól, és egy ideje már visszatérő sláger a világhírű népünnepélyen Gigi D'Agostino L'Amour Toujours című dala, ami „az örök szerelemről” szól.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Péntek hajnalban robbanás történt egy holland középiskolában, a bejárat környékére pedig horogkereszteket és különböző, nemzetiszocialismus-ellenes kifejezéseket festettek.

A világháborúban, 1915 szeptemberében vonultam be, mint hadnagy és századparancsnok, a bécsújhelyi akadémia elvégzése után.