Kövess minket: Telegram — XVkontakte

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Az Associated Press (AP) szerint a kaliforniai jóvátételi munkacsoport megszavazott egy sor javaslatot, melyek értelmében az állam fekete lakosai több milliárd dollárnyi jóvátételt kaphatnak – írja a The Hill.

Amennyiben a kaliforniai törvényhozás és Gavin Newsom demokrata kormányzó jóváhagyja, a javaslatok értelében az állam köteles egy bizonyos jóvátételi összeget biztosítani a néger lakosok részére az „állam diszkriminatív politikáiért”: beleértve az állítólagos tömeges bebörtönzést, az állítólagos rendőri túlkapásokat, az állítólagos környezeti igazságtalanságokat, az állítólagos lakhatási diszkriminációt, valamint az állítólagos egészségügyi egyenlőtlenségeket.

A testület közgazdászai szerint a jóvátétel több mint 800 milliárd dollárba kerülhet az államnak.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő az AP szerint.

Newsom kormányzó 2020 októberében írt alá egy törvényt a munkacsoport létrehozásáról, amely ajánlásokat tesz a „rabszolgaság jóvátételének” ügyében. Egy tavaly kiadott ötszáz oldalas jelentésben a munkacsoport megjegyezte: „a rabszolgasággal kapcsolatos megkülönböztetések és billogok beágyazódva maradnak az Egyesült Államok politikai, jogi, egészségügyi, pénzügyi, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági rendszereibe”.

„Ha nem születik olyan átfogó megoldás, amely kifejezetten országunk rasszista alapjainak lebontását célozza, valamint a gyarmati- és az amerikai kormányok által okozott sérülések begyógyítására irányul, a rabszolgasághoz köthető és onnan eredeztethető megkülönböztetések továbbra is ártani fognak az afroamerikaiaknak az élet szinte minden területén” – állítja a fekete fajvédő munkacsoport.

Kaliforniában egyébként nem volt rabszolgaság. Valójában a rendőrség sem „rasszista”, már csak azért is, mert tele van színes bőrűekkel, ahogy az egész szövetségi állam is, amiben a 90-es évek vége óta a fehér ember már kisebbségi létben van a lakosságon belül, számarányuk azóta is évről évre zsugorodik.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2019-ben az eleki Resetár András házfelújítást végzett, mikor megdöbbentő felfedezést tett az ingatlanban, amely egykor a Faulhaber család otthona volt.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

1943 elejére az SS vezetése a múlt évben engedélyezett 30 000 fős keretet időközben 50 000 főre akarta emelni Magyarországon.

Anti-antifa, white pride és „gyűlölünk mindenkit” a IX. kerületi diákok falán Fradi-tabló keretében.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Alig egy évszázad alatt a feminista nőknek sikerült tönkretenniük a népszaporulatot mindenhol a nyugati világban.

„Ne egyen annyit Carius, ha haslövést kap, nem tesz jót!” Tréfálkozott Schwaner őrnagy Otto Cariusszal, a Wehrmacht 502. nehézpáncélos-osztálya 2. századának parancsnokával 1944. július 24-én reggel.

Az ottawai orosz nagykövet szerint a kanadai hatóságok „hajlamosak késleltetni a volt nácik elleni pereket”.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Fogságba esésem első percei veréssel teltek. Miközben a sorfalat álló angol katonák előtt elvonultunk, a géppisztoly agyával ütöttek, majd rugdaltak bennünket, gyorsabb haladásra késztetve a mintegy 300 embert.

A balközép zöldpárt berlini politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök éppen alkoholtesztre vitték.

Kun Béla, születési és 1916-ig használt nevén Kohn Béla, a 133 napos magyarországi tanácsköztársaság zsidó vezére 1886. február 20-án született.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) a „náci” ideológia és az SS iránti szimpátia kinyilvánítása miatt ítélt el öt Slovan-szurkolót.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.