Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

A medence tulajdonosa, egy német nemzetiségű brazil történész professzor rajong a Nagynémet Birodalom kancellárjáért, ezért fiát róla, Adolfnak nevezte el.

A horogkeresztes medencéjével nemzetközi ismertségre szert tevő 58 éves Wandercy Pugliesi most azzal került be a hírekbe, hogy megpróbált bejutni városa önkormányzati képviselőtestületébe – írja a Times of Israel. Pártja sajnos nemrég kizárta a sorából "ideológiai okokra" hivatkozva. Fernando Lottenberg, a Brazília zsidó szervezeteit összefogó szervezet elnöke örömmel üdvözölte is a döntést a sajtón keresztül.

Egy helyi zsidó csoport vezetője Sergia Iokilevitc gyűlöletbeszédében a következőképpen nyilatkozott a professzorról az iraeli lapnak: "Brazília csapatokat küldött, hogy a nácizmus, a fasizmus ellen harcoljanak, abszurd, hogy vannak emberek, akik ezt az ideológiát hirdetik."

Santa Catarina államba sok európai – köztük német és osztrák – bevándorló érkezett, a térségben, Blumenau nevű városban népszerű Oktoberfestet is tartanak. Wandercy Pugliesi is Santa Catarina tartományban él, ahol az ide menekült nemzetiszocialisták leszármazottai is élnek,és még a 90-es, 2000-es években előfordultak nemzetiszocialista rendezvények. 

A horogkeresztes medencéjével még 2014-ben így került be a hírekbe: Helikopterről látták meg a hatalmas horogkeresztet