Kövess minket: TELEGRAMVK — HUNDUB

Megosztás:

Még januárban változtatta meg az Amazon az eredeti bevásárlókocsi formájú logóját egy olyan új dizájnra, amelyen zsidók és liberálisok kiakadtak.

A hópehely széplelkek szerint egy Adolf Hitler nagynémet vezér és kancellár bajuszához feltűnően hasonló vizuális elem látható egy mosolygó szájhoz hasonlító ábra felett.

Az eset nagy port kavart köreikben és sokan közülük követelni kezdték, hogy a cég sürgősen változtassa meg a logót. A techóriásnak viszont ennyi ideig tartott, mire végre megváltoztatta a tömérdek visszajelzés alapján a logót egy újabbra, amely már nem hasonlít a Führer bajszára.

Az Amazon azt nyilatkozta a BBC News-nak hogy az első ikont néhány országban először kipróbálták, mielőtt a változtatás megtörtént volna.

A Coley Porter Bell márkaügynökség vezérigazgatója, Vicky Bullen arról beszélt, hogy bár az Amazon a logón a csomagszalag formáját akarta visszaadni, de mégsem volt szerencsés megoldás ez az ábra, mert "túlságosan is hasonlít Hitler bajszára".

Ez a forma örökre beleágyazódott a tudatalattinkba és nem a legjobb hatást éri el vele egy olyan cég, amely elvileg "házhoz hozza a boldogságot" - nyilatkozta Bullen.

Természetesen az ikont Twitteren ismét szanaszét trollkodták, az egyik megjegyzés szerint például ez a logó "a harmadik legjobban letöltött logó lehetett a birodalom szekcióban", valaki más pedig arról írt, hogy az ikon számára egy "boldog kicsit Adolfot" idéz.

Az Amazon nem értette a tréfát, így az új logón már nincs ott a Hitler-bajusz forma.