Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Új-Fundland szigetének délnyugati partján egy viking település maradványaira utaló régészeti leleteket fedeztek amerikai kutatók.

Ha a vizsgálatok megerősítik az erős gyanút, akkor ez lehet a valaha felfedezett második helyszíni bizonyíték, amely ara utal, hogy Amerika északi részén egykor (mintegy öt évszázaddal megelőzve az Újvilág felfedezőjének tartott Kolumbuszt) viking kolóniák létesültek.

A dokumentumfilmesek által megörökített régészeti kutatás vezetője, Sarah Parcak, a National Geographic munkatársa igazi pionír a szakmában, Egyiptomban például ő használt először műholdas technológiát. A Kanadában ténykedő kutatócsapat elsődleges célja az volt, hogy bizonyítékot szerezzen a viking vaskohászat jelenlétére.

A régészeti leletek meglelésére nem ásókat, hanem műholdat, valamint számítógépes programokat használnak, hogy a föld alatti, emberi kéz alkotta tárgyakat, valamint „természetellenes” anomáliákat feltérképezhessék. A Kanadához tartozó, hatalmas kiterjedésű Point Rosee régészeti lelőhelyhez azért is érdemes műholdas technológiát használni, mert felülről nézve jobban ki lehet venni a különböző természeti furcsaságokat, például ahol a fű gyérebb, vagy nem nő olyan magasra, mint máshol, azt jelentheti, hogy a föld mélyén nagy eséllyel egy nagyobb régészeti leletanyag található. Természetesen olykor lyukra is lehet futni, hiszen gyakran egy-egy méretesebb szikla téveszti meg a kutatókat.

A szakértők magnetométeres kutatásokat is végeztek, így bukkantak rá egy vikingekhez köthető tűzhelykőre, amely a radiokarbonos elemzések szerint 800 és 1300 körüli időkből származik.

Point Rosee előtt a kutatók csupán egyetlen észak-amerikai helyszínt találtak (a mostanitól több száz kilométerre északra, L'Anse aux Meadowsban), ahol bizonyítottan megvetették a lábukat a vikingek. L'Anse aux Meadows 50 évvel ezelőtti felfedezése óta a régészek és a történészek azon dolgoznak, hogy végleg lehulljon a lepel a vikingek újvilágbeli ténykedéseiről. A korábbi ásatások során amerikai vajdiót is találtak a településen, ami azt jelzi, hogy az európaiak legalább a Szent Lőrinc-öbölig eljutottak, esetleg még tovább. Továbbá normann eredetű tárgyakat fedeztek fel a kanadai sarkvidéken is, ami az ottani őslakosokkal folytatott kereskedelmi kapcsolatra utalhat. A kutatások és a régészeti leletek szerint a L'Anse aux Meadows-i telephely 10-25 évig maradt fenn. Elképzelhető, hogy csak szezonálisan, két-háromévente használták, mielőtt végleg elhagyták.

Ha a vizsgálatok megerősítik a gyanút, akkor Point Rosee lehet minden idők valaha felfedezett, második helyszíni bizonyítéka, amely arra utal, hogy Amerika északi részén egykor (mintegy öt évszázaddal megelőzve az Újvilág felfedezőjének tartott Kolumbuszt) viking kolóniák létesültek.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Megbüntették Kubában az állami zenei szervezetek hét tisztviselőjét, miután az általuk szervezett halloweeni partin egy Hitler-jelmez nyerte az első díjat – írja az AFP.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Megvonta az állami támogatást a következő hat évre a német alkotmánybíróság a zsidó-liberális sajtóban „neonáciként” számon tartott Die Heimat nevű párttól.

Ilaria Salist az európai parlamenti választáson jelöltként indítja a Vörös-Zöld Szövetség nevű olasz politikai formáció, amely megerősítette, hogy a Magyarországon fogva tartott nő felkerült a listájukra.

Feltételesen szabadlábra helyezték Nikosz Mikaloliakoszt, az Arany Hajnal görög nemzetiszocialista gyökerű politikai párt alapítóját és vezetőjét, miután letöltötte 13 éves börtönbüntetésének egy részét.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

A Patriot Front fehér nacionalista csoport öt tagját börtönbüntetésre ítélték, mert „összeesküvést szőttek” egy idahói LGBTQ+ Pride-vonaglás ellen.

A 17 másodpercnyi, fekete-fehér felvétel 82 év után került elő 2015 júliusában. Az amatőr filmen az látszik, ahogy az akkor hétéves Erzsébet nemzetiszocialista karlendítést tesz.

A szerbiai Elektronikus Médiumokat Szabályozó Testület elnöke, Olivera Zekic a Telegramon tett közzé egy fotót, amelyen SS-egyenruhában tetszeleg.

Túlságosan roncsolódtak azok a kéz- és lábnélküli emberi csontvázak, amelyekre Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a mai Lengyelország területén leltek, így lehetetlen megállapítani az áldozatok kilétét, illetve haláluk okát.

A gondolatbűnöző politikus azért állt bíróság elé, mert egy 2021-es gyűlésen a „Mindent Németországért!” szavakat használta. Ez ugyanis Németországban bűncselekménynek számít.

Kommandósok és bilincsek nélkül jelent meg legutóbbi tárgyalásán az antifa támadások elsőrendű vádlottja. Az olasz nőnek az ügyben ez volt a harmadik tárgyalása, de vallomást mindeddig még nem tett az ülések idején.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.