Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A wewelsburgi kastély, amely egykor az SS vallási szentélye volt, 1945 óta őrzi titokzatos múltját.

 A Németország északnyugati részén magasodó kastély egykor az SS tulajdonában volt, így senkit nem lep meg, hogy 1945 óta is az ifjú nemzetiszocialisták kedvelt turisztikai célpontja és gyülekezőhelye.

A liberális szemléletű és antifasiszta történészek azonban ma biztosak abban, hogy a vélt pogány rítusokat sosem tartották meg a csarnokban, és szerintük "maga Himmler sem mondta el, hogy azokat mire kell használni".

A kora középkor óta álló, majd 17. században újjáépített kastélyt 1934-ben alakították át: a tervek szerint ott egy SS akadémiát rendeztek volna be. Ennek során sokszor a meglévő reneszánsz elemeket is eltávolították, hogy azokat középkori faragványokkal pótolják. Ennek során épült ki a kastély hatalmas kriptája is, ahol egy cső táplálja az örök lángot, vagy épp az SS tábornokok csarnoka, ahol egy hatalmas fekete nap díszíti a márványpadlót.

Amit biztosan tudunk, hogy az 1930-as években a szervezet régész, családkutató és antropológus tagjai itt kezdték meg bizonyítékokkal alátámasztani az árja faj kiválóságát. 1939-ben aztán a háború kitörése után már az akadémikusok is a fronton harcoltak, és Himmler is új célt talált az épületnek. Wewelsburg az SS legfelső vezetésének gyülekezőhelye lett, ahol nemcsak az aktuális tagok jelentek meg, de ott az elesett bajtársak emlékét ápolva is emlékeztek. Összesen két ilyen találkozóra került sor, közvetlen a szovjet megtámadása előtt.

A tervezett rekonstrukció sosem fejeződött be, és a kastély mellé tervezett város a vereség miatt már nem épült fel, a mai cionista német bábkormányok és tartományi vezetések viszont még mindig nem tudják, hogy mit is kezdjenek ezekkel a helyekkel. Ugyanígy a Sasfészek átalakítása, vagy a nürnbergi pártnapok helyszíne, illetve a berlini Gestapo székház is hasonló kérdéseket vetett fel a számukra. Mostanra egy olyan kép körvonalazódik, hogy a háború után született és csecsemő koruktól amúgy is agymosott nemzedékeknek a legmodernebb multimédiás, audiovizuális eszközök segítségével vésik majd az agyába, és helyezik "politikailag megfelelő" közegbe, hogy mit is látnak valójában.

A múzeum a kastély lábánál álló kis őrházban kapott helyet, és ott az egykori egyenruhákon kívül a testület jelképeit, vagy épp legfőbb dokumentumait is megtekinthetik az érdeklődők. A tárlatokon körül-belül az amerikai History Channel színvonalán bemutatják, hogy az SS-t 1925-ben Hitler testőrségeként alapították és, hogy a testület kezdettől az északi mitológiából kölcsönözte jelképeit és szertartásait. A rúnák által megjelölt divíziók szimbólumai a cionisták által megszállt Németországban szinte kivétel nélkül be vannak tiltva.

A kiállítás több tucat vezető SS-tiszt életútját is szemlélteti, így Reinhard Heydrich mellett Hans Ernst Schneider SS százados sorsát is végigkövethetjük, aki 1945 után álnéven kezdett egyetemi karrierbe, mígnem az 1990-es évek elején néhány szélsőbalos diákja pitiáner bosszúból le nem leplezte. A kiállítás vezetője, Kirsten John-Stucke szerint ezen sorsokat azért érdemes megismerni, mert a valóság sokkal árnyaltabb, mint ami a világháború utáni köztudatban él az SS-ről. Szerinte ugyanis nem voltak szörnyek, és sokkal egyszerűbb azt állítani, hogy minden tagjuk elmebeteg volt, miközben a legtöbben karrierjük előrelendítése miatt léptek be a testületbe.

A kiállítás szervezői is tudják, hogy az odalátogató "neonácikkal" nem érdemes vitatkozni: hollywoodi trükkökkel úgysem lehet őket meggyőzni. A tárlat üzemeltető most abban bíznak, hogy a jelenlegi 30 ezer helyett évente 50 ezer látogató érkezhet majd az eredetileg 1982-ben megnyitott kastélyba.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Mint levente, 1944 novembere végén rendeletre kellett jelentkeznem a területileg illetékes honvéd kiegészítő parancsnokságon.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Egy hétköznapi történet rendkívüli véget ért az egyik elszakított országrészben. A nyugat-felvidéki Vágegyháza-Alsózáros vagy Zárosegyháza nevű községben egy gazda ekéje szántás közben valami keménynek ütközött, amiről azt hitte, egy szikla.

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

A ceglédi táborban 1945 elején mint elhurcoltakat bevagoníroztak bennünket, azzal a mesével, hogy Debrecenbe visznek, és ott az új magyar hadsereg tagjai leszünk.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

1944. augusztus 23-án Románia hivatalosan kapitulált, és hátba támadta addigi szövetségeseit, a német és magyar csapatokat.

Megdöbbentően enyhe ítélettel úszta meg a hírhedt baloldali Antifa-vezér, Lina Engel azt a büntetőpert, amelyet a drezdai Legfelsőbb Bíróság (regionális bíróság) állambiztonsági szenátusa folytatott le 2021 szeptembere és 2023 májusa között.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

Az tény, hogy november 4-én hajnalban a szovjet csapatok ismét rátörtek Budapestre, Nagy Imre a Jugoszláv nagykövetségre menekült. Az viszont egyáltalán nem igaz, hogy ezen a napon leverték volna a szabadságharcot. Sőt.

Megszüntette a rendőrség a „tiltott önkényuralmi jelkép használata” miatti nyomozást Szálasi Ferencné sírjának ügyében – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

A második világháború végén számos német választotta azt, hogy meghal a gyermekeivel együtt, de ők nem kegyetlen szörnyetegek voltak.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.

Mint ismert, az elmúlt napokban szörnyű esemény rázta meg Írországot: egy algériai migráns Dublinban megkéselt három kisgyereket.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 23-án.

Ausztria 2019 óta a nemzetiszocializmus 26 ezer „áldozatának”, illetve leszármazottjaiknak adott állampolgárságot – közölte Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

A Római Birodalom és Oroszország történelmi példája meggyőzően bizonyítja, hogy a kollektivista-bolsevista ideológia pszichésen-mentálisan beteg társadalmakban alig talál ellenállásra.

A kárpáti harcok során elszakadtam alakulatomtól, a visszatérés lehetetlenné vált. Hazamentem Kecskemétre. Ott városszerte olvasható volt a felhívás: a volt katonák jelentkezzenek a szovjet parancsnokságon. Jelentkeztem.

Észak-Írország fővárosában a jövő héten árverésre bocsátják azt a ceruzát, amelyet Eva Braun ajándékozott a Führer 52. születésnapjára.