Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Hitler-bajusszal és fedetlen kebleikre horogkeresztes európai zászlót festve tiltakoztak a Femen "nőjogi szervezet" aktivistái Párizsban.

Az általuk szélsőjobboldalinak tartott Nemzeti Front (FN) ellen tiltakoztak, miközben a párt az európai parlamenti választásokra mutatta be a képviselőjelöltjeit. Az Ukrajnában alakult feminista/anarchista szervezet 22 női tagja fekete nadrágban és bakancsban, katonai menetlépésben érkezett az elé az épület elé, ahol az FN a sajtótájékoztatóját tartotta, miközben azt skandálták, hogy fascist epidemic (fasisztajárvány) és a pártelnök Marine Le Penre utalva Marine fascist (Marine fasiszta).

A tüntetők - akiknek a hasán és a hátán is a fascist epidemic felirat volt olvasható - nem tudtak az épületbe bemenni, a sajtótájékoztatót kívülről próbálták hangosan megzavarni.

Inna Sevcsenko, a Femen Párizsban élő ukrán vezetője szerint a megmozdulás célja "az Európában egyre terjedő fasisztajárvány elítélése" volt. A szervezet ezért "nemzetközi kampányt indít a fasizmus ellen Európában". "Ma kezdjük el önöknek megmutatni, hogyan fogunk velük bánni" - tette hozzá a feminista aktivista. A "femenek" akciója mintegy tíz percig tartott. A 22 nőt azután körbevették a rendőrök és előállították őket.
A felmérések szerint 22 százalékkal jelenleg a francia pártok között második helyen álló Nemzeti Front azt tűzte ki célul, hogy az élen végezzen Franciaországban a május 25-i európai parlamenti választásokon.

(MTI nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1945. január 30-án süllyesztette el egy szovjet tengeralattjáró a Balti-tengeren a többségében második világháborús menekülteket szállító Wilhelm Gustloff német személyszállító hajót. 

Egy fehér fajvédő aktivista három négert lőtt agyon a floridai Jacksonville-ben lévő boltban, egy korábbi rasszista akció évfordulóján.

Négynapos utazás után 1945. február 6-án érkeztünk Bajáról Temesvárra. Verőfényes délelőttön vagoníroztunk ki. Az éhségtől és a szomjúságtól elgyötör emberek nagy része megrohamozta az olvadó havat, és marokszámra tömte a szájába.

Ausztria bejelentette, hogy egy rendőrőrsnek is helyet adó „emberi jogi képzési központ” létesül Adolf Hitler egykori nagynémet vezér és kancellár Braunau am Innben található szülőházában.

Dr. Martens. Azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatni ezt a cipőmárkát. Aki csak egy kicsit is ismerős a rocker, punk, skinhead színtéren, az valószínűleg ismeri a semmivel sem összetéveszthető acélbetétes bakancsot, gondoljunk csak a sárga-fekete címkére és a szintén sárga gojzer varrásra.

Az első bécsi döntés, így a felvidéki magyarság jelentős részének hazatérése az elmúlt évszázadok kevés sikeres, ám annál jelentősebb epizódjának egyike a magyar történelemben.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Engem és a legjobb barátnőmet együtt vittek ki a Gulágra. Mariska, a barátnőm, öt évvel később térhetett haza, mint én. Ő is visszajött a szülőfalunkba. Azon nyomban meglátogattam...

A második világháború óta nem látott szintet ért el a Dániában feljegyzett antiszemita megnyilvánulások száma – közölte Henri Goldstein, a skandináv ország zsidajinak vezére.

A frankfurti zsidó szupremácisták Németországban elsőként indítottak el egy olyan alkalmazást, amely az antiszemiták elleni küzdelemben segít azáltal, hogy figyelmezteti a zsidókat a potenciális „biztonsági fenyegetésekre”.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

Négy német állampolgáron ütött rajta az osztrák rendőrség, amint Adolf Hitler születésének évfordulóján fehér rózsát helyeztek el a Führer szülőházánál Nyugat-Ausztriában, írja a Guardian.

Sokkolja a holland zsidókat és liberálisokat, hogy Vilmos Sándor király anyai nagyapjáról kiderült: az NSDAP tagja volt.