Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Egyesült Államok arra "ösztönzi" a magyar kormányt, hogy "becsületesen, tényszerűen értékelje a holokausztot".

Szerintük a választási győzelem után a kormány elkötelezettségét mutatná, ha "nyíltan és őszintén" megbeszélné a fontos ügyeket azokkal is, akik nem értenek egyet az ő álláspontjukkal. Az Egyesült Államok magyar nagykövetsége kedden közleményben tudatta, hogy nem kerülték el a figyelmüket azok az "aggodalmak", amelyek szerintük a magyar társadalomban merültek fel a német megszállási emlékmű miatt.

Azt állítják, hogy "magyarok a társadalom minden rétegéből, zsidó szervezetek, civil társadalmi csoportok és Magyarország nemzetközi partnerei adtak hangot fenntartásuknak e tervekkel kapcsolatban", mire a kormányzat ígérte, hogy majd húsvét után folytatja a párbeszédet az aggódókkal, illetve hogy elhalasztja az emlékmű befejezését május 31-ig.

"Egy kormány és állampolgárai közötti konstruktív eszmecsere a demokratikus, jó kormányzás ismérve, és a párbeszéd ígérete bátorító reményt keltett bennünk. A kormány választási győzelme után a valódi párbeszéd a kormány elkötelezettségét demonstrálná a mellett, hogy nyíltan és őszintén megbeszéli a fontos ügyeket azokkal is, akik alkalmasint nem értenek egyet a kormány álláspontjával" - írták.

Az Egyesült Államok "mint szintén demokratikus ország" arra ösztönzi a magyar kormányt, hogy "igyekezzék becsületesen, nyíltan és tényszerűen értékelni a magyarországi holokausztot". Ehhez szerintük hozzátartozik az is, hogy kikérik és figyelembe veszik a társadalom minden rétegének véleményét, különösen azokét, "akiket jogosan érintenek érzékenyen a kormánynak a hetvenedik évfordulóval kapcsolatos tervei".

(Origó nyomán)

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Életében Lothrop Stoddard (1883–1950) Amerika egyik legbefolyásosabb írója volt. A Harvardon szerzett doktori címet, tizenöt könyvet írt, beleértve sokat vitatott könyvét is, az 1920-as The Rising Tide of Colort.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

A 350 kilós német birodalmi sas bronzszobrát, amely a Graf Spee nehézcirkálót díszítette egykor, még 2006 elején emelték ki a tengerből Uruguay partjainál.

Minden vádpontban bűnösnek találták azt a fehér patriótát, aki az Egyesült Államok történetének egyik „legsúlyosabb” zsidóellenes támadásában 11 embert lőtt le egy pittsburghi zsinagógában.

A francia származású feledhetetlen Leon Degrelle tábornok (Belgium, 1906-1994) a második világháború utolsó életben maradt nagy, keresztény és jobboldali politikai és katonai vezetője volt.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Februárban sorozatos szélsőbaloldali támadások történtek Budapest különböző pontjain, az első hírek szerint az áldozatokat a ruhájuk alapján választották ki az antifasiszta támadók.

A cionista német hatóságok vizsgálódnak, ugyanis egy olyan videó terjedt el, amelyben egy hazafias viseletbe öltözött férfi osztogatott léggömböket óvodásoknak.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Híradó szakaszparancsnokként szolgáltam Ungváron 1944 októberében. Közben Nyékládházára kerültem, ahonnan november 4-én a szovjet katonák vittel el többedmagammal „kicsi robotra”, amiből négyévi kényszermunka lett.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

A keleti fronton zajlott pokoli harcok helyszíneiről még a mai napig is kerülnek elő emberi maradványok, harcfelszerelések és akár teljes harcjárművek is.

A fejlesztők számára „kínos” problémákba futott a Google képgeneráló mesterséges intelligenciája, a javításig nem is lehet tőle emberábrázolást kérni.

Dr. Bárdossy László Szombathelyen született 1890. december 10-én, római katolikus vallású kisnemesi, hivatalnoki családból.