Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Míg Rómában egy falfirka úgy ábrázolja a Salis nevű szélsőségest, mint aki láncait elszakítva elrepül, addig Pesten egy olyan graffiti jelent meg, amely az antifa-per elsőrendű vádlottját, a Budapesten letartóztatásban lévő nőt felakasztva ábrázolja. A 39 éves antifasiszta extrémistát azzal vádolják, hogy az egyik ötletgazdája és vezénylője volt a tavaly februári, kitörésnapi, alattomos, símaszkos utcai támadásoknak a magyar fővárosban.

A művészi graffitit nem sokkal később valakik ízléstelenül lemázolták, és az akasztófa fölé a „fck nzs” (b*sszák meg a nácik) feliratot fújták.

Tavaly február 9. és 11. között a Becsület napja rendezvényhez kapcsolódóan öt támadást regisztráltak Budapesten. Hátulról támadtak járókelőkre, akiket brutálisan bántalmaztak. Több mint nyolc hónappal később, október utolsó napján a Fővárosi Főügyészség három gyanúsítottal szemben emelt vádat szélsőséges, ideológiai indíttatású támadások kapcsán.

Ilaria Salis ellen bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat. Két esetben társtettesnek, egy esetben bűnsegédnek tartják, az egyik testi sértést pedig életveszélyes gyilkossági kísérletnek tartják az ügyészek. Vádalku keretében 11 éves börtönbüntetést ajánlottak fel Salisnak, aki „ártatlanságára” hivatkozva elutasította a javaslatot.

Salis ügye azt követően kapott Olaszországban szélesebb körű nyilvánosságot, hogy napvilágot láttak azok a fotók, amelyeken – ahogy ez ilyen esetben egyébként is megszokott – a bestális erőszakot elkövető nőt megbilincselve, rabláncon kísérték be az előzetes budapesti tárgyalására. A nő a sajtón keresztül arról is hazudozott a szélsőbaloldali híveinek, hogy „nagyon rossz” körülmények között tartják fogva az egyik magyarországi börtönben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Közismert az oroszok alábbi szövege: azért kell ide vagy oda terelni az embereket, hogy megkapják az igazolást, amivel aztán nyugodtan hazamehetnek.

Az Adidas megtiltotta a vásárlóknak, hogy az újonnan kiadott német mez 44-es számmal ellátott változatát megvásárolják, ugyanis a szám a média képviselői szerint nagyon hasonlít a német Schutzstaffel (SS) által használt szimbólumra.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. október 15-én 15 óra 30 perckor.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

A sztálinista rendszer szétválaszthatatlan magától Sztálin személyétől. A bolsevik rendszer működési mechanizmusa gyakorlatilag Sztálin személye köré épült, és a diktátor 1953-as halálával szükségszerűen meg is változott.

Amint azt tudjuk, a Fidesz „nemzeti és keresztény” rendszerében nincs helye annak, hogy a hazafiak közterületen megemlékezzenek az 1945-ös budavári kitörés hőseiről, ellenben a szélsőbaloldali antifasiszta csoportok a tavalyi események dacára is demonstrálhatnak a mai napon.

Eredménytelennek nevezte az olasz baloldal a Magyarországon fogva tartott antifasiszta terrorista, Ilaria Salis szabadon engedéséért folytatott politikai kampányát Giorgia Meloni miniszterelnök az RAI1-nek adott televíziós interjúban.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

Alexander Netlingnek jellegzetes megjelenést kölcsönöz a horogkereszt és számos más fajvédő szimbólum, amelyet különösen jól látható helyre tetováltak.

Csupán néhány évvel ezelőtt, kilencvenhat évesen hunyt el Rochus Misch, Adolf Hitler testőre, a Führerbunker végóráinak utolsó szemtanúja.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

1944-ben és 1956-ban a történelem megismételte önmagát. Az 1944/1945-ös vérhullással újabb magok kerültek az áldott magyar földbe.