Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Míg Rómában egy falfirka úgy ábrázolja a Salis nevű szélsőségest, mint aki láncait elszakítva elrepül, addig Pesten egy olyan graffiti jelent meg, amely az antifa-per elsőrendű vádlottját, a Budapesten letartóztatásban lévő nőt felakasztva ábrázolja. A 39 éves antifasiszta extrémistát azzal vádolják, hogy az egyik ötletgazdája és vezénylője volt a tavaly februári, kitörésnapi, alattomos, símaszkos utcai támadásoknak a magyar fővárosban.

A művészi graffitit nem sokkal később valakik ízléstelenül lemázolták, és az akasztófa fölé a „fck nzs” (b*sszák meg a nácik) feliratot fújták.

Tavaly február 9. és 11. között a Becsület napja rendezvényhez kapcsolódóan öt támadást regisztráltak Budapesten. Hátulról támadtak járókelőkre, akiket brutálisan bántalmaztak. Több mint nyolc hónappal később, október utolsó napján a Fővárosi Főügyészség három gyanúsítottal szemben emelt vádat szélsőséges, ideológiai indíttatású támadások kapcsán.

Ilaria Salis ellen bűnszervezet tagjaként elkövetett bűncselekmények miatt emeltek vádat. Két esetben társtettesnek, egy esetben bűnsegédnek tartják, az egyik testi sértést pedig életveszélyes gyilkossági kísérletnek tartják az ügyészek. Vádalku keretében 11 éves börtönbüntetést ajánlottak fel Salisnak, aki „ártatlanságára” hivatkozva elutasította a javaslatot.

Salis ügye azt követően kapott Olaszországban szélesebb körű nyilvánosságot, hogy napvilágot láttak azok a fotók, amelyeken – ahogy ez ilyen esetben egyébként is megszokott – a bestális erőszakot elkövető nőt megbilincselve, rabláncon kísérték be az előzetes budapesti tárgyalására. A nő a sajtón keresztül arról is hazudozott a szélsőbaloldali híveinek, hogy „nagyon rossz” körülmények között tartják fogva az egyik magyarországi börtönben.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Oroszok és civil román rendőrök vették körül 1945. január 2-án Érdmindszentet. Senki sem távozhatott.

A Kun (Kohn) Béla nevével fémjelzett proletárdiktatúra és vörösterror, a hírhedt 133 nap fenekestül forgatta fel az akkori magyar társadalmi és politikai életet.

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

A trianoni szerződés az etnikai állapotokat, az 1910-es népszámlálási adatokat sem vette figyelembe, így mintegy 3,2 millió magyar, a magyarság harmada került az új határokon túlra, fele összefüggő tömbben a határok mentén. 

Az emberiség egyik óriási bravúrja a nemzetiszocializmussal kapcsolódik össze: ötven éve a holdra szállás magába olvasztotta a III. Birodalom történetének egy részét.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

Cirka ezer fehér nacionalista vonult fel Párizsban, az ún. Május 9. Bizottság szervezésében. A résztvevők feketébe öltöztek, zászlókat és fáklyákat vittek magukkal annak dacára, hogy május 11-én a rendőrség betiltotta a vonulást. 

A Tiszamenti falucskában – Tiszaeszláron – egy Solymosi nevű parasztasszony kékítőért küldötte Eszter nevű 14 éves leányát. A kis Solymosi Eszter azonban sohasem tért vissza.

Az 1945 előtti korszak egyik legtisztább, legnagyobb képességű magyar államférfia, Bárdossy László volt az első, aki vértanúhalált halt a Rákosi Mátyás és Nagy Ferenc által állított kivégző oszlopok előtt.

Hét évtizeddel a második világháború vége után még éltek emberek, akiknél hitelesebben senki sem tudta elmondani, mit tapasztalhatott egy civil a budai oldalon 1944-45 telén.

Március 12-én a belgiumi szélsőjobboldal egyik kulcsfiguráját egy év börtönbüntetésre ítélték, valamint súlyos pénzbírsággal is sújtották – írja a Kuruc.info a Politico nyomán.

Az antifa terroristák ismét lecsaptak Németországban, s ezúttal talán még betegebb, még perverzebb módját választották a vérengzésnek, mint eddig.

Robert Rundo, az amerikai fehér nacionalista Rise Above Movement társalapítóját a Los Angeles-i Megyei Kerületi Bíróságon fogják meghurcolni, mert a hatóságok szerint „erőszakos lázadásokat” szervezett.

A Szövetségi Alkotmánybíróság meg akarta akadályozni Maja T. Magyarországra történő átszállítását. Azonban a hatóságok nem várták meg a hivatalos állásfoglalást és kiadták őt – írja szomorúan a német MDR.de.

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.