Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Pénzgyűjtésbe kezdett a 2023-as antifa támadások kitervelőjének és elsőrendű vádlottjának, Ilaria Salisnak családja.

Az olasz nő hozzátartózói rendületlenül próbálják elérni, hogy az antifasiszta bűnöző szabadulhasson a magyar börtönből, ehhez viszont súlyos összegekre lesz szükségük, írja az Index.

Összesen nagyjából 60 ezer eurós, vagyis több mint 23 millió forintos számlát várnak az elsőfokú ítéletig, ami tartalmazná a jogi képviseletet egyszerre két országban, a hivatalos fordításokat, tolmácsolást és az utazási költségeket.

„Az összegyűjtött pénzösszegeket tehát a jogi és eljárási költségekre, valamint a per lefolytatásához szükséges és a járulékos költségek fedezésére fordítjuk” – írják a közleményben, hozzátéve, hogy a jogi költségeket eddig egy olyan „önkéntes szervezet” támogatta, amelynek Ilaria is a tagja.

A számláló szerint eddig nyolcvan személy több mint 2400 eurót, azaz közel 950 ezer forintot adományozott a kétes cél érdekében.

Az antifa támadásokkal kapcsolatos büntetőügy tárgyalása még januárban kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. Az előkészítő ülésen csak a másodrendű vádlott Tobias fogadta el a vádban vele kapcsolatban megfogalmazottakat, ám az ítélet ellen már fellebbezéssel élt a védőjével együtt. Ilaria és a harmadrendű vádlott német nő viszont tagadja a vádakat, vallomást nem akartak tenni.

A folytatás májusban várható, amikor tanúként hallgatja meg a törvényszék a banda áldozatainak vallomását.

Addig viszont nem csitulnak a kedélyek, az első tárgyalás után szélsőbalos hisztéria lángolt fel Olaszországban, amiért bilincsben vezették elő az erőszakos olasz nőt a tárgyalóterembe. Később már attól volt hangos a sajtó, hogy Salis volt zárkatársa az olasz lapoknak arról nyilatkozott, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a magyar börtönökben. Ezt a BvOP egy rendhagyó sajtótájékoztató keretein belül cáfolta meg.

Nemrég a volt zárkatársa ismételten nyilatkozott az olasz sajtónak, ahol bemutatta Ilaria börtönben készített rajzait, majd továbbra is fenntartotta az állításait a börtönnel kapcsolatban.

„Mindenütt poloskák voltak, a szalámi, amit adtak nekünk, úgy nézett ki, mint a kutyaeledel, azoknak, akik nem tudtak tampont venni a menstruációjukra, vattát adtak, és néha arra kényszerítettek, hogy válasszunk a levegőzés és a zuhanyzás között” – hazudozott az állítólagos áldatlan állapotokról.

A magyar rendőrök három szélsőségest fogtak el, de tizennégy személyt még mindig keresnek a hatóságok. A német rendőrök egyikükre 10 ezer eurós (körülbelül 3,8 millió forintos) vérdíjat tűztek ki.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az immár száz napja tartó folyamatos szőnyegbombázásokkal az izraeli hadsereg (IDF) elhomályosította az angol–amerikai haderő egyik legfényesebb második világháborús hőstettét, amely abból állt, hogy 3 nap alatt letarolta Drezda épületeinek harmadát, ártalmatlanítva 25 ezer „nácit és potenciális nácit”.

Az alábbi nyilatkozatot Paula Hitler (1896. január 21. - 1960. június 1.), a Führer egyetlen lánytestvére 1957-ben tette, újra kifejezve meggyőződését, ahogy 12 évvel korábban, szeretett fivérének halálát követően.

Sok amerikai nagyváros annyira tele van bűnözéssel, droggal és hajléktalanokkal, hogy nemcsak élhetetlenek, hanem egyenesen no-go zónák.

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

Az osztrák kormány bejelentése szerint 2025-re elkészülhet az épület felújítása, és 2026-ban kezdődhet meg benne a munka.

Letakarták egy bécsi protestáns templom ólomüveg ablakait, mert azokon állítólag „antiszemita” motívumok szerepeltek, és az ablakok alkotója tagja volt a NSDAP-nak.

Az 1944 őszén szovjet megszállás alá került Kecskeméten a nyugat-magyarországi harci cselekmények és a világháború vége után is még fél évvel, 1945 karácsonyán is előfordultak a szovjet katonák által elkövetett rablások és gyilkosságok a polgári lakossággal és az újonnan felálló rendőrség tagjaival szemben egyaránt.

1944. április 3-án a déli órákban az amerikai légierő végrehajtotta Budapest ellen az első terrorbombázást a második világháború során.

A 98 éves ukrán Jaroslav Hunka, a Galícia SS-hadosztály veteránjának a kanadai parlamentben való kitüntetése „meghozta gyümölcsét”, de nyilván nem pozitív értelemben.

1945. február 11-én a budapesti német-magyar helyőrség lőszere és élelme fogytán volt, a magyar főváros fegyveresen nem volt tovább tartható.

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

A mennoniták anabaptista felekezetét a 16. században hozta létre egy frízföldi reformátor, Menno Simons. A javarészt Poroszországban letelepedett mennoniták a 18. században a militarista alapokra épülő államból II. Katalin cárnő Oroszországába menekültek.

Körözést adott ki Yaroslav Hunka 98 éves kanadai állampolgár, a Waffen-SS Galícia ukrán hadosztályának veteránja ellen az orosz belügyminisztérium.

1941. június 26-án három felségjel nélküli repülőgép bombázta a Magyarországhoz az első bécsi döntés után visszakerült Kassát. A máig tisztázatlan hátterű incidens után Magyarország belépett a második világháborúba.

Magántermészetű programok és a propagandagépezet irányításának helyszíne volt a Haus am Bogensee, Joseph Goebbels egykori villája. 

Az olasz legfelsőbb bíróság, a semmítőszék foglalt állást az olasz szélsőjobboldali, hazafias csoportok találkozóin, megemlékezésein országszerte használt köszöntési formáról.