Kövess minket: Telegram — XVkontakte

1921. május 1-jén Nagykőrösön látta meg a napvilágot nemes Molnár Gyula ezredes és Langer Jozefin gyermekeként.

Felmenői több nemzedéken keresztül katonák voltak, ezért a fiatal László is komoly elhívást érzett a honvédségi pályára. A katonai pályára senki nem kényszerítette, a hivatást az elődei iránti tiszteletből és hazafias érzelmektől vezérelve választotta. Nemzeti öntudatát mi sem bizonyítja jobban mint az, amikor 17 évesen társaival egy szabadcsapat szervezésen gondolkodott, hogy visszafoglalják a Felvidéket.

Iskolaéveit a leghűségesebb városban, Sopronban töltötte. 1938-ban Kassa visszatérése meghatározó élmény volt számára, hiszen a Rákóczi Honvéd Reáliskola növendékeként ő maga is díszőrséget állt II. Rákóczi Ferenc sírjánál.

A sikeres érettségi vizsgája után, 1939-ben vonult be a kassai Magyar Királyi “Horthy Miklós” Repülő Akadémiára, ahol 1942. június 18-án hadnaggyá avatták, és az I. vadász gyakorló repülőosztály kötelékébe került. Tisztavatására akkor került sor, amikor Magyarország már 1 éve hadviselő fél volt a háborúban.

Mindez rányomta a bélyegét az élete további szakaszára, ugyanis 1943-tól a keleti frontot teljesített szolgálatot, ahol az első légi győzelmét aratta augusztus 16-án. Az év végére már nyolc győzelmet tudhatott maga mögött. A hadi helyzet fordultával 1944-ben honi légvédelmi feladatokra helyezték át Magyarországra. Ekkor a haza légterének védelmére létrehozott 101. Puma vadászrepülő osztály kötelékében szolgált. Tehetsége és bátorsága szeretett szülőföldje védelmében is megmutatkozott. Számtalanszor került bevetésre amerikai és szovjet bombázók ellen, nem egyszer túlerővel szemben harcolt. Első hazai sikerét 1944 nyarán aratta. Utolsó bevetésére 1944. augusztus 7-én került sor.

A mindössze 23 éves hadnagy egy a Rába felett vívott légicsatában vesztette életét, repülője a káldi erdőben zuhant le. Vitéz nemes Molnár László katonai pályája során 123 bevetésen vett részt és 25 győzelmet aratott az ellenség felett. 1944. augusztus 14-én katonai tiszteletadással helyezték örök nyugalomra Sopronbánfalván.

Vitéz nemes Molnár László a Magyar Királyi Honvédség azon kevésbé ismert hősi halottai közé tartozik, aki az emberi helytállásra, a hősiességre, a bajtársiasságra és a hazaszeretetre mutatott példát.

Forrás: Nacionalista Zóna

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Vád alá helyezték a németországi hazafias szélsőjobb egyik vezető politikusát, Björn Höckét, mert „náci” jelszó használatával vádolják, írja a BBC.

Megmondom őszintén, hogy e sorok írása közben visszasírtam bármit, akármelyik cikkemet az elmúlt évekből. Nem azért, mert az Oppenheimer egy rossz film, vagy mert nem szerettem volna kritikát írni róla, sőt, épp ellenkezőleg.

Az USA-ban egyre több fehér gyakorolja a kereszténység „afrikanizált” változatát, az ún. karizmatikus (evangéliumi) protestantizmust.

1944. március 19-én a szövetséges Nagynémet Birodalom katonái bevonultak Magyarország területére, azonban ennek hosszú előzményei voltak.

Az idahói rendőrség elfogta az Aryan Knights (Árja Lovagok) két tagját, Skyler Meade-t, aki a börtönkórházból szökött meg társa, Nicholas Umphenour segítségével – írja a BBC.

Gabriele Marchesi szabadonengedéséről a milánói fellebbviteli bíróság döntött, amely elutasította Magyarország kiadatásra vonatkozó kérését, írja a Magyar Jelen a Milano.corriere.it nyomán.

A második világháború lezárást követő vérgőzös évek feltárása, megismertetése a nyilvánossággal, valahogy elfelejtődött az 1990-es "rendszerváltozás" óta.

Egy argentin étterem az „Anna Frank” hamburgerük mellé sajtos és szalonnával bevont „Adolf” névre keresztelt sült krumplit kínált, amíg be nem támadták a helyi zsidók.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Vizsgálatot indítottak a német hatóságok egy videófelvétel ügyében, amelyen tizenéves iskolások nemzetiszocialista karlendítése látható egy lengyelországi kiránduláson.

Chris Minns, az ausztrál Új-Dél-Wales szövetségi állam miniszterelnöke megfogadta, hogy határozottan fellép a jobboldali „szélsőségesekkel” szemben, mindössze azért, mert egy csoport nemzetiszocialista balaklavát viselve felszállt egy sydney-i vonatra az Ausztrália napon.

Jóllehet a biológiai fajfogalom nem azonos az etnográfiai fajfogalommal, mégsem nagyon különbözik tőle.

Egyre szélesebb körűvé válik az X (volt Twitter) elleni nagyvállalati hirdetési bojkott, sőt, az amerikai cégek mellett az Európai Bizottság is közölte, hogy felfüggeszti a hirdetéseit az oldalon, mert nem akarja, hogy azok „antiszemita és náci” tartalmak mellett jelenjenek meg.

Megkezdődött kedden Frankfurtban a XIII. Heinrich Reuss herceg türingiai ingatlanvállalkozó és arisztokrata által vezetett államellenes csoport kilenc feltételezett tagja ellen terrorizmus és hazaárulás miatt indított per tárgyalása.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.