Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Atalante Québec, egy kanadai nemzetiszocialista mozgalom. A szervezet központja Québec városban, Québec tartományban található.

Napjaink legaktívabb nemzetiszocialista mozgalma Kanadában. A mainstream média gyakran csak „rasszistának” vagy „neofasisztának” bélyegzi az Atalante Québec-et. A szervezet tagokat tudhat magának Québec és Montréal városokban, illetve Kanada más részein is. Kapcsolataik vannak a tengerentúlon is, mint például az olasz fasiszta CasaPound mozgalommal. A szervezet működését utcai tüntetések jellemzik, kampányuk során főként a cionizmus, a homoszexualitás, a bűnözés, és a bevándorlás ellen lépnek fel. Érdekesség, hogy a mozgalom nevét egy francia csatahajóról kapta, amely elsüllyedt 1760-ban a neuville-i csatában.

  • Általános adatok:

 

 

  • A mozgalom ideológiája

A mozgalom ideológiáját olyan filozófusok ihlették, mint az olasz Julius Evola, a német Friedrich Nietzsche, vagy a francia író és történész Dominique Venner. Az Atalante Québec-et gyakran „neofasisztának” bélyegzik, habár önmagukat forradalmi nacionalistaként (nationalisme révolutionnaire) határozzák meg, ami egy anti-kapitalista, anti-kommunista, nacionalista ideológia, hasonló átfedéseket mutatva az európai mozgalmakkal, mint például a CasaPound, vagy a Bastion Social. A vallás is fontos szerepet kap a mozgalom életében, különösen a francia katolicizmus. A szervezet határozottan bevándorlás ellenes. Az Atalante gyakran használja a remigration kifejezést, ami egyet jelent a közelmúltban bevándorló személyek és azok leszármazottainak származási országukba való visszatérésével. A mozgalom jelmondata:

„Létezni annyit tesz, mint harcolni azzal, amely tagadja a létezésem.” /Exister, c’est combattre ce qui me nie./

ami egy Dominique Venner szélsőjobboldali írótól kölcsönzött szlogen.
  • Történeti áttekintés

Az Atalante Québec-et Raphaël Lévesque alapította 2016-ban, és annak vezetője is . Maga a mozgalom a Légitime Violence nevű szkinhed zenekarból, illetve más szkinhed mozgalmakból, mint a Québec City Stomper Crew összeolvadásából jött létre. Az Atalante világnézete erősen támaszkodik Quebec történelmére, valamint tagjaik azonosulnak a francia-kanadai nemzet történelmével és kultúrájával. 2016. május elsején az Atalante, a Fédération des Québécois de souche, és a Fraternité sacerdotale Saint-Pie X (Szent X. Piusz Papi Testvérület) katolikus mozgalommal közösen nyílvános imát szervezevett az Ábrahám síkságon. 2016 augusztusában a Fédération des Québécois de souche-val együttműködve az Atalante konferenciát szervezett Gabriele Adinolfi számára Québec városban, aki az olasz harmadik pozíció mozgalom úttörő értelmiségije és a CasaPound támogatója. Ezután 2017-ben az Atalante tagjai, köztük Antoine és Étienne Mailhot-Bruneau valamint Raphaël Lévesque Rómába utaztak, hogy találkozzanak a CasaPound fasiszta harcosaival, valamint a Blocco Studentesco-val is. Szintén 2017 júliusában az Atalanta tüntetést szervezett a Radio-Canada előtt. 2018 márciusában az Atalante demonstrációt szervezett a Dél-Afrikai Főbiztos hivatala előtt Ottawában, amelyben elítélték a búrok ellen történő népírtást. 2018 áprilisában az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartottak a québeci zavargások századik évfordulója alkalmából. Sajnálatos módon 2018 december 19-én egy névtelen antifasiszta nyílvánosságra hozza az Atalanta tagjainak adatait, valamint a mozgalom tengerentúli kapcsolatait, mint például a CasaPound vagy a Bastion Social. Az Atalante aktív utcai propagandát fejt ki, mint óriás molinók elhelyezése hidakon, autópályákon, plakátok elhelyezése egyetemek közelében, valamint a közösségi médiát is használják. Emellett karikatív és szociális tevékenységet is folytatnak, mint például fehér hajléktalanok és szegény családok élelmiszercsomagokkal való támogatása.

 

  • Képek az Atalante mozgalomról

 Raphaël Lévesque az Atalante Québec mozgalom alapítója és vezetője

Az Atalante által szervezett nyílvános ima az Ábrahám síkságon

Az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartanak

A Gabriele Adinolfi konferencia megtartása az Atalante székhelyén Québecben

 

  • Az Atalante Québec rövid bemutatkozó filmje:

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Joachim (Jochen) Peiper 1915. január 30-án született Berlinben. Apja is katonaként élte le az életét, igy a fiatal Jochen a katonás életet hamar megtanulta.

Egyre aktívabb a kanadai határon túl az amerikai Goyim Defense League (Gój Védelmi Liga) nevű csoport, amely antiszemita felvilágosító anyagok terjesztését végzi a lakónegyedekben.

Szigorúbb fellépést kér számos zsidó szupremácista prominens a TikTok vezetőitől „a platformon elharapózó antiszemita tartalmak ellen”.

Százezres halálkvóták túlteljesítésében versengtek a Sztálin kegyeiért remegő parancsnokok, amikor a paranoia új szintre lépett a Szovjetunióban.

A „fehér felsőbbrendűséget” nevezte a legsúlyosabb terrorfenyegetésnek az Egyesült Államok számára Joe Biden Washingtonban.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Egy felüljáró alatt tűnt fel egy graffiti Pesten, amely egy akasztófán lógva ábrázolta az Ilaria Salis nevezető olasz antifasiszta bandavezért, az antifa-per első számú vádlottját.

Egy angol nemzetiszocialista, akin horogkeresztes zászlókkal, hűtőmágnesekkel és Adolf Hitler portréjával díszített házában ütöttek rajta, gondolatbűnökért került börtönbe Nagy-Britanniában.

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

A szvasztika, azaz a 90 fokban hajlított ágakkal bíró kereszt fontos szimbólum több egykori és ma is élő hitrendszerben egyaránt. Az idők során jelképezte többek között a jó szerencsét, a teremtés végtelenségét és a legyőzhetetlen, forgó Napot.

1944. július 20-án reggel hat órakor két tiszt lépett ki a berlini Wannsee villanegyed egyik házából. Laus Schenk von Stauffenberg gróf vezérkari ezredes és jogász bátyja, Bertold tengerésztiszt.

A Duce többször is farkasszemet nézett a halállal és mindig sikerült felülkerekednie. Túlélte az első világháború kegyetlen csatáit, valamint számos merényletkísérletet is.

Azokat az ausztrálokat, akik nyilvánosan nemzetiszocialista tisztelgést mutatnak be Victoria államban, tetemes pénzbírsággal vagy akár egy év börtönnel is sújthatják az új törvényjavaslat értelmében.

Egy Simon Knittel antifaiszta összefogott, a Laut gegen Nazis (Hangosan a nácik ellen, LGN) nevű szélsőséges szervezettel és egy hamburgi ügyvédi irodával, hogy a védjegyhivatalon keresztül kisajátítsák a hazafias jelszavakat.

1919. június 24-én robbant ki a tanácsköztársaság ellen szervezett legjelentősebb felkelés. A törekvés elbukott. Árulás, rossz időzítés, szervezetlenség, naivitás, ezek egyszerre okolhatóak a kudarcért.

Egy idős német asszonynak, aki személyesen ismerte, hiszen munkaadója volt, a név – Adolf Hitler – mosolyt csalt az arcára, nem pedig borzongást.

Ki árja, félvér, nem-árja – a félvérek és nem-árják jogállása – a nem-árják állampolgársága, házassága, hivatalviselése – a harctéri szolgálatból eredő kiváltságok, ésatöbbi.

A 350 kilós német birodalmi sas bronzszobrát, amely a Graf Spee nehézcirkálót díszítette egykor, még 2006 elején emelték ki a tengerből Uruguay partjainál.

Hatalmas felháborodást váltott ki Rébecca Chaillon bevándorló hátterű francia „művész” legújabb színi előadása, melyben fehér játékbabákat húznak karóba a „rasszizmus ellen tiltakozva”.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter és főügyész úgy döntött, hogy szabadon enged egy 21 éves patriótát, akit három év börtönre ítéltek, amiért a 2020-as poznani pride-on összetűzésbe keveredett egy deviánssal.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

Nem távolítják el a Brandenburg an der Havelben található Szent Péter és Szent Pál székesegyház egyik középkori „antiszemita” szobrát – közölték az egyházi tisztviselők.