Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Az Atalante Québec, egy kanadai nemzetiszocialista mozgalom. A szervezet központja Québec városban, Québec tartományban található.

Napjaink legaktívabb nemzetiszocialista mozgalma Kanadában. A mainstream média gyakran csak „rasszistának” vagy „neofasisztának” bélyegzi az Atalante Québec-et. A szervezet tagokat tudhat magának Québec és Montréal városokban, illetve Kanada más részein is. Kapcsolataik vannak a tengerentúlon is, mint például az olasz fasiszta CasaPound mozgalommal. A szervezet működését utcai tüntetések jellemzik, kampányuk során főként a cionizmus, a homoszexualitás, a bűnözés, és a bevándorlás ellen lépnek fel. Érdekesség, hogy a mozgalom nevét egy francia csatahajóról kapta, amely elsüllyedt 1760-ban a neuville-i csatában.

  • Általános adatok:

 

 

  • A mozgalom ideológiája

A mozgalom ideológiáját olyan filozófusok ihlették, mint az olasz Julius Evola, a német Friedrich Nietzsche, vagy a francia író és történész Dominique Venner. Az Atalante Québec-et gyakran „neofasisztának” bélyegzik, habár önmagukat forradalmi nacionalistaként (nationalisme révolutionnaire) határozzák meg, ami egy anti-kapitalista, anti-kommunista, nacionalista ideológia, hasonló átfedéseket mutatva az európai mozgalmakkal, mint például a CasaPound, vagy a Bastion Social. A vallás is fontos szerepet kap a mozgalom életében, különösen a francia katolicizmus. A szervezet határozottan bevándorlás ellenes. Az Atalante gyakran használja a remigration kifejezést, ami egyet jelent a közelmúltban bevándorló személyek és azok leszármazottainak származási országukba való visszatérésével. A mozgalom jelmondata:

„Létezni annyit tesz, mint harcolni azzal, amely tagadja a létezésem.” /Exister, c’est combattre ce qui me nie./

ami egy Dominique Venner szélsőjobboldali írótól kölcsönzött szlogen.
  • Történeti áttekintés

Az Atalante Québec-et Raphaël Lévesque alapította 2016-ban, és annak vezetője is . Maga a mozgalom a Légitime Violence nevű szkinhed zenekarból, illetve más szkinhed mozgalmakból, mint a Québec City Stomper Crew összeolvadásából jött létre. Az Atalante világnézete erősen támaszkodik Quebec történelmére, valamint tagjaik azonosulnak a francia-kanadai nemzet történelmével és kultúrájával. 2016. május elsején az Atalante, a Fédération des Québécois de souche, és a Fraternité sacerdotale Saint-Pie X (Szent X. Piusz Papi Testvérület) katolikus mozgalommal közösen nyílvános imát szervezevett az Ábrahám síkságon. 2016 augusztusában a Fédération des Québécois de souche-val együttműködve az Atalante konferenciát szervezett Gabriele Adinolfi számára Québec városban, aki az olasz harmadik pozíció mozgalom úttörő értelmiségije és a CasaPound támogatója. Ezután 2017-ben az Atalante tagjai, köztük Antoine és Étienne Mailhot-Bruneau valamint Raphaël Lévesque Rómába utaztak, hogy találkozzanak a CasaPound fasiszta harcosaival, valamint a Blocco Studentesco-val is. Szintén 2017 júliusában az Atalanta tüntetést szervezett a Radio-Canada előtt. 2018 márciusában az Atalante demonstrációt szervezett a Dél-Afrikai Főbiztos hivatala előtt Ottawában, amelyben elítélték a búrok ellen történő népírtást. 2018 áprilisában az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartottak a québeci zavargások századik évfordulója alkalmából. Sajnálatos módon 2018 december 19-én egy névtelen antifasiszta nyílvánosságra hozza az Atalanta tagjainak adatait, valamint a mozgalom tengerentúli kapcsolatait, mint például a CasaPound vagy a Bastion Social. Az Atalante aktív utcai propagandát fejt ki, mint óriás molinók elhelyezése hidakon, autópályákon, plakátok elhelyezése egyetemek közelében, valamint a közösségi médiát is használják. Emellett karikatív és szociális tevékenységet is folytatnak, mint például fehér hajléktalanok és szegény családok élelmiszercsomagokkal való támogatása.

 

  • Képek az Atalante mozgalomról

 Raphaël Lévesque az Atalante Québec mozgalom alapítója és vezetője

Az Atalante által szervezett nyílvános ima az Ábrahám síkságon

Az Atalante tagjai és az Odin Katonái közös megemlékezést tartanak

A Gabriele Adinolfi konferencia megtartása az Atalante székhelyén Québecben

 

  • Az Atalante Québec rövid bemutatkozó filmje:

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Egy nappal a chemnitzi csonkolás előtt is hallattak magukról az antifa terroristák: hétfő éjjel bombatámadás történt a Königsblut Tattoo & Piercing Stúdió ellen Zeulenrodában (Greiz kerület, Türingia).

„A közelgő győzelem lehetőséget ad Németországnak az európai zsidókérdés megoldására, ami véleményem szerint kötelességünk is. A kívánatos megoldás: minden zsidót kitenni Európából.

A „német” gondolatrendőrség feloszlatott egy nemzetiszocialista rockkoncertet a türingiai Sonnebergben szombat este.

Tíz év börtönbüntetést kapott a betiltott brit nemzetiszocialista szervezet, a National Action társalapítója.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2024. május 9-én előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben öt hazafias szkinhedet „csoportosan, társtettesként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettével” vádol az ügyészség.

Az 1913-as születésű Bosnyák Imrét az elsők között érintette meg a magyar nemzetiszocializmus, a hungarizmus eszméje.

Akármennyi bűnnel is vádolják, a Führer is csak ember volt, aki ráérős óráikban sokszor egészen hétköznapi hobbiknak hódolt.

Az Ostromkalauz után folytatódott a Festung Budapest 2024 rendezvénysorozata. A szervezést megnehezítő körülményekről évről évre egyre többet kell beszélnünk és írnunk a különböző csatornákon és felületeken – írja e sorokat honlapján a Légió Hungária.

Másfél héttel ezelőtt a 2023-as antifa támadások elsőrendű vádlottját EP-képviselőnek választották az olasz állampolgárok. 

A nemzetiszocialista Nagynémet Birodalom egyik első embere, Heinrich Himmlernek bajorországi, festői környezetből álló tóparti villáját szállodává és étteremmé alakították át, amiért „természetesen” áll a bál a zsidó-liberális médiában.

1945 januárjának elején a komáromi vasútállomáson kivagonírozott Tigris harckocsik hosszú sora nagy zajt csapva kígyózott a macskaköves utcákon, hogy a Vág-Duna hídján túl elfoglalják harcállásukat.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

Megdöbbentőnek nevezte a magyar külügyminiszter azt, ahogy a média kezeli Ilaria Salis ügyét. Szíjjártó Pétert egy Londonban tartott előadáson kérdezték antifa terroristanőről, és hangsúlyozta: azt az embert védik, aki azzal a céllal érkezett Budapestre, hogy agyonverjen embereket az utcán.