Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A tengerentúli nemzetiszocialista szimpatizánsok Adolf Hitler számára építtették a kaliforniai luxus-főhadiszállást, a háború kitörése miatt azonban a Führer végül soha nem jutott el oda.

A Los Angeles szomszédságában található Rustic Canyon erdejében egy titokzatos épületegyüttes bújik meg: a Murphy Ranch.

A birtokot az 1930-as években egy tehetős nemzetiszocialista szimpatizáns házaspár, Winona és Norman Stephens vásárolta meg Jessie M. Murphy fedőnéven, majd a környék legjobb építészeinek bevonásával egy luxuskomplexum építésébe kezdtek, mely terveik szerint a nemzetiszocialisták dél-kaliforniaia főhadiszállása lett volna.

Úgy tudni, hogy a Stephens házaspár egy bizonyos Herr Schmidt nevű német ügynökön keresztül szerezte meg a komplexum felépítéséhez szükséges 4 millió dolláros összeget Németországból. A létesítményben helyett kapott többek között 22 hálószoba, egy bunker bombatámadás esetére, de egy 375,000 gallon víz tárolására alkalmas tartály, egy 20 000 gallonos fűtőolaj-tartály, hatalmas hűtőkamrák az élelmiszerek tárolására, illetve egy önálló erőmű is az áramellátás biztosítására.

Bár a főhadiszállás egy része fel is épült, a fennmaradt tervrajzok tanúsága szerint még számos további épület tervben volt, így többek között egy kúria, könyvtárral, toronyszobával, zeneszobával és fedett medencével, valamint egy négyállásos garázzsal.

1941-ben aztán, amikor a Pearl Harbor elleni japán támadást követően az Egyesült Államok belépett a második világháborúba, az építkezés leállt, a rendőrség pedig kiürítette a komplexumot, ahol akkoriban közel félszáz nemzetiszocialista szimpatizáns élt.

Évtizedekkel később egy ideig művésztelep működött a birtokon. Az 1990-es évekre a komplexum állaga teljesen leromlott, a romokon a graffitisek vették át az uralmat. Az elmúlt néhány évben Los Angeles városvezetése több életveszélyessé vált épületet is lebontatott, ám még így is maradt felfedezni való a különleges nosztalgiára vágyó nemzetiszocialista turisták számára.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.

A sikertelen hatalommegragadási kísérlet utáni per hozott országos ismertséget Adolf Hitlernek, amelyben egész Németország megismerhette nézeteit.

Felvétetett Budapesten, a Budapesti Államrendőrség Politikai Rendészeti Osztályán, 1945. december 3-án 15 óra 17 perckor. Jelen vannak: Dr. Szabó Ferenc népügyész, Harangozó Piroska jegyzőkönyvvezető, Szálasi Ferenc terhelt.

Antonio Tajani olasz külügyminiszter és Carlo Nordio igazságügy-miniszter közös közleményt adott ki arról, hogy tiszteletben tartják Magyarország szuverenitását, és nem avatkoznak bele a letartóztatásban lévő olasz antifa-terrorista ellen zajló eljárásba.

A német belügyminisztérium közölte, hogy betiltott egy „szélsőjobboldali, rasszista csoportosulást, amely arról ismert, hogy gyerekek és fiatalok körében terjeszti antidemokratikus eszméit”.

Magyarország második világháborús történetének van egy apró, alig ismert, de egyben rendkívül érdekes fejezete: az egyéni fegyverténnyel ellenséges harckocsit megsemmisítő magyar honvédek termőfölddel való jutalmazása.

Egy francia zsidó újságíró a Jerusalem Post-nak nyilatkozva mondta el, hogy az utcájában számos épületet megjelöltek az antiszemita aktivisták.

Regisztrált az X-re Ilaria Salis olasz EP-képviselő, aki Magyarországon az antifa támadások elsőszámú gyanúsítottjaként lett ismert. 

Egy ausztrál nemzetiszocialista, aki a börtönbüntetése végéhez közeledik, megtámadta a szabadulása utáni állami felügyelet elrendelésére irányuló kérelmet, mert a hosszú börtönben töltött időszaka után szerinte már nem kellene szoros megfigyelés alatt maradnia, ám a törvényhozók éppen az elnyomás fokozásán dolgoznak.

Az alpesi ország korábbi jogszabályai ugyan tiltják az „emberek becsmérlését vallási, etnikai vagy szexuális irányultságuk miatt”, de csak akkor, hogy ha az elhangzott kijelentések, a használt jelképek vagy bemutatott mozdulatok „propagandisztikus célokat” szolgálnak, jelentsen ez bármit.

Zsidó-liberális megbotránkoztatást váltott ki a jelenleg az Atlético Madridban futballozó Marcos Llorente és a már visszavonult spanyol labdarúgó, Ibai Gómez által promotált új spanyol kávémárka.

Bár 25 évig népszerű és sikeres polgármesterként hihetetlen lendületet adott Kapfenberg városának, a Franz Feketéről elnevezett stadiont január elsejétől már nem hozzá kapcsolódva emlegetik majd.

Bocsánatkérő közleményt adott ki a Michigani Állami Egyetem, miután a szombat esti meccs előtt Adolf Hitler képe jelent meg az eredményjelzőn – írja a CNN nyomán a 24.

A szlovák Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) hat év börtönbüntetésre ítélte Marián Magátot, akit törvénybe ütköző gondolatok kifejtésével kapcsolatos vádpontokban bűnösnek találtak.

A második világháború minden karácsonya szomorú volt, azonban 1944 decembere kimondottan komoly megpróbáltatásokat jelentett a budapestiek számára.