Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A bádogosinasból mérnökké avanzsáló majd saját autógyárat alapító Ferdinand Porsche karrierje a XX. század első felének sikertörténete.

Az alulról induló és saját autógyára megalapításáig szárnyaló Porsche nevéhez köthető a Volkswagen Bogár, a Mercedes sportautói és még számos más fejlesztés is. Az autótervezésben elért eredményei kapcsán azonban manapság elfelejtik felemlegetni, hogy ezek nagy részét a nemzetiszocialista Németország és egyesen Adolf Hitler segítségével érte el. A II. világháború után gyártott Porsche autókat már nem neki, hanem fiának, Ferry Porschénak köszönhetjük.

1890-ben egy 15 éves bádogosinas jelentkezett munkára a Ginzkey szőnyeggyár maffersdorfi telepén, ahol első megbízásaként a tetőcsatornát javította meg. Az 1875. szeptember 3-án született Ferdinand Porsche ekkor került először testközelbe a korszerű technikával. Lenyűgözték a gépek, szabad perceiben szívesen lesett be a gépházakba és figyelte az óriás szerkezetek működését. Nem tudjuk, a házuk padlásán kísérletezgető fiúban már ekkor eldőlt-e, hogy a műszaki tervezés fogja meghatározni élete következő évtizedeit, mindenesetre – mint látni fogjuk – ez így történt.

A történetnek magyar vonatkozása is van, a fiatal Porsche ugyanis megfordult Egger Béla bécsi magyar vállalkozásánál is. Mindeközben képezte is magát, ipari iskolai tanfolyamokat végzett és részt vett a Technikai Múzeum elektrotechnikai előadásain is. Mivel „fekete”, azaz be nem iratkozott, tandíjat nem fizető hallgató volt, így bizonyítványt ugyan nem kapott, de nem is erre, hanem az elsajátított tudásra volt sokkal inkább szüksége. Ennek sikerességét bizonyítja, hogy Egger idővel konstruktőri munkákba is bevonta. Fejlesztéseit később azzal is elismerték, hogy a stuttgarti műszaki egyetem tiszteletbeli professzorának választották.

1897-ben Eggertől az udvari kocsigyártó céghez került. Ludwig Lohnerrel az új évszázadot közösen tervezett villamoshajtású automobillal köszöntötték. Reputációját jelzi, hogy egy másik, általa tervezett típust Ferenc Ferdinánd vásárolt meg. Ezután útja az Austro-Daimler céghez vezette. Itt álmodta meg Maja névre keresztelt kiskocsiját, amely kora egyik legjobb konstrukciója volt. A sort a Tulipán fantázianevű versenykocsi folytatta.

Pár év múlva Stuttgartba vezetett az útja, 1906-ban helyezkedett el a Gottlieb Daimler ausztriai autóüzemben, ahol idővel nem érte be kevesebbel, mint a vezérigazgatói székkel. Porsche a Daimlernél több Mercedes típusú versenyautót is tervezett, az egyik legjobb versenyzőjük tíz éven keresztül majdnem mindenütt az első díjat kapta meg. A volán mögött ülők adrenalinja mellett azonban a száguldás veszélyfaktora is megnőtt. 1938-ra már 430 km/órás sebességet értek el, Porsche kedvenc versenyzője ezt a rekordot akarta megdönteni, kísérlete azonban halálos balesettel végződött.

Az ekkorra már befutott tervező igazi vágya a drága luxusautók után a strapabíró, de sokak számára elérhető és megfizethető népautók gyártása volt. Elképzelései megvalósításához 1931-ben létrehozta saját tervezőműhelyét. Mindeközben a német nagypolitikában sem volt eseménytelen az élet: 1934-ben már Adolf Hitler birodalmi kancellártól kapta meg a megbízatást a Volkswagen elkészítésére. 100 km/órás sebesség, 4-5 férőhely, léghűtéses motor és ezer márkás árplafon: ezek voltak az új típus elvárt paraméterei. 1936-ban három kísérleti példány el is készült a „Bogárból”, amelyet ekkor még KdF-nek neveztek: a Kraft durch Freude (erő öröm által) rövidítéseként.

Azzal pedig, hogy Porsche munkássága egybeesett Hitler hatalomra jutásával, a Volkswagen neve is összefonódott a nemzetiszocialista Németországéval. Porsche az ország ünnepelt és elismert mérnöke lett, 1934-ben cseh állampolgárságát németre cserélte, három évvel később csatlakozott a nemzetiszocialista párthoz és belépett az SS-be is. 1938 tavaszára nemcsak egy új gyár, hanem egy egész város alapjait is lerakták. Az elképzelés beleilleszkedett a Harmadik Birodalom grandiózus tervei közé. Wolfsburgban az építkezés nagy lendületét azonban a világpolitikai események megtörték.

Ahogyan valamennyi kortársa, úgy Porsche életét is újratervezésre kényszerítette a II. világháború kirobbanása. A népautó sorozatgyártása helyett a gyár haditermelésre állt át. A Porsche-emblémák a kiránduló német családok autói helyett a háborúba induló német katonák tankjain tűntek fel. Emellett számos más hadi célra készült jármű megtervezése is a nevéhez fűződött.

A háború után egy szövevényes történet bontakozott ki, amelyben már Porsche fia, Ferry is feltűnik a szereplők közt. 1945-ben az amerikaiak a német ipar vezető szakembereit kikérdezték a Hitler alatti magatartásuk kapcsán, de ezután szabadon is engedték egy részüket. Porsche a fiát küldte Baden-Baden-be arra a tárgyalásra, ahol a Renault cég egy francia népautó gyártásának előkészületeibe kívánta bevonni. Ekkor azonban váratlanul – többekkel együtt – mindkettőjüket „háborús bűnösként” letartóztatták, Ferryt később kiengedték. Ennek hátterében egy konkurenciaharc állhatott. A Renault-gyárban tervezett népautó tervei ugyanis összeütköztek volna a korábban a Peugeot gyárban is megforduló Porsche terveivel. Korabeli sajtóhírek szerint az elfogatást egyenesen Jean-Pierre Peugeot szervezte meg. Végül Porschét felügyelet alatt munkába állították. Ennek eredménye pedig az lett, hogy az egymással versengő német és francia népautót, a Volkswagent és a Renault Dauphint is ugyanaz az ember tervezte meg: Ferdinand Porsche.

Porsche 1947-ben egymillió frank óvadék befizetése után visszatérhetett Németországba. Az idősödő mérnök fia vállalkozásában még dolgozott és tervezett. Az autóiparban Ferry továbbvitte apja örökségét, hozzá kapcsolódik a legendás sportkocsik fejlesztése. A Porsche 356 volt az első, amely viselte a család nevét. Ebből a típusból 1949-ben kezdték el a sorozatgyártást és a következő 17 évben több mint 78 ezer gördült ki a gyár kapuján. Az idős Porsche 1951-ben halt meg Stuttgartban.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

A keletről érkező hírek hatására a magyar lakosság rettegett a Vörös Hadsereg katonáitól. A szovjetek 1944. augusztus 26-án értek magyar területre az Úz völgyében, komoly harcok közepette vonultak nyugat felé, míg a front 1945 áprilisában átvonult az országon.

A Haus am Bogenseet az a Film Heritage Inc. vásárolta meg, amely a Panama-iratokban az ukrán first lady résztulajdona volt.

A világ félrevezetett népei, főként az amerikai demokrácia szemében ma is úgy él a hajdanvaló „Csehszlovákia”, mint a „humanizmus és a becsület, a jólét ás szocialista igazságosság” hazája – ezzel szemben persze a régi Magyarországot szeretik úgy feltüntetni a csehek, mint a feudalizmus, a reakció, túlzó sovinizmus földjét.

Krefeldben a Bismarckplatz 32. szám alatti, impozáns villában rendezkedett be a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt, melynek tagjai bizonyára elhűlve figyelték volna a mostani gyalázatot.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

Mint tüzér – aki megjárta a Don-kanyar poklát – 1944. november 4-én estem szovjet fogságba Dunaföldvárnál.

A perui drogügyi nyomozók 58 kilogramm Adolf Hitler nevével márkázott horogkeresztes fóliába csomagolt kokaint foglaltak le. A szállítmány Belgiumba tartott.

Kun András 1911-ben született Nyírbátorban. Bölcsészeti és teológiai tanulmányait Rómában folytatta. 1941-ben szentelték pappá, majd minorita szerzetesként a kézdivásárhelyi rendházba került.

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

Manapság a multinacionális nagyvállalatok számítanak a woke-izmus legbefolyásosabb terjesztőinek, ami paradoxonnak tűnik, tekintettel a baloldal fennen hangoztatott kapitalizmusellenességére.

Szálasi Ferenc 1946. évi Börtönnaplójának február 28-i bejegyzésében ezt olvassuk: "Ma reggel kivégezték Imrédy Bélát. Nyugodjék békében. A Nemzet vértanúja volt."

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

A New Hampshire-i főügyész hivatala polgárjogi pert indított egy nemzetiszocialista csoport ellen, amiért megzavartak egy transznemű deiváns által gyermekeknek előadott érzékenyítést egy helyi kávézóban.

Felülvizsgálatot kezdeményezett a franciaországi Crépol településen megkéselt, 16 éves Thomas ügyében Romans-sur-Isère polgármestere.

Akkor is így köszöntött a tavasz és a március. A budai hegyek felől hideg, még a télre emlékeztető szél söpört végig a pesti utcákon.

A szélsőjobboldali zenei színtéren nem ritka, hogy a zenekarok fel- és átdolgozzák más bandák közkedvelt dalait. Például az angol Skrewdriver és a német Landser különösen sok nép fiait megihlette.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Ilias Kasidiaris 2021 óta ül egy görög börtönben a betiltott Arany Hajnal párttal való kapcsolata miatt. Ez azonban nem akadályozta meg Kasidiarist, akinek horogkeresztes tetoválása is van, hogy induljon Athén polgármesteri székéért.

Újabban a gázai tragédia elhomályosította azt a még tragikusabb tényt, hogy az ukrajnai testvérháborúban immár két éve gyilkolja egymást a világ legveszélyeztetettebb demográfiai kisebbsége, a világnépesség alig 2 százalékát (!) képviselő javakorabeli (20–40 éves) fehér férfi, eddig több százezres veszteséget okozva önmagának.

Egy fehér nacionalista szervezet vezetője köztéri matricákkal, valamint Adolf Hitler és a Nagynémet Birodalom plakátjival az otthonában is faji gyűlöletet szított – közölte a brit koronabíróság.

A gyűlést az egyik római lakótelepen rendezték az Olasz Szociális Mozgalom (Movimento Sociale Italiano) nevű fasiszta ifjúsági szervezet két tagja 1978-as meggyilkolásának emlékére.

Most, hogy az amerikai kormány félhivatalos szócsövének számító The Washington Post megszellőztette a hírt, szinte már biztosra vehető, hogy az USA egy újabb megnyerhetetlen háborús kalandra készül a Közel-Keleten, ezúttal a jemeni húszik ellen, akiket a napokban ismét terrorszervezetnek nyilvánított, miután három éve éppen a Biden-kormány levette őket erről a listáról.

Másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Győri Törvényszék azt a 17 éves kapuvári diákot, aki  állítólag halállistát készített és egy „neonáci” jelzővel leírt internetes csoportban azt írta tavaly ősszel, hogy másnap megöli osztálytársát a származása miatt.