Kövess minket: Telegram — XVkontakte

2014: Zimbabwe elnöke, Robert Mugabe távozásra szólítja fel a fehér farmereket. (Zimbabwe’s Robert Mugabe tells white farmers ’to go’, bbc.com, 2014. július 3.) 2015: Mugabe visszatérésre kéri a fehér farmereket, akiket elüldözött. (Mugabe is asking back the white farmers he chased away, qz.com, 2015. július 21.)

2016: Zimbabwe másfél milliárd dolláros élelmiszersegélyt kér a tömeges éhínség megelőzésére. (Zimbabwe pleads for $1.5bn in food aid to prevent mass starvation, ibtimes.co.uk, 2016. február 24.)
2017: Zimbabwe könyörög a fehér farmereknek, hogy térjenek vissza, mivel az ország éhezésbe zuhan. (Zimbabwe Begs White Farmers To Return As Country Plunges Into Famine, newspunch.com, 2017. május 11.) Mugabe „házi őrizetben”, miután a hadsereg átvette a hatalmat. (Zimbabwe’s Mugabe „under house arrest” after army takeover, bbc.com, 2017. november 15.)
2018: Zimbabwe halálra van ítélve fehérek nélkül, mondja a kormánypárt egyik távozó parlamenti képviselője. (Zimbabwe „doomed without whites”, says outgoing Zanu-PF MP, news24.com, 2018. július 9.)
2019: Zimbabwe nekikezd újraalapozni gazdaságát egy új pénznem bevezetésével. (Zimbabwe set to rebase economy after adopting new currency, iol.co.za, 2019. május 16.)
2020: Zimbabwe milliárdokkal kártalanítja a fehér farmereket. (Zimbabwe compensates white farmers with billions, dw.com, 2020. július 31.)

A fehéreknek egy napon elegük lesz a földi életből, és elköltöznek a világűrbe. Többé soha nem térnek vissza a Földre. A feketék úgy vélik, hogy a fehérek a mennyországban vannak. A feketéket megőrjíti ez a gondolat, és ők is ott akarnak lenni. Egy balek fehér felvisz néhány feketét a világűrbe. A feketék megvádolják a fehéreket a világűrben, hogy elvették tőlük a világűrt. A fehérek elmennek a világűrből egy másik dimenzióba. A feketék fuldokolnak a világűrben. (A feketék tetszés szerint helyettesíthetők bármely másik rasszal vagy etnikummal.)

Japánok vagytok. Az országotokat az amcsik visszabombázták a kőkorszakba. Újjáépítettétek a semmiből, létrehozva a világ egyik vezető gazdaságát. Afrikaiak vagytok, sárkunyhókban éltek. A fehér ember megérkezik, elhozza nektek a civilizációt. A fehér embert elüldözitek, rátok hagyja a civilizációt. Egy idő után újra sárkunyhókban éltek. Fehér felfedezők kérdik az őslakosokat első találkozásuk alkalmával: „Miért vagytok ilyen szegények és primitívek?” Fekete őslakosok: „Ez is a ti hibátok lesz majd egyszer.”

A szólásszabadság érdekében kifejtett áldozatos ténykedésének elismeréseként kitüntetésben részesítették a YouTube videómegosztó főkápóját egy olyan ünnepség keretében, amelyet a saját cége szponzorált. Az online díjátadó ceremónián egy kanadai YouTube-influenszerke hozsannázott Susan Wojcickinak, egyebek mellett a „szólásszabadság bajnokának” (free speech leader) nevezve, aki titulusához méltóan elfogadó nyilatkozatában a cenzúra fontosságát hangoztatta, és büszkén felfedte, hogy a cége kilencmillió videót távolított el 2021 első negyedévében, mégpedig a „szólásszabadság határainak biztosítása” nevében.

Plakát az egyik amerikai Starbucks kirakatában: „Ma zárva tartunk, hogy a fehéreket felvilágosítsuk a rasszizmusukról.” Ez teljesen rendben lévő egy progresszív liberális társadalomban, ahol egyesek egyenlőbbek, mint a többiek, és ahol a négerimádó fehér burzsoá önmagát mentális négernek tekinti, mert kiváltságos fehérként megveti proli társait: ez a perverziója, nem önmaga, hanem a többi fehér állandó ostorozása, mert a beteg elméjében azonosnak tekinti önmagát a kis protezsáltjaival, és nem mulaszt el egyetlen alkalmat sem, hogy megalázkodjon előttük, mert gyűlöli önmagát fehérként.

Burnley egy 75 ezres angol város Manchester közelében, ahol az egyik focimeccsen borzasztó dolog zavarta meg az önfeledten szotyizgató, köpködő és üvöltöző szurkolók lelki nyugalmát. Miután a mérkőzés kezdetén mindkét csapat játékosai – a nyugati bajnokságok immár kötelező rituáléját követve – térdepeléssel fejezték ki hódolatukat a BLM néger szupremacista terrormozgalom és mártírja, a rendőri intézkedés során drogtúladagolás következtében kiszenvedett börtöntöltelék karrierbűnöző George Floyd iránt, hirtelen egy repülőgép tűnt fel a sta­dion fölött, nyomában a White Lives Matter (A fehérek élete számít) feliratú transzparenssel. Heveny szívszélhűdésüket leküzdve, a Burnley FC vezetői zsandárért és bakóért kiáltottak, hogy e rettenetes merénylet alávaló tettese elnyerje méltó büntetését. Legnagyobb sajnálatukra a hatóságok szerint nem történt bűncselekmény.

Általános elkeseredés: ez alkalommal elmaradt a jogi procedúrának álcázott lincselés. Mindenesetre a klubelnök „undorítónak” minősítette a transzparens szövegét, a csapat edzője „szégyenletesnek”, a repülőtér menedzsere pedig, ahonnan a repülőgép felszállt, „botrányosnak”, egyúttal azonnali hatállyal megtiltva az efféle repüléseket. Mindhárman fehérek. Ami az incidens első számú felelősét illeti, a 24 éves Jack Hepple helyi szurkolót örökre kitiltották a stadionból, ráadásul az állásából is kirúgták, járulékos megtorlásként pedig a barátnője is ugyanerre a sorsra jutott. De legalább a világ (brit) rendje helyreállt. Ahogyan remélhetőleg a Burnley-drukkerek lelki békéje is.

Kövess minket: Telegram — XVkontakte

Május 9-én hajnalban nyolc határozott ember betört az újvidéki Crni Ovan közösségi kávézóba, ahol felforgatták az asztalokat és a székeket, s az elborított bútorokra kifeszítették Vajdaság tartomány zászlaját – szomorkodik a szélsőbalos Mérce.

Őrizetbe vették az Alternatíva Németországért egyik tagját hétfőn, a vád szerint „tiltott totalitárius jelképeket” hordott, többen azt állítják, hallották, ahogy a „Sieg Heil!” üdvözléssel köszönt.

Jól emlékszem, 1945. január 19-e volt. Mi, gyerekek már feküdtünk szüleim Barcika alsói házában. Éjszaka két pulin zörgetett be, puskával a vállán: értem jöttek.

November 8-án reggel 6 órakor rendőrök százai kutattak át több baloldali szélsőségesek által lakott ingatlant Szászországban és Türingiában.

Joe Biden bemutatta az antiszemitizmus elleni küzdelemre vonatkozó stratégiát – írja örömködve a Jersualem Post.

Az 1930-as években a hollywoodi stúdiófőnökök is Adolf Hitler előtt hajlongtak a Metro-Goldwyn-Mayer médiatársaság egyik vezetője pedig még zsidó feleségétől is elvált a német nemzetiszocialisták javaslatára.

Ausztráliában hétfőtől életbe lépett a nemzetiszocialista tisztelgés és a nemzetiszocialista emléktárgyak tilalmáról szóló új törvény.

Az amerikai neobolsevik rezsim feudális hierarchiájában értelemszerűen legfe­lül tanyázó, sőt egyenesen piedesztálra emelt feketék elsősorban a rabszolga őseik által a déli gyapotföldeken végzett ingyenmunka kompenzálásaként akarják kirázni a gatyájukból fehér hűbéreseiket.

Rudolf Hess, Adolf Hitler helyettese, a második világháború alatt  szerepet játszó politikusok közül az egyik legkülönösebb és legérdekesebb egyéniség.

„A jóvátétel nem csak erkölcsileg indokolható, hanem képes kezelni a régóta fennálló faji egyenlőtlenségeket is” – mondta Barbara Lee demokrata képviselő.

Az időpont: 1946. október 7. A színhely: a kaposvári katonai szűrőtábor. Sólyom András őrnagy táborparancsnok korábban már több ezer embert vett őrizetbe a Magyarországra hazatérők közül. Számára egyegy újabb őrizetbe vétel már nem jelent különösebb eseményt.

Az osztrák parlament szigorította a nemzetiszocialista jelképek betiltásáról szóló törvényt, kiszélesítette annak hatályát és megerősítette a tiltott jelképek megjelenítésére és terjesztésére kiszabott büntetéseket arra hivatkozva, hogy erősödik az „antiszemitizmus”.

Soha nem is kapták el, hiába szerepelt négy évtizeden át az FBI körözési toplistáján. 1985-ben végül magát adta fel.

1942. október 3-án volt minden hordozórakéta ősatyja, a V–2 első sikeres startja. A Vergeltungswaffe–2 egyfokozatú, folyékony hajtóanyagú ballisztikus rakéta volt, amit a Nagynémet Birodalom szakemberei fejlesztettek ki a Balti-tenger egy kis szigete, Usedom egy településén, Peenemündében.

Az ausztrál szövetségi kormány törvénymódosítást kezdeményez a nemzetiszocialista karlendítés betiltásáról is.

Ausztráliában elsőként Tasmaniában tiltották be az összes „náci jelképet”, amibe beleértenek mindent, ami a „nácizmussal” kapcsolatos, tehát konkrétan nem neveztek meg semmit, így gyakorlatilag bármire ráfoghatják.

Eva Braun és Adolf Hitler kapcsolatának története közismertnek mondható: a népvezér politikusért, majd teljhatalmú államférfiért rajongó nő a Führer legbelsőbb köreibe is bejárással bírt, ám a politikába beleszólása nem volt, végül pedig a halálba is követte őt.

1946. január 19-én indult el Budaörsről az első, kitelepítésre ítélt magyarországi németeket szállító vonat, amely a második világháborút követő szélesebb kelet-európai etnikai tisztogatás hazai szakaszának kezdetét jelentette. 

Az ausztrál kormány a „szélsőjobboldal erősödése” miatt a nemzetiszocialista jelképek betiltását fogja kezdeményezni, jelentette be Mark Dreyfus igazságügyi miniszter.

Az egykori SS-tagok végzetes fogyatkozásával már egyre nehezebb háborús pereket rendezni, ezért újabb és újabb ajvékolni való után nézve több osztrák tartományról is „kiderítették”, hogy ott még mindig „nácik által komponált himnuszok” vannak érvényben.

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere számára a sajótóból derült ki, hogy egy patrióta szellemiségű, kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére a kerületben.

Hatéves börtönbüntetést szabott ki csütörtökön a stuttgarti tartományi felsőbíróság egy „szélsőjobboldali német terrorcsoport” vezetőjére.

A brazil szövetségi rendőrség szerint 2019 óta megugrott a „neonácizmusra való felbujtás” miatt indított nyomozások száma, amely idén is „jelentős növekedést” mutat.

Noha gyászoljuk az eltávozását még 25 év után is, de tudjuk, hogy ő nem halt meg idő előtt, mint ahogy a „senki ember” meghal.